17 év korkülönbség nagyon sok egy pár között és nem lehet belőle komolyabb kapcsolat? Lány 23 fiú (férfi) 40.
A kor nem számít ha szeretitek egymást.
De minden fontos döntés (házasság, vagyonnal kapcsolatos dolgok) azért jobb ha alaposan kiismeri az ember a másikat. Igaz, ez nem csak akkor előny, ha nagy a korkülönbség.
A kapcsolat elején még persze, lehet azt mondani, hogy a szerelem mindent legyőz, de azért a kapcsolatokak van gyakorlati oldala is, nem csak a csillámpónis-rózsaszínfelhős álomvilág.
Igen, vannak, akik a tanárukkal házasodtak, és 20 éve együtt vannak... Meg számtalan olyan ember is, akinek beletört a bicskája. Totál más életszakaszotokban jártok, más tervekkel, más életritmussal, más tapasztalatokkal. A férfi joggal érezheti úgy, hogy terelgetnie kell a lányt, merthogy mégiscsak ő az idősebb.
Persze ez mind csak találgatás. Számtalan ilyen kérdést tettek föl, és a válaszadók mindig két csoportra oszlottak:
-"persze, működhet, a szerelem nem korhoz kötött"
-"a korkülönbségből adódó problémák előbb-utób felütik majd a fejüket a kapcsolatban"
Hogy nálatok hogy lesz, azt senki nem tudja előre.
De, számít a kor sajnos.
Két különböző életszakaszban vagytok. 10 évig boldogok lehettek, de utána már egyre szembetűnőbb lesz a korkülönbség.
Pl. ha van családja, már lehet hogy nem szeretne családot alapítani, te pedig esetleg szeretnél mert neked még nincs.
továbbá ha van családja, mindig az lesz az első helyen, te csak a barátnője maradsz.
gondold át.
Nos, te mondjuk gyereket szeretnél pár éven belül. A pasi, ha van egy kis esze, nem fog majdnem 50 évesen gyereket vállalni, nyugdíjas lesz, mire az a gyerek egyáltalán gimibe megy. Csoda, ha megéri a gyereke esküvőjét mondjuk.
De te sem leszel elégedett, ha te leszel ereje teljében lévő 33 éves nő, ő meg egy 50 éves merevedési zavarokkal küszködő idősebb ember. Ekkor lesz az, hogy te szépen keresel egy fiatalabb, erős férfi, aki ki tud elégíteni.
A férfiak nem élek túl sokáig, hát még a mai világban. Biztosan özvegy akarsz lenni 50egynéhányévesen?
Szóval igen, most minden szép és jó, de pár év és keményen elő fognak jönni a problémák.
Nem mellesleg: milyen férfi az, aki egy olyan nővel jár, aki a lánya lehetne? Vajon miért nem talál nőt a harmincas korosztályban? Talán azért, mert egy érettebb nőt már nem tud megvezetni, míg egy friss huszonévest igen?
Vagy valamit kompenzálni szeretne ezzel?
Parom keresztanyja es ferje kozott 25 ev volt. 48 evesen maradt egyedul a keresztanyja, de igy is sokaig volt vele a ferje, tovabb elt, mint az atlag eletkoru ferfiak. Huszonpar eves volt a no, mikor osszejottek. 55 eves es egyedul van. 48 evesen meg nagyon fiatal az ember ahhoz, hogy egyedul, tars nelkul eljen meg 20-40 evet.
Azon gondolkodj el, hogy kepes vagy e akar ennyit egyedul leelni. (Nem kizart, hogy talalsz magadnak tarsat, de kozel az 50-hez mar eleg nehez valakit talalni.)
Mikor te 40 leszel, o 57. Vannak ferfiak, akik ilyen idosen mar nem kepesek a szexre. 40 evesen becsukni a kapukat...ahhoz meg nagyon koran van.
Szerintem nagyon sok, nekem egyszer volt 10 évvel idősebb párom és 2 év után már előjöttek a problémák.
nem is igazán értem miért akarnak az emberek idősebb párt,
a velem egyidőssel ugyanazok a gyerekkori élményeink vannak, ugyanazt a nevelést morális értékeket kaptuk szüleinktől
meg mellesleg én 27 vagyok és apukám 47 :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!