Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Számíthatok egyedülállónak,...

Számíthatok egyedülállónak, ha a párommal egy lakcímen lakunk, viszont a kisfiunk az én nevemen van és az anyakönyvi kivonatban az apa neve ki van húzva?

Figyelt kérdés
2009. júl. 18. 14:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az én fiam apja sem magyar állampolgár, mégis beírták az anyakönyvire a nevét. Nálatok valami hiba történhetett és én a helyedben azon lennék, hogy az apa fel kerüljön a kivonatra, ugyanis bármi történik, csak az anyakönyvi alapján fognak mindent venni, ergo még ebből gondotok lehet. Egyébként hivatalosan nem igényelhetsz ilyen helyzetben egyedülállónak járó családit, nem jár jogosan.
2009. júl. 19. 07:12
 12/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: volt dolgom a bevándorlási hivatallal, névmódosítással, anyakönyvi átíratással, NEM kell fizetned, ha felhívod őket és megmondod, hogy mi történt. Náluk is van egy példány az anyakönyviből és ha te papírokkal bizonyítani tudod, hogy a párod apasági nyilatkozatot tett, akkor nekik kötelességük ingyen kijavítani a hibát, ami a bejegyzésnél történt. Nálunk is ez volt. Ki mondta neked a 150 ezret? Ekkora illetéket semmire sem kell fizetni. Hol néztetek ennek utána?
2009. júl. 19. 07:16
 13/14 A kérdező kommentje:
A kórházban mondták ott ahol odaadták az anyakönyvi kivonatot. De akkor ezek szerint megnyugodhatunk és nem kell fizetni. Elég felháborító hogy ilyen előfordulhat. Igazából attól féltünk a legjobban, hogy nem ismerik el a tévedésüket és tényleg ki kell fizetnünk az összeget...
2009. júl. 19. 18:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Sajnos az is lehet, hogy kötekedni fognak, nekem is úgy volt. A hibájukat nem akarták elismerni, de neked is kell, hogy legyen írásos bizonyítékod, hisz ha a párod apasági nyilatkozatot tett és ők előkeresik a papírt, amire ráírtátok, hogy ő az apa (amit a kórházban kellett kitölteni), akkor ők hibáztak és neked nem kell semmit fizetni. De tényleg ne aggódj, 150 ezret senkinek sem kell fizetni, az új anyakönyv csak pár ezer, de csak akkor kell fizetni érte, ha te szúrtál el valamit. Miért nem hívod fel az okmányirodát, ahol kiállították az anyakönyvet?
2009. júl. 20. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!