Miért csinálja ezt? Mi oka van rá?
Ez ezzel jár.
Ha van pénz, akkor iszonyatos spórolás megy. :S Nem egy gazdagabb ismerősömnél is így van.
Nálunk nincs pénz, és apám állandóan iszik és cigizik, kölcsönökből. :S
megértem, hogy bosszantó, de szerintem ne haragudj rá ezért. nagyon helyesen teszi, hogy figyel rá, hogy akciós dolgokat vásároljon, a stranddal azért lehetne engedékenyebb, az igaz. valahogy próbáld megpuhítani, mondd neki, hogy legközelebb teljes napot kint leszel, és nyugtasd meg, hogy nem költekezel a strandon, lángos, stb.
dicsérd, hogy milyen jól bánik a pénzzel, hívd fel a figyelmét az akciókra, akkor lehet, hogy fog engedni.
hiába jól megy nektek, én azt mondom, jól teszi, hogy takarékoskodik.
mitől ilyen? vagy mert keményen megdolgozott a pénzért, lehet, hogy nem voltak gazdagok gyerekkorában, vagy csak ezt a mintát hozta otthonról.
Nem gondolkoztál azon, hogy lehet, hogy azért nem vagyoktok "kicsit sem szegények", mert apukád ezt csinálja?
Érdemes lenne egyébként elgondolkozni, hogy mi oka van erre... Lehet, hogy régen szegények voltak, és ezért a nagy spórolás. Vagy lehet, hogy a szüleid nem is keresnek olyan sokat, csak pont emiatt éltek jól... Ezer oka lehet.
Én elhiszem, hogy ez nem jó a te szemszögedből, mert néha szeretnél egy kicsit spórolás nélkül élni, elmenni, és csak költeni erre-arra, de még mindig jobb, mintha apukád olyan lenne, mint az én apám, aki többet elkölt, mint amennyit keres, és mindig minuszban van a számlája. Pedig nem iszik, nincs szenvedélye, amire elkölti, csupán pont a te apád ellenkezője. A drágábbat veszi meg, elenged ide-oda, néha spontán módon csinálunk ezt-azt.
Próbálj meg vele beszélni, ha nagyon elviselhetetlennek tartod. Mondd el neki, hogy tisztában vagy vele, hogy a spórolás fontos dolog (valóban az). Ha mondd valamit, halgasd végig. Nagyon fontos, hogy semmin ne kapd fel a vizet, nyugodtan, határozottan, higgadtan, ép ésszel végiggondolva. Előbb gondolkodj, mielőtt beszélsz:)
Aztán esetleg megkérdezheted, hogy van-e valami, amire konkrétan spóroltok, gyűjtötök (lehet, hogy apukád egy nagy álmára - pl. egy nyaralás, vagy egy autó, ezt nem tudhatod- gyűjt). Ha nem, akkor próbáld felhozni, hogy azért néha szeretnél elmenni szórakozni, strandra, moziba stb., persze hangsúlyozva, hogy tudod, hogy a spórolás jó dolog, csak bizonyos keretek között. :)
Remélem segíthettem valamennyire,
üdv: Sx:)
Ez a bogara, a mániája. Lehet, hogy ez is afféle szenvedély. Azzal játszik, hogy hogyan spórolhat a legeslegtöbbet. Én erre tudok gondolni.
Mondd meg neki, hogy Te is szeretnél megtanulni olyan ügyesen spórolni mint Ő! Ehhez persze kell egy összeg amiből tudsz is, úgyhogy kérj tőle egy havi fix zsebpénzt, amit beoszhatsz. Biztos felcsillan egy kicsit a szeme, ha azt látja, hogy követni akarod a példáját.:) Legalábbis reménykedjünk benne.:) Abból aztán vehetsz strandbelépőt, csak aztán a végén tényleg spórolj meg valamennyit, nehogy gyanús légy.:D
Milyen családból származik? Nem lehet, hogy szegényen nőtt fel, és egyszerűen csak nem akar oda visszakerülni? Az én apám csak félig ilyen, mint a tiéd, mert ő öcsémmel csak xar helyzetben spórol, velem meg anyuval viszont mindig, viszont ő szegény családból jött, a fehér kenyér ünnep volt, és retteg attól, hogy visszakerül oda, öcsémet ezért pénzeli, mert ő a fiú, önmagára emlékezteti, és nem akarja, hogy megtapasztalja, így viszont anyura és rám nem figyel. De nem igazán érdekel már, mert tudom az okát.
Próbáld kideríteni, apádnál mi lehet az oka. Akár az is lehet, hogy bizonyos akciós márkákat ő kedvel valamiért, vagy valamiből nincs szükségetek drágábbra, mert az olcsó is jó. Pl. ott a TESCO, amit rengetegen szidnak, de pl. van 2 desszert, kis csomagolásban, tiramisu és tartuffo, a pudingoknál, és az isteni finom mindkettő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!