Van saját telkem és saját autóm (5 éves használt). De hogyan lesz házam? 19/L
19 éves lány vagyok. Van egy 1200 négyzetméteres telkem és egy 5 éves használt autóm. Csak érettségim van németül is csak alapfokon beszélek. Hogyan tudnék házat is építeni?
1 hónapja nincs munkám és 6 helyre jelentkeztem,de sehonnan nem jeleznek vissza.
Na meg eddig gyárba 80 ezret kerestem abból házat építeni a telkemen még 20 év múlva se tudnék. Azon gondolkodtam hogy kimegyek németországba hátha összejön ?
Ti mit tennétek?
Miért akarsz Németországig menni? Menj Ausztriába, mondjuk au-pairnek, megtanulsz normáisan németül utána kereshetsz másik állást.
Én itthon nem keresnék munkát...
"van telkem, és saját autóm"
nincs semmi szakmám, se nyelvtudásom, semmihez sem értek, 18évesen érettségiztem, most 19 vagyok, hat hónapja nincs munkám, azaz lóf*szt sem dolgoztam életemben...
de nekem van!!!! - nyílván nem apuci, anyuci tolta a s*ggem alá, v. f*szt sz*ptam érte....!!
80ezret kerestem eddig, abból vettem, de nem értek semmihez és 400-at akarok....!!
kimenni németbe 0 nyelvtudással...
Nem kell németországig menned. Ausztriában is nagyon jó lehetőségek is vannak mellesleg közelebb is van. Pl.: elmehetnél au-pairnek vagy szállodában. Ami ezer euró ott minimálbér, az a pénz csak akkor sok ha itt beváltod. Menj ki és pár év mulva építhetsz saját házat. Én biztosan ezt tenném :)
Sok sikert!
"Kedves" (?) második !
Köszönöm az ellenszenvet és úgy gondolom talán irigységből írtad ezt.
Apu meghalt.Az örököltem egy elég nagy földterületet amibe 2 évig borsó volt,amit a piacon árultam.
Ez a földet sikerült eladnom 4 millió fortintért.
3.600.000 forintért vettem egy telket ahol majd építkezni szeretnék.
A maradék 400.000 forinthoz hozzáraktam az 1 év alatt összekeresett pénzem (500.000) ebből vettem használt autót.
Az ellenségeskedés helyett meg lehetett volna kérdezni.
A föld kincs, nem kellett volna eladni... Pár év múlva nem 4, hanem 16-ért is ellehet adni..
Kocsi meg mninek? Benzin költség. Ott a bicikli, tömegközelekedő eszközök...
Azért kell autó mert pl ha elmegyek bevásárolni a Tescoba akkor azt a 20 szatyrot nem tudom buszon hazahozni meg várni a buszra.
Anyunak a 6 milliós autóját pedig nem akarom összetörni.
Lehetőségek:
1. elkezdesz gyűjteni valamilyen lakástakarék alapba, mondjuk Fundamenta. Nekünk most jár le, havi 10 volt és 4M gyűlj össze mert állami támogatás is van rajta. Igaz, ez 8 év alatt.
2. eladod a telket és a kocsit, veszel fel mellé hitelt és veszel egy olcsó lakást
3. megtanulod RENDESEN a németet, és utána kimész külföldre
Kedves Kérdező!
Nem irigységből írtam, amit írtam. (Építőmérnök vagyok, szakmában dolgozom mérnökként, /viszonylag/ elfogadható fizetéssel - nem sokkal vagyok öregebb nálad. Sztd. irigykedek...? :-/
Inkább az alázatot hiányolom a soraidból. Azt, ami a Te korosztályodból sajnos jellemzően(!) hiányzik...
Ide értve a tanulás, munka, vagy épp a szülők értetek hozott áldozatainak tiszteletét.
Elhiszem, hogy fáj, ha szembe vágnak vele, de nagyon nem tudsz (tudtál) a tartalommal érdemben vitatkozni: mondd meg, véleményed szerint mit tettél hozzá a saját boldogulásodhoz eddig?
Szakmád nincs, diplomád nincs, munkaviszony-múltad gyakorlatilag nincs, ehhez párosul egy jó nagy adag önteltség....
Dívik az ilyen: VV Cristofel (19), VV Veronika (24?), Zimányi Lindácska stb. stb.
Talán ha megragadnátok az élet munkásabb végét.... :-/
ÁÁÁÁ, ezt nem hiszem el...ilyen kérdéseknél, "ilyen önerős-"én értem el, és spóroltam" stb. posztoknál előbb-utóbb mindig előjön, hogy apuka-anyuka vállalkozó, 6milkás autó, nem kell hazaadnia pénzt a posztolónak stb. stb.
Ha annyi pénzem lenne, ahányszor ez kiderül, kőgazdag lehetnék... :DDD
10.09
Neked mégis mi a jó franc bajod van megmondanád????
NEM az apja vagy az anyja vette neki a kocsit, vagy a telket. Megmondta, hogy örökölt földet, eladta majd vett egy telket plusz kocsit a maradék pénzből plusz abból amit spórolt. VETT Ő maga! A SAJÁT pénzéből...
Ha anyuci vette volna akkor valószínűleg nem egy 5 éves autója lenne 900-ért, hanem több milliós új, mint anyucijának...
Nekem az a véleményem, hogy itthon ne is dolgozzon, ki lehet menni alap nyelvtudással bébiszitternek vagy mit tudom én, ott megtanulja a nyelvet, aztán lesz egy biztos nyelvtudása, kitanul egy szakmát egy-két év és megy vissza. Én meg az ilyen seg.gfejeket utálom mint te bmeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!