Hogyan tudnék megváltozni?
nem erősségem a takarítás, rendrakás... párommal emiatt rengeteg vitánk van. nem tudom, hogy ez lustaság-e, mert ha éjjel kitalálja, hogy éhes-szomjas akár álmomból felkelve ugrom és viszek neki valamit, mindezt nagyon szívesen örömmel teszem.
csak a takarítás... mindig megfogadom, hogy neki állok, aztán valami mindig fontosabb... és már engem is zavar :(
segítsetek, hogy változzak meg?
Szia!
Ez már egy jó pont, hogy változtatni akarsz. Szerintem kezd azzal, hogy apránként csinálod meg amit kell. Pl. amíg főződ az ebédet elmosogatsz. Reggel beveted az ágyat amikor felkelsz. Meg ilyen kis apróságok. Kis dolgoknak tűnnek, de sokszor az ilyen kis dolgok miatt alakul ki a nagyobb rendetlenség. Heti egyszer porszívózz fel, illetve moss fel. A konyhában akár egy héten többször is, ha kell. Meg persze a többi helyiségben is ha úgy látod, látjátok a pároddal, hogy szükséges. Lehet, hogy valaki javasol majd valami jobb módszert, de nekem ez vált be. Én sem szeretek takarítani, de mióta együtt élek párommal kezdek hozzá szokni. Sok sikert.
köszönöm a válaszokat!
mosni, meg hajtogatni kifejezetten szeretek. az ágy bevetésével sincs gond. itt leginkább tényleg a söprés, felmosás, porszívózás a probléma.
ráhagynám páromra, csak sajnos reggeltől estig dolgozik, tehát nem nagyon jut rá ideje, főleg energiája hogy besegítsen. amúgy nem is várom el tőle, tényleg agyonhajtja magát, hogy nekem mindenem meglegyen, főleg hogy babát várok.
szeretném a legtöbbet nyújtani neki, ezzel is mutatva, hogy mennyire fontos nekem.
már azt is felajánlotta, hogy hívjam át barátnőimet segíteni, kifizetjük nekik... azt meg nem tudom nézni hogy ők takarítanak nekem, mikor nekik is megvan a saját háztartásuk...
isten ments hogy befogom a barátnőimet... ilyenre egyszer volt példa csak azt szívességből, mikor az egész lakásban áthúzták a villanyvezetékeket, akkor olyan rumlit csináltak a szerelők, hogy egyedül nem bírtam volna, mondjuk közben borozgattunk, szórakoztunk, úgy könnyebben ment.
szoktam zenét is hallgatni közben, néha segít, tejesen felpörget :)
köszi a válaszokat :)
Pfff... Djzek! Anyu ha mondja hogy csináljak rendet, előbb elkészítek egy zenét, amekkora rendetlenség van, annál hosszabbat és beteszem a rendcsinálás előtt! Max hangerő, Tánc és rendpakolás! Elveszi a figyelmemet az hogy éppen milyen lett a zene mert arra figyelek!
Amúgy nekem se megy! :)) Pedig imádom a rendet! Csak már ezelőtt voltam olyan lusta hogy ráfogom hogy a rendetlenséget is :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!