Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még valakinek ilyen...

Van még valakinek ilyen problémája? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Barátom szüleinél élünk fél éve. A kapcsolatunk jól működik, viszont az anyósomék... Rendetlenek, koszosak, ráadásul "parasztok"...ezalatt azt értem, hogy az apja folyton krákog, majd belecsulázik a wc-be; ma éjszaka, mikor kimentem pisilni, tiszta pisi volt a kő,mert gondolom nem talált bele abba a nagy wc kagylóba...és ez 2 naponta megtörténik. Az anyja trehányul mosogat, minden ételmaradék ott marad a tányéron, nem takarít, általában én szoktam. Mindenben segítek, de vajon ezt meddig lehet bírni? Mit tehetnék? Párom már rájuk szólt, de nem használt.

23\N

2012. aug. 9. 06:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Van, hogy megszokottá válik a krákogás. Ilyenkor álltalában fulladsz a nyáktól azért köhögi fel, de azért ha már a fia nője náluk lakik akkor nem kéne talán..... tudom, hogy tud gyomorforgató lenni. Nekünk anyu is átállt az alibi mosogatásra az utóbbi években. Én sem kultiválom ezt a négy liter vízben elmosok nemtom hány tányért, a szélére kihúzva szinte a zsírt, oszt tiszta csúnya, felszínes elmosogatás. Szóval meletted vagyok, tenni nem tudsz semmit, költözzetek el.
2012. aug. 9. 07:00
 2/9 anonim ***** válasza:

te jó ég. Eddig is ilyenek voltak??? Vagy csak el akarnak üldözni?

Hát szerintem ők már nem változnak, nektek kell lépni, ez borzasztó!!!

2012. aug. 9. 07:11
 3/9 A kérdező kommentje:
párom elmondása szerint eddig is ilyenek voltak... Fél éve ez megy és kezdek besokkalni...
2012. aug. 9. 07:15
 4/9 anonim ***** válasza:
de amikor látogatókba voltál sosem hallottad, hogy krágok? mert azért azt lehet észrevenni ám
2012. aug. 9. 07:19
 5/9 A kérdező kommentje:
az apja este 7ig dolgozik, olyankor én nem voltam itt, max. hétvégén, de akkor sem erre figyeltem...
2012. aug. 9. 07:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ö lakásuk, az ö szokásaik, ha eddig ilyenek voltak, akkor a te kedvedért nem fognak megváltozni.

Az lényegtelen, hogy ezek a szokások jók vagy sem, ha nekik megfelel, és ök vannak otthon, akkor joguk van úgy élni ott, ahogy nekik tetszik.

Azzal, hogy téged befogadtak, neked még nincs jogod öket "nevelni". Mellékesen a barátodat eddig nem zavarta? Egyébként NEKI sincs joga a szüleit nevelni akarni...

Három lehetöség van:

1. elfogadod, hogy ez van.

2. elköltöztök máshová

3. szakitasz a barátoddal.

2012. aug. 9. 07:44
 7/9 anonim ***** válasza:
"Mellékesen a barátodat eddig nem zavarta? Egyébként NEKI sincs joga a szüleit nevelni akarni..." - ez ebben a formában nem igaz, a Kérdezőnek valóban nincs joga, de a barátjának természetesen joga van a saját szüleit nevelni, ahogy a szüleinek is őt. Minden tévhittel szemben ugyanis a nevelés kétirányú folyamat.
2012. aug. 9. 08:41
 8/9 anonim ***** válasza:
62%

Felnőttek vagytok és másnak a hajlékában éltek. Mégis ti hordjátok fenn az orrotokat.

Az ő háza, az ő vára. Egyhez van csak jogod: nagyon szépen megköszönni, hogy ott lakhatsz, hogy befogadtak és megtűrnek.

2012. aug. 9. 08:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem tetszik, költözzetek a te szüleidhez, vagy menjetek albérletbe, vagy vegyetek saját lakást. Elég sok alternatíva van az anyósék helyett. Elég csúnya dolog, hogy befogadtak téged, te meg kigúnyolod őket a hátuk mögött. Ők már nem fognak megváltozni, és neked nincs is jogod ezt kérni tőlük.
2012. aug. 9. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!