Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztanyák! Hogyan vagytok...

Keresztanyák! Hogyan vagytok jó keresztanyák? Egyáltalán milyen egy jó keresztanya?

Figyelt kérdés
Most született a leendő keresztlányom, és sajnos messze laknak tőlünk, de szeretnék a lehető legjobb keresztanyukája lenni. Nem csak egy nő, aki a kezében tartotta a keresztelőn.
2009. júl. 18. 19:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
Én nem vagyok ugyan keresztanya de szerintem egy keresztanya jobb esetben olyan valakije a keresztlányának/fiának akire mindig számíthat.Én nem tartom a kereszt szüleimmel a kapcsolatot,de a bátyám tartja az övével és ők mindig jól el tudnak beszélgetni egymással.Amíg kicsi addig túl sok mindent nem tudsz tenni ha meg messze laknak akkor utána is elég nehéz :(
2009. júl. 18. 19:11
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Én is azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy tudja a keresztlányod, hogy rád mindig számíthat. Ez a fontos, nem az ajándékok vagy bármi más. Sajnos az én keresztszüleim...hát jobb nem beszélni arról, hogy milyenek, sajnos nem mindenki számíthat a keresztszülőkre. Pedig ez esne a legjobban...
2009. júl. 18. 19:21
 3/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagyok keresztszülő, de nekem olyan keresztanyukám van, mint amit fent említettél. Sokszor bebizonyítja, hogy ő mindig segít ha baj van és megérti a gondjaimat. Anyák napján mint 2. anyukámat fel is köszöntöttem. Nagyon jól esett neki. Szerencsére ő nem mint egy kis pisist kezel, hanem mint aki már van annyi idős, hogy beszámítható. Sajnos nem sokan tesznek így, pedig 14 éves vagyok és koromhoz képest érett!

Szülinapokra, névnapokra mindig kivétel nélkül eljön és nem is tudom mit kaptam már tőle, mert mindig az marad csak meg bennem, milyen jót játszottunk, beszélgettünk.

Megígérte még kiskoromban, ha 1-est kapok elvisz McDonalds-ba. Sajnos már kaptam egyszer egy egyest. :D

Szóval sokat törődik velem és komolyan is vesz!

2009. júl. 18. 19:34
 4/13 anonim ***** válasza:
62%
az első vagyok,igen sajnos én sem számíthatuk rájuk.Keresztanyám "kiszakadt" a családból azzal hogy keresztapám otthagyta(megcsalta) őt,a keresztapám meg egy senkiházi,re nem számíthatok.
2009. júl. 18. 19:35
 5/13 anonim ***** válasza:
54%

Bocsi nem vagyok keresztanya 13 éves lány vagyok:

Keresztanyám 4 éve elköltözött Angliába 1 évben ajándékokat küldött leveleztünk meg minden 3 éve annyit nem mondott nekem,hogy szia vagy,hogy köcsög semmit nem mondott nekem nem is ajándék kell,csak egy kerasztanya akire számíthatok tudom,hogy segít a bajban ,anyám helyett anyám akit imádok,aki segít nekem tanulni,akivel elmehetek a bolba vásárolni vagy szétnézni aki érzem hogy szeret röviden leírva.Kerasztapán elvett egy "lányt" azóta lesz@rja a fejem ,mert a csaj mondta vagy én (a családja) vagy ő?Hát ennyit értem neki , neki inkább az kelett,hogy mikor a felesége hazajön a kocsmából (munkából) akkor valaki legyen vele az ágyban.Borzalmas.Remélem Te ezt a történetet nem fogod elfelejteni és akármilyen messze vagy a k.lányodtól legalább felhívod,sok sikert és gratulálok

2009. júl. 18. 19:42
 6/13 anonim ***** válasza:
74%
hát szerintem nem kell aggódnunk,mert ha ezt a kérdést feltetted ez azt jelenti hogy érdekel.Biztos vagyok benne hogy nagyszerű keresztanya leszel :)
2009. júl. 18. 19:46
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

ha hívők vagytok, kérdezd meg a paptól.

azonban tudom, hogy sokan úgy kereszteltetik meg a gyereket, illetve vállalják a keresztszülőséget, hogy nem vallásosak, de akkor meg minek? :S

ha veletek is ez a helyzet, akkor egyszerűen csak viselkedj úgy, ahogy te is szeretnéd, hogy egy közeli rokonod veled viselkedjen.

2009. júl. 18. 19:55
 8/13 anonim ***** válasza:
62%
Én a keresztszüleimet csak rokon temetésén láttam, mert ugye oda kötelező elmenni, amúgy soha nem is foglalkoztak velem. Volt egy időszakom, amikor hívtam őket többször is telefonon, hogy had beszéljek legalább velük, de nem értek rám. Én mindent megtettem, ennyi tellett tőlem. Aztán amikor egy évvel ezelőtt felkértek, hogy legyek az unokatestvérem keresztfia, bőgtem csak, hogy milyen megtiszteltetés (addig is sokat foglalkoztam a babával, ezért esett rám a választás), és megfogadtam, hogy jó keresztanyja leszek. Két éves múlt, de minden reggel a takaróját odaadja a fényképemnek, ami kint van náluk. Tündér a gyerek. Amíg egy faluban éltünk, minden héten többször is jártam náluk. Vigyáztam a babára, játszottam vele, segítettem a háztartásban, rendet raktam a baba után, vagy főztem valamit. Ajándékot mindig kap tőlem szülinapra, karácsonyra, húsvétra, de nem ezzel akarom megvenni a szeretét, csak egyszerűen ennyi jár neki. Persze nem nagy ajándékok ezek, mert még diák vagyok, de egy-egy ruha, könyv, játék, ami mind-mind egy bizonyos irányba tereli a gyereket, az jut neki. Amióta költöztem, azóta hetente járok hozzájuk. Most még kicsi, de az első nevek között volt az enyém, amit megtanult. Szerintem ha nagyobb lesz, tudni fogja, hogy keresztanyura számíthat, ha gond van én ott leszek, segítek neki, ahogy teszem most is. Volt, hogy este 11-kor hívtak, hogy keresztanyu kell a babának, és én már aludtam, de persze szívesen beszélgettem vele egyet, hiszen ő az én keresztfiam. (Jah hát csak ami tüske a szülők szemében, hogy nincs keresztapja, de idővel majd lesz.) :)
2009. júl. 18. 20:09
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

bocsi hogy nem a kerdesre valaszok

nekem keresztanyam olyan no akire soha,soha az eletbe nem szamithattam semmiben.. meg csak szulinapomkor sem vett egy rohadt negyven forintos turorudit. bar nem is varok tole semmit, hisz sok gyereke van, es az anyagihelyzetuk sem valam fenyes de azert egyszer egy evben kitelne nekem is egy kisebb ajandek legalabb karacsonykor. sosem kerdezi meg hogy vagyok es ilyenek.. pedig nem lakik messze...

2009. júl. 18. 20:36
 10/13 anonim ***** válasza:
87%

Valahol azt hallottam, hogy keresztszülőnek olyat kell választani, akire ha meghalnátok a pároddal rá bíznád a gyereket!

Ebből adódik milyen a jó keresztmami: megértő, törődő, szereti a gyereket és próbálja minél jobban megismerni Őt.

2009. júl. 18. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!