Szerintetek házasságban kevésbé lépnek félre a felek, mint egy kapcsolatban?
Szerintem igen.
Ha az indoklas is erdekel: Szerintem, ha jön egy problema, sokkal inkabb kitartobb egy hazas a megoldast keresni, es elöbb adja fel es valasztja a könnyebb utat, aki nem hazas. A hazassag egy kapocs, ahol kimondod, hogy "igen", a "holtomiglan-holtiglan, mindenfele bajaban"-ra). Megigertel valamit, amit egy sima kapcsolatban nem igertel meg, csak ennyi a különbseg. Egy fogadalom.
Egy pelda: megbeszeled XY-nal, hogy a strand bejarata elött talalkoztok. Tul koran odaersz, de megis megvarod a tüzö napon (ami zavar) - hiszen megbeszeltetek, megigerted neki. Mig, ha nem igerted volna meg, hanem csak ugy valamikor talalkoztok majd a delelött folyaman, akkor nem olvadoznal orakig ra varva a napon, hanem majd talalkoztok. Bocs, ha nem a legjobb pelda.
Aztan a hazassag egyben anyagi kapocs is... Ha nem vagytok hazasok, eleve minden anyagi döntest, vasarlast ebben a tudatban hoztok (gondolom en), igy az anyagi oldala nem tart vissza. (De legalabbis azt, aki anyagilag meg jobban is jön ki.)
elözö
Racionálisan nemhogy kevésbé lépnek félre, hanem sokkal inkább. Ennek az oka pedig az idő... hogy elmúlik a rózsaszín köd, az újdonság varázsa. Persze nem törvényszerű, sok múlik mindkét félen, azon, hogy mennyit dolgoznak a kapcsolatért, milyen az értékrendjük, stb. stb. stb.
Nem lehet általánosítani.
Szerintem is típusfüggő és hogy kinek mit jelent a házasság.
Nálunk például a házasság elmélyítette a kapcsolatunkat és még inkább egyek lettünk. Még a vitáinkat (néha veszekedés) úgy folytattjuk le, hogy "de ennek ellenére szeretlek, csak ezt meg ezt nem így kéne...stb". Tehát itt még annyira sem jöhetne szóba a félrelépés.
De ez egyénenként változó, van aki sajnos annál inkább félrelép a házasságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!