Hogyan töröltethetném el a második keresztnevem? Milyen procedúrával jár mindez?
Figyelt kérdés
Sosem értettem hogy minek kellett két keresztnevet adni amikor úgy is csak az egyikre hallgatok, de az igazi ok amiért zavar hogy alapból hosszú vezetéknevem van. Amíg teszem azt egy hivatali okmányt ,mondjuk szerződést kell aláírni húsz helyen, elunom az életemet is. Nem beszélve arról hogy néha nem is fér ki egy megadott helyen.2012. júl. 29. 17:45
1/8 anonim válasza:
Névváltoztatási procedúrával amit a területileg illetékes anyakönyvvezetői hivatalba kell benyújtani a Belügyminiszternek címezve.
2/8 anonim válasza:
Felesleges töröltetni, egyszerűen csak nem használod, és kész. Nekem a személyimben, útlevelemben, jogsimban benne van a második keresztnevem is, de minden egyébhez( bankszámlához, szerződésekhez, bármilyen más aláíráshoz) csak az első keresztnevem használom. Repülőjegyet, szállodát foglalni is csak az első nevemmel szoktam, sosem hiányolták a másodikat sehol. Tulajdonképpen sosem használtam a második nevem. Személyazonosító iratokban szerepel, máshol sehol, még iskolai bizonyítványokban sem.
3/8 anonim válasza:
A vezetékneved is megváltoztathatod pld Kő-re csak 10 ezer Ft egy név illetéke.
4/8 anonim válasza:
Nem tudom, maga a névváltoztatás mennyibe kerül, viszont azzal számolj, hogy a személyazonosságot igazoló iratokat cserélni kell, ami nem olcsó.
5/8 anonim válasza:
Kedves Felsőpakonyi Anita Eszmeralda! Nem tudom megérteni, mi a bajod a neveddel. :)
6/8 anonim válasza:
szia!
max 30-40 ezer .én felvettem még egy nevet.
meg nagyon sok helyre be kell jelentened.
azt még nem tudom h az iskolai bizonyitvanyokon át kell e iratni?
7/8 anonim válasza:
Nem csak a saját okmányaidba kell átíratni a nevet, hanem dédszülőig visszamenőleg. Szegény öregek, most foroghatnak.
8/8 A kérdező kommentje:
Basszus fel van adva a lecke! Köszi szépen a válaszokat de gondolom amúgy is utána kell még érdeklődnöm az okmányirodában...A bizonyítványaimra például nem is gondoltam ,a fenébe. Mondjuk mint olyan a TAJ kártyámon és a diákomon nem szerepel a második nevem szerencsére.
2012. júl. 30. 17:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!