Létezik olyan, hogy valaki 15 évesen felnő?
Szerintem nem.
Ne haragudj kérdező, de minden tini azt hiszi magáról, hogy ő felnőtt. Nem az. Van egy csomó tini ismerősöm Mo egy olyan részén, ahol borzasztó a szegénység. Néhányan nagyon durva dolgokat élnek át.
Ők is gyerekek.
Szerintem.
26/F
Előfordulhat.
Te miért gondolod azt, hogy felnőttél? Milyen dolgokon kellett keresztülmenned?
Létezik, de az általában nagy baj jele. Azt jelenti, hogy nagyon erős családi válság, vagy egyéni trauma hatására hamar fel kell nőnie.
Egyéb esetben pedig azt jelenti, hogy a serdülő egyszerűen elutasítja a serdülést, nem bírja az átmenetet, hamar akar felnőtt lenni (emögött is szülői rossz minta áll), vagy megriadva a jövőtől visszafordul a gyerekkorba.
Vagy-vagy-ban gondolkodik: vagy gyerek, vagy felnőtt.
"Nem hiszem, hogy a "kamaszkor kimaradása" annyira nagy gond lenne."
Rosszul hiszed. Nemhogy nem gond, hanem HATALMAS érzelmi törés! Aki nem él meg egy szakaszt, és új kell továbblépnie az életben, hogy az a szakasz az életében kimaradt vagy nincs tisztázva érzelmileg, később mindig nagyon erősen megszenvedi ezt. Sok sérülés esetén és durva könyezet mellett korai halálhoz vezet.
Erickson 8-as szintjét érdemes keresgetni ehhez, pszichológiából. A neten is meg lehet találni.
Jelem személyem.
Fel tudtam nőni mert fel kellett..16 éves vagyok.
Szia!
Szerintem igen létezhet. De mint előttem már írták, ahhoz, hogy idáig eljuss rossz dolgoknak kell veled történnie, legalábbis szerintem. Velem legalábbis így volt.
14 éves korom óta dolgoznom kellett. A kisöcsémet nekem kellett felnevelnem, családon belüli erőszak, munkahelyi terror mindez 14 évesen. Én úgy érzem mostmár több mint 10 évvel később, hogy igen akkor nagyon gyorsan fel kellett nőnöm. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!