Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a baratomnak,...

Hogy mondjam meg a baratomnak, hogy hozzank soha nem johet fel?

Figyelt kérdés
Alalkuloban vagyok valakivel, es oszinten, eddig minden remek. Ezt az aprosagot leszamitva. Anyukam vasarlasi manias/gyujtogeto. Teli van a lakas ujsaggal, ruhaval, igy hozzank sose johet senki. Nem vagyok nagy baratkozos, mindig keves, de mely baratsagaim vannak, nekik mindig elmondtam az oszintet...idovel. Vele viszont mas, szeretnenk egyutt filmezni, kettesben lenni, de erre nalunk nincs lehetoseg. Allandoan hozzajuk menni viszont kellemetlen, nem illendo. Kerdezte hogy mi a baj, de kerulom a temat. Nem tudom sokaig, mert azt hiszi titkolozom. Mit mondhatnek neki? Felek, hogy kiabrandul, pedig ez nem az en betegsegem. :( (erre nem szeretnek most kiterni, de szamtalanszor probaltam segiteni anyanak, sajnos mindig kudarcba fulladt)
2012. aug. 5. 16:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%

Az, hogy gyűjtöget, miért baj? Kupi van? Rakj rendet.

Egyébként ezt nem titkolhatod örökké, és ha komolyabbra fordulnak a dolgok, akkor majd nem mutatod be a szüleidnek? A kapcsolatok arról is szólnak, hogy elfogadjuk egymás családjait is.

Butaság titkolózni.

2012. aug. 5. 16:48
 2/19 anonim ***** válasza:
Úgy érted azt hogy anyud gyűjtögető hogy olyan kényszeres gyűjtögető mint abban a tv műsorban?
2012. aug. 5. 16:57
 3/19 A kérdező kommentje:
Igen, pont olyan. Teli van a lakas, es igen, kupi van. Rendet rakni nem lehet, mert nem fer el. Csak kidobni lehet, de mivel depresszios, nem engedi, elkezd uvolteni, es sirni. Nem tudok vele mit kezden. Nem akarom a kerdes erre kielezni, ez sajnos teny, nem lehet rajta valtoztatni szamtalanszor probaltam. El kell fogadnia ezt, kulonben a kapcsolatnak sincs ertelme, tudom en, csak nagyon nehez. Neki is, nekem is.
2012. aug. 5. 17:06
 4/19 anonim ***** válasza:

nálunk is ez van csak nálunk bútorokat gyűjt... lépni nem lehet és a világ minden pénzéért ki nem dobná a 3 lábú széket meg a leszakadt ajtajú szekrényt... én meg a hajamat tépem.

soha pasit be nem vezettem hozzánk, mondjuk minden "kapcsolatom" 2-3 hétig tartott, talán ezért is mert azt hitték hogy nem gondolom velük komolyan azért nem mutatom őket be.

az egyiküknek bevallottam egyszer, utána rám nézett úgy mint egy flúgosra pedig ha tehetném eltüzelnék, kivágnék mindent...csak nem tehetem.

majd 2-3 év múlva különköltözök amint lehet és akkor már talán ezt a bemutatás-témát sem erőltetik annyira a pasik.

most csak reménykedek egyenlőre mert hogy változni nem fog semmi az tuti.

ugyanúgy csinál anyám mint a tied és nem akarja megérteni hogy ez betegség

2012. aug. 5. 17:36
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
én se hivtam fel a barátomat egy ideig, mert szegyeltem, hogy nincs olyan jó anyagi hatterunk mint baratomeknak. aztan raszantam magam, es elmondtam neki miert nem akarom felhivni. megbeszeltunk mindent, azota volt már itt. ne félj mondd el neki
2012. aug. 5. 17:45
 6/19 A kérdező kommentje:
Sajnalom a helyzeted es 100%-ig aterzem, de legalabb nem vagyok egyedul. :) Nehez igy, mert tenyleg nem mehetek folyton hozzajuk. Annyi konnyebbseg van nalam, hogy kolis vagyok, hetvegente tobbnyire egyedul, igy oda johet majd, de most ugye itthon vagyok. Olyan kellemetlen, en szegyellem magam, pedig nincs ra okom.
2012. aug. 5. 17:47
 7/19 anonim ***** válasza:
2. vagyok, arra még nem gondoltatok hogy pszichológushoz vigyétek? Vagy arra nem hajlandó?
2012. aug. 5. 18:24
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem, arra nem hajlandó. Mar elegge jartas vagyok a temaban, utana olvastam sok helyen es ez nem az a fajta betegseg, ami kulso kenyszer hatasara kigyogyithato. Amig o nem veszi eszre, hogy leszukult az elettere, es, hogy beteg, nem lehet mit csinalni. Illetve nyilvan kidobhatnam az osszes felesleges cuccot amig nincs itthon, de tuti, hogy abba beleorulne, velem meg nem beszelne tobbe. Apam regen meghalt, egy anyara szuksegem van, akarmilyen is.
2012. aug. 5. 18:29
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
oly de könnyű emberek felett ítélkezni! Apósom pont ugyan ilyen gyűjtési szenvedély beteg, nem lehet meg győzni arról ,hogy bizonyos dolgok használhatatlanok és ne hozza haza, használt WC ülőke üres műanyag flakon, különböző gépek, teher autók személy kocsik , harcoló orosz alakulat a pincében ,és még nap estig tudnám sorolni! Kedves kérdező ezt nyugodtan mond el a barátodnak ,ha van benne érzés akkor meg érti és elfogadja!
2012. aug. 5. 18:50
 10/19 anonim ***** válasza:
Ez egy párkapcsolat, nincs helye titoknak. Én felvinném és elmondanám neki a szitut. Lehet Anyudnak is jót tenne, esetleg kicsit megpróbálna rendet tenni, de ha azt nem is, akkor legalább nem érezné, úgy hogy szégyenled. Ha a fiúnak komolyak a szándékai, meg fogja érteni és neked is segítene lelkileg, ha nem kéne egyedül lenned néha egy depressziós, kényszeres Anyával, mert lássuk be, ez neked is biztos megterhelő.
2012. aug. 5. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!