Esküvő vs. Születésnap! Mi lenne a helyes döntés?
Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok nagyon! Egyik barátnőmnek augusztusban lesz az esküvője amire párommal hivatalosak vagyunk mindketten. A probléma az hogy ugyanazon a szombaton lesz páromnak a születésnapja is. Normál esetben nyilván azt mondanátok, hogy az esküvő a fontosabb, de pároméknál a családban 6 embernek van egyszerre a születésnapja és ilyenkor egy évben egyszer ül össze a család. A születésnapot nem lehet más időpontba áttenni,mert ezt is nagyon nehezen hozták össze. Mindkettőn nem tudunk megjelenni, mert az esküvő Pesten van, a szülinapozás meg Szegeden. Mit csináljak, hogy senki ne sértődjön meg?:(2012. júl. 24. 15:04
11/19 anonim válasza:
Lagzija jobb esetben az embernek egyszer van az életében, születésnapja pedig minden évben. Én az esküvőt választanám.
Amúgy nálunk a tavalyi év anyagiakban például nem engedte, hogy akár az én, akár a férjem szülinapját megtartsuk, úgyhogy nem is volt tartva. Csak felköszöntöttük egymást. És mégsem dőlt össze a világ és senki nem sértődött meg.
12/19 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy már előre eldöntötted (szülinap), csak megerősítést vársz tőlünk, hogy helyesen döntöttél.
13/19 anonim válasza:
Én a szülinapra mennék. Hiába mondják annyian, hogy minden évben van szülinap, ki tudja, hogy az idősebb rokonok (vagy akár a fiatalabbak...) ott lehetnek-e még jövőre is. A menyasszonynak pedig küldenék egy képeslapot, amiben elmagyarázom a helyzetet és gratulálok.
14/19 anonim válasza:
A családi születésnap és a férjemé számomra fontosabb lenne,mint egy lagzi. Az ilyen összetartó család ritka , nem sérteném meg őket azzal,hogy nem leszünkk ott. A család megmarad,de a barátnőddel a kapcsolat a férjhezmenetele után megszakad majd. Legalább is ez a tapasztalatom a barátnőkkel.
15/19 anonim válasza:
Eloszor is mennyire baratno, a baratno? Ha eleg joban vagytok, en tuti elmennek. Es mi az, hogy egyedul gaz? Elmesz csak a hazassagkotesre, aztan leruccansz szegedre, es mulatsz a csaladdal. Nem ertem mi ebben a nehez, vagy "gaz". Azert nem jeruzsalembe kell utaznod...
16/19 anonim válasza:
szertartásra elmennék,aztán irány a szülinap.én nem hagynám ki a párom szülinapját és a család sem nézné jó szemmel
17/19 anonim válasza:
Eloszor is mennyire baratno, a baratno? Ha eleg joban vagytok, en tuti elmennek. Es mi az, hogy egyedul gaz? Elmesz csak a hazassagkotesre, aztan leruccansz szegedre, es mulatsz a csaladdal. Nem ertem mi ebben a nehez, vagy "gaz". Azert nem jeruzsalembe kell utaznod...
18/19 anonim válasza:
Menj el te esküvőre párod meg a szülinapra és mond el neki,hogy sajnálod,de barátnődnek egyszer van esküvője biztos megérte.
Amúgy meg nem,nagyon nem másfél óra. :D
19/19 anonim válasza:
Én elmennék a szertartásra, vinnék ajándékot, gratulálnék a párnak, aztán mennék a családi murira. Vagy Párommal vagy egyedül. De egyiket sem hagynám ki teljesen.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!