Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az gáz, ha olyan akarok...

Az gáz, ha olyan akarok lenni, mint a bátyám?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok,a bátyám 19múlt amikor születtem.Igazából féltestvérem,édesapánk a közös.Neki már akkor volt egy 6hónapos gyereke,aki idősebb nálam.Én nála dolgozom nyári munkán,meg engedte,hogy menjek hozzá.Édesanyám ellenzi mert nem kedveli,és azt mondja ne ő legyen a példaképem,mert nem szeretné hogy olyan legyek mint ő.De bármi nehéz helyzetbe kerülök,mindig arra gondolok ő hogyan oldaná meg.Édesanyám azt mondja,hogy csak azért akarok felnézni rá,mert sok pénze van,és menő autója.De nekem nagyon tetszik a viselkedése,ahogyan helyzetekben fellép,ahogy telefonnál,olyan menő.Mi nagyon szegények vagyunk,ez a lakás amiben lakunk,édesapám vette hitelre,de nem bírja fizetni most 2hónapja,és a bátyám fizeti nekünk.Édesapám rokkant lett és nem tudd elhelyezkedni.A bátyám is nagyon szegény volt.Sokszor kérdezem édesapámtól,milyen volt,ilyen korban mint én.És azt mondja talpra esett volt,másra nem hallgatott,önfejű.Édesanyám és a bátyám közt 4 év korkülönbség van,és én arra gondolok csak irigy rá.De olyan jó lenne sokszor itthon mesélni róla,de nem merek. Fel ajánlotta,kifizeti nekem a jogsit,nagyon szeretném lerakni,de meg sem merem itthon említeni,mert édesanyám napokig nem szól hozzám.Tényleg ennyire rossz dolog,ha így felnézek a bátyámra?
2012. aug. 1. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Dehogy. Ha felnézel a bátyádra az egyáltalán nem rossz dolog, nem tudom anyukád mért nem kedveli, de szerintem te nem tehetsz róla, hogy felnézel rá. Mindenkinek van egy példaképe szerintem. Őszintén próbáljátok meg megbeszélni egymás között a dolgokat, hátha meg tudod értetni anyukáddal hogy mit érzel a bátyád iránt. Végre is ő az anyukád.
2012. aug. 1. 17:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Kérdeztem édesapámtól,hogy miért nem kedveli édesanyám.Azt mondta,már kezdetektől fogva,nem tudta elfogadni.Édesapám azt mondta különösebb oka nincs rá,mert bátyám mindig higgadt,és nem tudd édesapám olyanról,hogy valamivel megsértette volna.Annyit mondott,hogy ilyen anyád.
2012. aug. 1. 17:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Kellemetlen helyzet ha te mind két félt szereted akik nem szeretik egymást.

De nem a te dolgod ezt rendbe hozni.

Nem tudhatod mi okozta ezt a felállást köztük és ne is akard -most még- forszírozni egyiknél sem.

Elvált szülők gyermekeként én is évekig éltem ilyen és hasonló parttalan helyzetben. Te csak szeresd őket és járj a kedvükben hogy ne legyél ütköző közöttük. Ha becsületesen él a bátyád legyen csak példaképed és ha ilyen talpraesett tanulj tőle, biztosan szívesen segít a testvérén.

Egy év múlva nagykorú leszel és már bontogathatod önállóságod szárnyait. Légy türelmes a körülötted élőkkel,

biztosan ők is csak jót akarnak neked.

2012. aug. 2. 00:32
 4/4 nn-- válasza:
sztem nem, de hogy amiért, "De nekem nagyon tetszik a viselkedése,ahogyan helyzetekben fellép,ahogy telefonnál,olyan menő" ez nekem nem tetszik. De amúgy nem gáz, nyugodtan legyél jóban vele is!
2012. nov. 28. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!