Előfordulhat olyan, hogy egy örökbe fogadott gyermek számára sosem derül ki, hogy nem a szülei vérszerinti gyereke? (Lent)
Teszem föl, rákérdez, de a szülei tagadják, hogy nem ők lennének az igazi szülei.
Vagy a másik: olyan előfordulhat-e, hogy elcserélték a kórházban a gyereket, és ez sosem derül ki, úgy él, mintha ahhoz a családhoz tartozna tényleg. Létezhet ilyen? Okom van rá, hogy kérdezzem.
N.
Nagyon sokan titokban tartják. Bár szerintem ez nem jó taktika. Unokahúgomat örökbefogadták (férjem testvére), pont néhány hete beszélgettem vele. Most 15 éves. Nem tudtam, hogy ő tud-e róla, így nem hoztam szóba. Ő hozta szóba és hozzátette, hogy örül, hogy elmondták, mert iszonyú törés lenne neki, ha véletlenül derült volna ki később.
Mondta, hogy nem érez különbséget, tudja, hogy biológiai rokonság nincs köztük, de jól bánnak vele, szeretik, úgyhogy igenis ők a szülei. A biológiaiakra nem is kíváncsi. Kérdezősködött róluk kíváncsiságból, de esze ágában sincs felkeresni őket - neki elég annyi, hogy az anyja 15 évesen szülte és már akkor alkoholista volt.
Jogi szempontból vérszerintinek számít.
Egy esetleges orvosi vészhelyzetben derülhet ki. Vagy ha rájön, hogy a vércsoportok nem stimmelnek.
Mondjuk azt nem értem, hogy szerintem mindenkinek mesélnek a születéséről. Neki hazudtak egy történetet, hogy az anyja mennyit vajúdott vele és hogyan szülte meg?
Az én örökbefogadott ismerősömnek a valódi történetet mesélték el,ugyanis olyan szerencsések voltak,hogy megismerhették a vér szerinti édesanyát és ő elmondta nekik.
egy korábbi válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!