Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig jár Gyerektartás?

Szabolcs007 kérdése:

Meddig jár Gyerektartás?

Figyelt kérdés
Júniusban befejeztem a szakképző iskolámat de szeptembertől ismét beiratkoztam nappali tagozatos érettségire édesapám június óta nem fizet gyerektartást azzal az indokkal , hogy befejeztem az iskolát, ami nem igaz hiszen továbbra is tanulok a kérdésem az lenne , hogy fizetnie kell e tovább vagy akkor most mit tegyek? 19 éves vagyok.

2012. aug. 7. 20:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
nappali tagozaton tanulóként 23 éves korig.
2012. aug. 7. 20:16
 2/3 anonim ***** válasza:
51%
Mivel szakképzőbe jártál akkor megszerezted az első szakmádat. Gyerektartás ezután már semmiképpen nem jár, csak rokontartás járhat. ez viszont sokminentől függhet. Van e apukádnak kiskorú gyereke akiket el kell tartania??? A rokontartás már nem %-os arányban fogják megállapítani, hanem fix összegben és valószínüleg nem lesz annyi mint a gyerektartás volt. A rokontartás már nem mehet apukád életminőségének a rovására. Ez már agy másodlagos dolog, mert neked megvan az első szakmád.
2012. aug. 7. 20:19
 3/3 anonim ***** válasza:
81%

Nappalin tanulsz még jár csak nem gyerektartás hanem rokontartás mivel nagykorú vagy,

ezt neked kell bíróságon igényelni.

Bírósági panasznapon kapsz ingyenes jog tanácsot, minél hamarabb vágj bele.

2012. aug. 7. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!