Milyen egyedi, különleges nevet adnátok a gyereketeknek?
Ha nem hangzana hülyén magyar vezetéknévvel meg nem néznének rá furán, akkor pl. a Michelle-t vagy a Caitlint én szívesen adnám a lányomnak. Vagy az Acenith-t. Tudom, ez nagyon fura név, de szeretem.
Férfinevek közül én konkrétan adnék Trapézt a fiamnak, sztem jól hangzik :D. Csak matekórán szanaszét cikiznék. A Deján is nagyon szép szerintem.
Auróra szerintem nagyon szép név.
Ősi magyar keresztnevekbe is van különleges nevek: Alma. A Bodza is szép név.
De lány akár Ármányka is lehet meg ha a Hunor olyan népszerű akkor ott a lány változata a Hunóra.
Kedves 4., az én öcsém Ruben, soha nem volt semmi negatív tapasztalat a neve miatt eddig. Nekem is nagyon tetszik ez a név. Nővérem Mirjam, én Patrícia Lilla vagyok, szóval ezek a nevek sem szokványosak.
Nekem például a Nadin név tetszik nagyon, fiúnevekkel bajban vagyok. De mivel a páromnak magyar vezetékneve van, ezért le kell mondanom a túl különleges nevekről, mert nem hangzana jól. De semmiképp nem akarok tucatneveket adni majd. :)
Hát én eddig nem igazán gondolkoztam még különleges neveken :))
Amiket írtatok, azok közül a Kalliopé és a Galina tetszik, bár én pl Galinát ismerek kettőt :)) (az egyik 10 év körüli, a másik pedig 3 év körüli kislány)
Mondjuk azért van pár különleges nevű ismerősöm, de egyikük nevét sem adnám a gyerekemnek.
Ami nem különleges, de nem is szokványos, de nagyon tetszik, az a Nikolina :))
Pont most olvastam hogy már elnevezhetem a gyerekemet Frodónak, Gandalfnak, Merlinnek, Anakinnak vagy Amidalának. (halál komoly). De azért Isten mentsen tőle. Biztos nem adnám a gyerekemnek hogy hangzik már hogy "Gandalf gyere reggelizni" :D meg amin nagyon nevettem, ha az apa vezetékneve Róbert akkor nevezheted a fiadat Róbert Gidának (Micimackó).
Amik viszont tetszenek: fiú nevek közül a Noel nagyon tetszik, ezen kívül Csanád, Kevin, Ágoston, Nátán, Brendon, Fábián, Joel, Ramón, Sebestyén. A Tybalt miatt fáj a szívem amit Magyarországon még nem fogadtak el :/
lány nevek: Gitta, Nelli, Eleonóra, Babett, Antónia, Mirabel, Bibiána, Debóra, Dominika, Lotti, Médea, Szabina, Titanilla.
Nálunk apuka jelölt külföldi, úgyhogy nyugodt szívvel választhatunk külföldi nevet.
Ha kislány akkor Lilien ha fiú akkor pedig Martin. Nekem tetszik a Noel név is, de miután felvetettem csak egy lesujtó pillantás és egy kérdés (Mint a karácsony?) volt a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!