Alkoholista? Van valakinek ilyen problémája?
Szia. Nálunk a faterom alkoholista. A bátyáim követik a példáját én nem iszom. Testvérek között is máshogy alakul az italhoz való viszonyulás. A fiatalabb bátyám egy az egyben úgy viselkedik, mint anno a fater. Ugyanúgy tör-zúz, üvöltözik, minden nap iszik, hullára isza le magát. Pedig ő is nagyon utálta ugyanezért a faterunkat. A mai napig a szemére hányja, ő mégis ezt csinálja. Persze elsőre nála sem így kezdődött, csak hébe hóba rúgott be eleinte. Ez fokozatosan alakul ki. Ésszel nem tudom megérteni, hogy akkor miért iszik. Ő 29 éves egyébként, tehát még nagyon fiatal.
Tanácsolni annyit tudok neked, hogy ha az elkövetkező hetekben vagy hónapokban sem változik semmi, ne várj a csodára, mert nem fog megtörténni, csak tönkreteszi az életeteket örökre. Ne élj álomvilágban! Hagyd el akkor, mert jó úgy sem fog kisülni belőle és később még a gyereked is szemrehányást fog neked tenni, amiért tűrtél és kitetted őt is egy alkoholista apa által okozott szar életnek. Néhány hónapot adj csak neki, de nagyon hangoztasd és értesd meg vele, hogy mi a helyzet, különben nem veszi a lapot. Én tudom, hogy ez nem könnyű és biztosan szereted, de van tapasztalatom e téren sajnos és én megtanultam egy életre a leckét. De mások példáján is láttam. Ha a figyelmeztetések ellenére sem hagyja abba az elkövetkező hónapokban, akkor tudod mit kell tenned! Más megoldás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!