SZeretném kicsit megleckéztetni az anyámat. Adnátok pár ötletet hogy mit csináljak vele? ) (részletek lennt)
Figyelt kérdés
13. éves vagyok, és hát őszintén szólva nem jövök ki túl jól az anyámmal. Rendmániás (sohase engedi, hogy pl: behozzam a kaját a szobámba vagy hogy az ékszereim az éjjeli fiokomon legyenek) mindig ugráltat, kiszolgálom minden nap ugy kb 1000x elég dúrván bánik velem és igaz nem ver max csak megpofoz de ezek a dolgok szerintem nagy koromban ártani fognak nekem... mert ezek a dolgok örökké megmaradnak majd bennem. Rettentően idegesít már mert bármit is mondok vagy teszek ő arra durván reagál vissza és bármit kér nem hagyja el a "már" szót ( ,,hozd már ide a táskám", ,,Nem nem azt, vidd már ki én nem ezt kértem") Szeretnék szembeszálni vele és egy kicsit megleckéztetni hogy észrevegye magát. Adjatok ötleteket! :)2012. aug. 7. 20:33
11/24 anonim válasza:
Mondjuk nem kell egy pofonnal iskolapszichológushoz rohangálni! Milyen gyerek az olyan aki 13 éves létére bosszút akar állni az édesanyján a nem létező sérelmek miatt?
12/24 anonim válasza:
10-es válaszoló...,nagy ügy,sztem nem csak a kérdező kapott egy-két szülői pofont.Néha nem árt,késöbb hálás lesz érte,ha felnő.. Ha elmondom,hogy engem anyám még a pofonon felül meg is harapott alkalomadtán,egy-egy vita alkalmával...és?én már rohanhattam volna a rendőrségre látlelettel a kezemben..,ugyan már!
13/24 anonim válasza:
Nem is tudom... Annyiszor hallottam már ezt a "később még hálás leszel egy-két pofonért", de valahogy soha nem éreztem érte hálát. Nem sokszor ütöttek meg a szüleim, ami mégis megtörtént, abba nem haltam bele, nem is haragszom érte, megértem az akkori érzéseiket, elismerem az akkori igazukat, de hálát azért nem érzek.
14/24 A kérdező kommentje:
Nem értitek... jó igaz tényleg nincsenek bajaim szép ruháim vannak sokat utazunk és jó helyen lakunk... de ez nekem nem számít, nem akarok itt lakni... a suliban nem hagynak békén a tanárok rámszálltak, anyám ver és nem az a fő baj hogy ugráltat hanem az, hogy olyan szavakat vág a fejemhez amik hallatán csak sirni tudok... "Életem legnagyobb hibája volt, hogy megszültelek!" "Te mocskos hülye kis ri.gyó!" "Takarodj innen!" "Undoritó kis pi.csa!" Ti nem lennétek szomoruak ha ezeket mondanátok nektek? ráadásul a saját anyátok. Én szeretem őt... bár ismerem? nem... igazán... és nevelni? Mit nevelt ő engem? SEMIIT!!!! kiskoromban ő dolgozott és apám volt velem, aki nem szigoru és nagyon szeretem őt. mikor ovis voltam nyáron is oviban voltam és évközben pedig minden nap csak akkor láttam mikor este hazajött majd bement aszobájába gépezni. A macskánkat többet láttam mint őt. Nem nevelt semmire, nem tudok semmit, mert barátoknál oké tudok minden szabály hogy hogy viselkezdjek meg vendékségben de ez minden nem vagyok valami művelt.. és persze irjátok hogy ez az én hibám.. de az övé is mert bármit kérdezek azt válaszolja hogy mi a szarnka kérdezem meg ezt a hülyeséget és hogy hogy nem tudom a választ. Nem szeret ő engem... és én nem utálom inkább csak lelkileg megvisel hogy ilyen velem... És én a megleckéztetés alatt nm azt értettem hogy ráboritani az asztalt hanem arra, hogy szeretném ha látná hogy amiket mond nekem az nekem mennyire roszul esik és szeretném a saját maga által kimondott szavait (pl: "kis hülyegyerek vagy utállak!") megértené mit is jelent nekem. Köszönöm a kommenteket, de a problémára nem kaptam választ.
2012. aug. 7. 22:03
15/24 A kérdező kommentje:
Lehet hogy egy két pofonért hálás leszek.. viszont azt sose fogom megérteni hogy azért miért kell megpofozni ha nem tudom abbahagyni a sirást... 13-as kommentelő köszönöm a kommentet :)
2012. aug. 7. 22:06
16/24 A kérdező kommentje:
és leülni nem tudok vele mert bármit is mondok vagy teszek lerendezi egy "szánalmas" szóval aztán kiröhög majd lenézően közli, hogy a milyen jó gyerek volt . (megkérdeztem a nagymamám az ő anyukáját, és nagyon is rosz gyerek volt ő is... ennyit erről)
2012. aug. 7. 22:08
17/24 anonim válasza:
Ha ilyeneket mond, akkor azzal tudod megleckéztetni, ha megkérdezed, hogy mért mondja, és megmondod, hogy azért, mert te fiatalabb vagy nála és ráadásul a gyereke is vagy még megérdemled hogy normális hangon szóljanak hozzád és rosszul esik neked, amikor ilyeneket mond.
18/24 anonim válasza:
9-es és 13-as vagyok.
Őszintén sajnállak, még olvasni is borzalmas volt, pláne azt hogy bánja, hogy a világra hozott. :(
Nem tudom, mi lenne a jó megoldás, de apukáddal mi a helyzet? Vagy a nagymamáddal? Ha megoldható lenne, hogy hozzájuk költözz? Mert nem hiszem, hogy megváltozik és szeretni fog anyukád, és még van minimum öt éved, hogy elviseld ezt.
19/24 A kérdező kommentje:
köszönöm ez kedves :) De szerintem se fog nagyon változni... apukámat imádom és nagyon tisztelem de neki a munkája megköveteli hogy folyton utazzon.. most sincs itthon mert németországban van. Nagymamám meg 1 meesze lakik 2. anyukám nm engedne el 3. anyukám nincs joban a nagymamámmal,, vele is elég goromba... :\\ már kérdeztem tőle hogy miért mond ilyeneket és a válasz az hogy mert ezt érdemlem mert rosz gyerek vagyok... (csunyább szavakkal mondta)
2012. aug. 7. 22:46
20/24 anonim válasza:
Azt megkérdezhetem, tudod-e már, hová mész továbbtanulni? Olyan középsulit is megcélozhatnál, ami koleszos, bentlakásos, így nem kéne mindennap együtt élned anyukáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!