Szerintetek mit csináljak? Nem bírom már tovább.13/L (Lent)
13 éves lány vagyok. Anyámékkal soha sem tudtam megbeszélni semmit. Nyári szünet óta nem voltam sehol egy barátnőmmel sem tudtam találkozni. Nos ez azért van, mert van egy barátom akivel másfél éve járunk persze ezt sem mondtam el nekik mert mégis mit képzelek én ennyi évesen. Sokszor láttak már vele, és ezért nem engednek sehová, mert biztos megint vele találkoznék de ha találkozok is vele ölelés, puszi szokott lenni szerintem ez még nem túlzás. Egész nap itthon ülök és filmet nézek, takarítok, most kezdtem el olvasni de annyira hiányoznak a barátnőim és a barátom hogy legszívesebben csak sírni tudnék.
Amúgy inkább apukám nem enged el sehová, múltkor is ő látta hogy találkoztunk a barátommal de ő nem mondta el nekem anyámnak szólt és ő mondta ezt. Szerintetek mit csináljak? :(
Nem értem, miért más. Azokon a programokon tudsz találkozni a barátnőkkel. Akkor miért hiányoznak?
13 éves koromban soha sehova nem mentem felnőtt felügyelete nélkül, gyerektársaságban mindig kisértek minket. Nem tudom, mi a bajod.
Lehet, hogy az a könnyebb megoldás, legalábbis "tüneti kezelés", ha ilyen szituációkon keresztül próbálsz furmányosan valami barátnőzést kicsikarni, mint ez a strandra menés például. De szerintem az egyenesség, nyíltság hatékonyabb lenne. Ha kínosan érzed magad amiatt, hogy nem szoktatok ilyenekről (hogy mit nem csináltok a fiúval) nyíltan beszélni, akkor kezdd ezzel, mármint hogy "most muszáj nyíltabbnak lennem, mint ti azt megszoktátok, és ez nekem is fura, de szeretném elmondani, hogy.." stb. és akkor elmondod, hogy te fiatalnak érzed magad ahhoz, hogy puszi-ölelésnél több dolog történjen azzal a sráccal, nem alakult még ki benned a szexuális vágy, és ezzel ő is ugyanígy van, hisz ha nem így lenne, nem mondta volna ezt. Viszont szeretitek egymást, szeretnétek egymás társaságát élvezni, beszélgetni, fogni egymás kezét. Továbbá igazságtalannak érzed, hogy a fiú miatt semmilyen egyéb ártalmatlan szórakozást sem engedélyeznek, pedig te csak szeretnél a rég látott barátnőiddel dumálni.
Te megérted, hogy szeretetből és féltésből van így ez az egész, de szeretnél olyan megoldást találni, ami nem teszi tönkre a nyarad – ezt is tedd hozzá.
Legyél határozott, de higgadt és értelmes, sugározz felelősségtejes hozzáállást, és észérvekkel hass rájuk.
Ha mindez nem működik, támadhatsz azzal, hogy te úgy érzed, azért tiltanak mindent, mert ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás, mint gondolkodni és mérlegelni, és az ő kényelmük fontosabb nekik, mint a te elviselhetetlen elvágyódásod enyhítése. Persze csak ha te is így érzed (nem csak én), és ilyeneket csak legvégső esetben mondj, mert ez már akár sértő lehet, és a sértés nem célravezető.
A "mi idönkben" is voltak kapcsolatok/jarasok. Ez olyan kezfogos szerelem volt ahol a puszi mar nagy dolognak szamitott. De sajnos nagy megrökönyödesemre rengeteg 13 es 15 evesröl olvasok/(többsegüket latom/tapasztalom/ismerem is) a fb-on hogy terhes stb...
Ök is ilyesmitöl feltenek. Ha nem beszelgetsz a szüleiddel nem fognak megismerni es nem fogjak feltetelezni hogy több eszed van ennel. Nem kell lelkizös beszelgetö delutanokat tartanotok. De mondjuk masfel ev alatt igazan megismerhettek volna a baratodat.
Hivd fel magatokhoz, nezetek filmet, tarsasjatekozhatokk is vele meg a szüleiddel együtt. Ha meg ismerik, talan egy idö utan elengednek együtt mondjuk strandra is. Es elhiszik hogy tenyleg oda mentek, nem pedig gyakorolni a babacsialast.
Bocs h durva vagyok, de ha az a szokas h nem adod otthon közhirre hogy mikor hol es kivel vagy. Akkor az ember sok roszra tud gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!