Szabolcs007 kérdése:
Meddig jár Gyerektartás?
Figyelt kérdés
Júniusban befejeztem a szakképző iskolámat de szeptembertől ismét beiratkoztam nappali tagozatos érettségire édesapám június óta nem fizet gyerektartást azzal az indokkal , hogy befejeztem az iskolát, ami nem igaz hiszen továbbra is tanulok a kérdésem az lenne , hogy fizetnie kell e tovább vagy akkor most mit tegyek? 19 éves vagyok.2012. aug. 7. 20:14
1/3 anonim válasza:
nappali tagozaton tanulóként 23 éves korig.
2/3 anonim válasza:
Mivel szakképzőbe jártál akkor megszerezted az első szakmádat. Gyerektartás ezután már semmiképpen nem jár, csak rokontartás járhat. ez viszont sokminentől függhet. Van e apukádnak kiskorú gyereke akiket el kell tartania??? A rokontartás már nem %-os arányban fogják megállapítani, hanem fix összegben és valószínüleg nem lesz annyi mint a gyerektartás volt. A rokontartás már nem mehet apukád életminőségének a rovására. Ez már agy másodlagos dolog, mert neked megvan az első szakmád.
3/3 anonim válasza:
Nappalin tanulsz még jár csak nem gyerektartás hanem rokontartás mivel nagykorú vagy,
ezt neked kell bíróságon igényelni.
Bírósági panasznapon kapsz ingyenes jog tanácsot, minél hamarabb vágj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!