Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy valaki 15...

Dorka970614 kérdése:

Létezik olyan, hogy valaki 15 évesen felnő?

Figyelt kérdés
Mármint, nem külső testi dolgokra godolok, hanem gondolkodásban, nézőpontban, hozzáállásban, mert sok olyan dolgon ment keresztül, ami ezt a korai felnőtté válást eredményezi.

2012. júl. 27. 10:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
nem. 15 évesen nem tudsz felnőtt lenni kellő tapasztalat hiányában. ne légy türelmetlen, inkább élvezd ki a fiatal éveket. Ez nem azt nem jelenti hogy nem készülhetsz keményen a felnőtt életre.
2012. júl. 27. 11:23
 12/21 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem.

Ne haragudj kérdező, de minden tini azt hiszi magáról, hogy ő felnőtt. Nem az. Van egy csomó tini ismerősöm Mo egy olyan részén, ahol borzasztó a szegénység. Néhányan nagyon durva dolgokat élnek át.

Ők is gyerekek.

Szerintem.

26/F

2012. júl. 27. 11:50
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy a "kamaszkor kimaradása" annyira nagy gond lenne. Én pl soha életemben nem voltam szórakozó helyen és nem is hiányzik. Mondták páran hogy huu majd aztán később amikor gyereket kéne szülnöd akkor jön rád és mi lesz....de én azért nem fogom magamra erőltetni a bulizást hogy mi lesz később...egyébként tényleg nagyon sok 15 éves azt hiszi hogy ő felnőtt. Lehet hogy érett a korához képest, mert olyat tapasztalt amit nem sok vele egykorú, de akkor sem lesz felnőtt.
2012. júl. 27. 12:36
 14/21 anonim ***** válasza:
88%

Előfordulhat.

Te miért gondolod azt, hogy felnőttél? Milyen dolgokon kellett keresztülmenned?

2012. júl. 27. 14:02
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Létezik, de az általában nagy baj jele. Azt jelenti, hogy nagyon erős családi válság, vagy egyéni trauma hatására hamar fel kell nőnie.

Egyéb esetben pedig azt jelenti, hogy a serdülő egyszerűen elutasítja a serdülést, nem bírja az átmenetet, hamar akar felnőtt lenni (emögött is szülői rossz minta áll), vagy megriadva a jövőtől visszafordul a gyerekkorba.

Vagy-vagy-ban gondolkodik: vagy gyerek, vagy felnőtt.

"Nem hiszem, hogy a "kamaszkor kimaradása" annyira nagy gond lenne."

Rosszul hiszed. Nemhogy nem gond, hanem HATALMAS érzelmi törés! Aki nem él meg egy szakaszt, és új kell továbblépnie az életben, hogy az a szakasz az életében kimaradt vagy nincs tisztázva érzelmileg, később mindig nagyon erősen megszenvedi ezt. Sok sérülés esetén és durva könyezet mellett korai halálhoz vezet.

Erickson 8-as szintjét érdemes keresgetni ehhez, pszichológiából. A neten is meg lehet találni.

2012. júl. 27. 14:06
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

Jelem személyem.

Fel tudtam nőni mert fel kellett..16 éves vagyok.

2012. júl. 27. 14:18
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
Érett lehetsz, de felnőtt még nem:) Nagyon szépen, igényes szeded össze a gondolataidat de ez még nem a felnőtté válás jele. Én 15 éves korom óta dolgozom és most 22 évesen a saját éttermemet vezetem. A 3 héttel ezelőtti nyitó tábla megfordításánál éreztem azt, hogy igen "xy" Felnőttél. De lassan ez neked is elérkezhet szép életet kívánok Neked:)
2012. júl. 27. 14:36
 18/21 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Szerintem igen létezhet. De mint előttem már írták, ahhoz, hogy idáig eljuss rossz dolgoknak kell veled történnie, legalábbis szerintem. Velem legalábbis így volt.

14 éves korom óta dolgoznom kellett. A kisöcsémet nekem kellett felnevelnem, családon belüli erőszak, munkahelyi terror mindez 14 évesen. Én úgy érzem mostmár több mint 10 évvel később, hogy igen akkor nagyon gyorsan fel kellett nőnöm. Sajnos.

2012. júl. 27. 14:41
 19/21 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem igen, de csak nagyon súlyos esetben, pl. háborúban. Továbbá a felnőttségnek is vannak fokozatai.
2012. júl. 27. 15:47
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg érettebb, komolyabb vagy a kortársaidnál, de ha 10-15 év múlva visszagondolsz a mostani önmagadra, rájössz, hogy közelében sem voltál a felnőttségnek. Ahhoz ugyanis nem elég a nehéz gyerekkor.
2012. júl. 27. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!