Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van saját telkem és saját...

Van saját telkem és saját autóm (5 éves használt). De hogyan lesz házam? 19/L

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok. Van egy 1200 négyzetméteres telkem és egy 5 éves használt autóm. Csak érettségim van németül is csak alapfokon beszélek. Hogyan tudnék házat is építeni?

1 hónapja nincs munkám és 6 helyre jelentkeztem,de sehonnan nem jeleznek vissza.

Na meg eddig gyárba 80 ezret kerestem abból házat építeni a telkemen még 20 év múlva se tudnék. Azon gondolkodtam hogy kimegyek németországba hátha összejön ?

Ti mit tennétek?

2012. júl. 26. 09:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
19%
10-es: mert az örökségért aztán megdolgozott....
2012. júl. 26. 10:32
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
figyelj te most komolyan irigykedsz, hogy meghalt a kérdezőnek valakije és azután örökölt???
2012. júl. 26. 10:43
 13/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, ügyes és szorgalmas vagy! Csak így tovább, legyenek céljaid!! Tanulj meg németül aztán húzz ebből az országból, mert itt a büdös életben nem fogsz annyit keresni, hogy építs egy házat!
2012. júl. 26. 10:50
 14/21 anonim ***** válasza:
14%

Miért irigykednék?

Örökölt valamit, amiért nem dolgozott meg. Eladta, majd olyan dolgokra költötte amivel nem jutott előrébb az életben. Gondolom az apukája nem örülne neki, hogy ennyit ér amiért egész életében dolgozott.

2012. júl. 26. 10:54
 15/21 anonim ***** válasza:
78%

szerintem te meg idegenként ne mond meg hogy minek örült volna a kérdező már halott apukája...

valószínű büszke a lányára, hogy előrébb jutni, boldogulni akar...

2012. júl. 26. 11:17
 16/21 anonim ***** válasza:

szerintem meg a 81%-os kemnéynen ugyan, de leírta a lényeget. Ha fáj fáj, el kell viselni kérdezett más meg válaszolt.

Kérdező! Hogyan lesz házad? lövésem sincs de nézz szét: ha nem következik be a sajnálatos haláleset, még itt sem tartanál. 24 éves vagyok, 5 éve dolgozom főállásban egyn apot nem voltam még táppénzen, és tudod mit tudok felmutatni? vettem egy autót, plusz segítek a szüleimnek maikor kell pedig albérletben lakom. Nem az a kérdés hogyan lesz házad mert te is tudod hogy valószínűleg sehogy, hanem hogy milyen emberré válsz az évek alatt. Beszív a szürkeség vagy mutatsz is fel valamit? A házadat sajnos nem viszed el te sem a hátadon. Csak a jellemünk ami igazán a miénk ahhoz pedig sok meló kell hogy jó emberek legyünk. Inkább ezen melózz.

2012. júl. 26. 11:20
 17/21 anonim ***** válasza:

11,2 Irigy barmok.Erre nem lehet mást mondani.Miért szúrja a szemeteket,ha másnak van egy kis szerencséje?Mindenkinek a szalag mellett kéne elrohasztani a fiatalságát azért,hogy az ilyen irigykedő majmok boldogok legyenek?

Kérdező,szerintem próbálj szerencsét külföldön,ott sokkal jobb az életszínvonal és ha ott megszeded magad,akkor tudsz majd építkezni.De a nyelvtudás nem ártana,nehogy eladjanak.Érted.

2012. júl. 26. 12:48
 18/21 anonim ***** válasza:

Egyetértek abban, hogy ez bizony el lett baltázva. Én nem vitatkoznék az örökölt-megdolgozott érte témán, inkább elmondanám én hogyan csináltam volna.

A földet nem adtam volna el, kiadtam volna bérbe, vagy bármit megtettem volna, hogy szerezzek annyi szaktudást és ismeretet, hogy én tudjam kezelni. Tudod te mennyi pénz van a mezőgazdaságban? (persze kockázat is akad) Ha bérbe adod, akkor viszont lett volna egy biztos jövedelem forrásod addig, amíg el nem érik a csúcsot az ingatlan/telek/föld árak és jobb áron is eltudod adni, ha nagy szükséged van a pénzre.

