Megteheti ezt nélkülem? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Volt feleségemtől rég elváltam, van 3 lányom/18,16,13évesek/ rendesen fizetem a gyerektartást évek óta. A gyerekeket az anyjuk teljesen ellenem nevelte, pedig ő sem egy mintaanya. Most meg azt vette a fejébe, hogy a kisebbik gyereket az élettársa nevére íratja.2012. aug. 1. 08:47
1/6 anonim válasza:
Nem, ezt csak a te beleegyezéseddel teheti meg. A gyerek névviselése azok közé a dolgok közé tartozik, amikbe még akkor is lenne beleszólásod, ha amúgy semmi más jogod nem lenne a gyerekkel kapcsolatban (kivéve, ha tiltó határozat van). Ráadásul itt a "nevére íratja" gondolom nem egy névváltoztatást takar, hanem azt, hogy a kisebbik gyereket az élettárs örökbefogadja, de ehhez az kell, hogy te lemondj róla hivatalosan.
2/6 anonim válasza:
Ahogy az első írta: nem. Először neked le kell mondanod róla, majd ezután ő örökbe fogadhatja.
Nekem a mostohatestvéreim után az apjuk sosem fizetett, a nagyobb 3 éves kora óta nem találkozott vele, a fiatalabbat sosem látta, mégsem tudta apukám a nevére venni őket :-(
3/6 anonim válasza:
Biztos, hogy nem teheti meg nélküled. Gondot még az okozhat, ha esetleg kiderülne, hogy nem a tiéd a kisebbik lány.
4/6 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy lehet nem az enyém:( váláskor felvetettem a volt nejemnek az apasági vizsgálatot és nagyon fel volt háborodva, hogy hogy gondolok én ilyet. Hozzáteszem, hogy egy gyereket elvetetett, ami szerintem nem az enyém lehetett, ugyanis én szerettem volna, ha megtartja.
2012. aug. 1. 12:47
5/6 anonim válasza:
Nem teheti meg. Neked kéne először lemondani róla. Talán több pénzt akar. Mond meg neki akkor te ezentúl csak 2 gyerekre fizeted a gyerektartást. Eszébe se jut többé.
6/6 anonim válasza:
Ha nem a tied, azt is bizonyítani kell apasági vizsgálattal, csak ezután kerülhet szóba, hogy a valódi apa nevére veszi a kislányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!