Házépítés. Mérnök kell hozzá, kőműves kell hozzá, ács kell hozzá, festő kell hozzá, nagyon nagyon sok minden(ki) kell hozzá, mert gondolom nem te fogsz két kézzel nekiállni és felépíteni minden szaktudás nélkül! Hogy egy példát mondjak, nálunk egy két méter magas és nagyjából 2,5 méter hosszú falat (kerítés részt) majd 300 ezer forintért húzott fel a falusi Géza bácsi kőműves. Akinek hivatalos, nagyobb vállalkozása van, azok árajánlataitól egyenesen rosszul lettünk. A mai világban összességében megállapítható, hogy jóval drágább házat építeni, mint venni egy készet és azt felújítgatni (persze nem romhalmazra gondolok). Én ilyen fiatalként biztos nem alapoztam volna erre 80 ezres munkával, mert így valóban nem lesz soha saját házad, anyukád mellett pedig gondolom nem szándékozol még 10-20 évet élni.

Külföld... Külföld nagyon jó dolog, ha van hol laknod, tudsz közösen bérelni valakikkel valamit, vagy esetleg a szállást állják. Jól lehet vele keresni, de ugyanolyan gyorsan el is megy. Ergo csak az előbb említett esetekben éri meg igazán. Ha a szállásodat mondjuk állják, így az összes bevételedet hazahordhatod. Így van esélyed saját ház építésre talán, de ilyen idősen kicsit még mindig fölöslegesnek tartom, nem tudhatod mit hoz a jövő. Házat már család mellett építenék inkább, stabil anyagi háttérrel. Arról nem is beszélve, hogyha rengeteg pénzt beleölsz abba az építkezésbe és utána rájössz, hogy külföldön neked jobb, akkor mit csinálsz? Baromi veszteségesen tudnád eladni, ha egyáltalán eltudnád adni a házat.

Autó... Bizony az is csak szívja a pénzt, ha csak Tescos bevásárolások miatt vetted, akkor igencsak fölösleges kiadás ez is. Mehetettetek volna anyukád 6 milliós autójával együtt ketten, avagy nem úgy kéne hozzáállni, hogy "úgy is összetöröm"! :) Én sem szeretem elvinni a család autóját, ami ráadásul céges, de ha mégis, akkor úgy vigyázok rá, mint a hímes tojásra, véletlenül sem az jár a fejemben, hogy "jajj össze fogom törni". Igen, inkább parkolok a Tesco parkoló túlsó végén, ahol nagyobb hely van, csak hogy nehogy meghúzzam... :D

Egyébként nézd meg az Eudiákok honlapját, reklámoztak azt hiszem egy németországi gyorséttermi melót, egészen jól fizet, a BMW-hez is reklámoztak melót, bár az csak 6-8 hét, azért abból is szépen lehet keresni. Ezeknél emlékeim szerint nem volt kikötős, hogy diák legyen a jelentkező.

2012. júl. 26. 13:03
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is butaság volt eladni a földet, de legalább ha okosabban fektetted volna be... házat építeni rohadt drága mulatság manapság, ráadásul nagyon fiatal vagy még, minek neked egy nagy ház? Annak a rezsije is drága. Vidéken 4 és fél millióból gondolom már közelíthetsz egy lakás árához (Budapesten is 6-7 millától már kapni kis lakásokat - kicsik de 2 embernek teljesen jók, vagy befektetésnek is, ha van máshol laknod) szóval ha ahhoz még gyűjtöttél volna egy kicsit akkor vehettél volna lakást, nem telket. Családi házat ráér talán 10 év múlva, amikor lesz miből...

De te tudod.

Én kimennék aupairnek német nyelvterületre, gyűjteném a kis fizetést ami azzal jár, aztán meglátnám 1-2 év múlva hogy hogyan tovább.

2012. júl. 26. 15:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Keress egy szakmát ami érdekel,tanuld ki.s utána köss fundamentat ill munka is johrt.de ha lehet én is menni németbe.keriapum ott el tudna segíteni.2 gyerek mellett már nem tudok kimmenni Max látogatni.
2014. aug. 30. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!