Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a párom terhes...

Mit tegyek, ha a párom terhes de nem akarok tőle gyereket?

Figyelt kérdés

sajnos nem benne találtam meg a szerelmet, és ezt mindig is éreztem. két nappal ezelőtt bejelentette, hogy terhes.

azért voltam vele eddig, mert megpróbáltam boldog lenni egy ilyen kapcsolatban. miután rájöttem, hogy csak azzal a nővel lehet kapcsolatom, aki szerelmes belém.

és részben sajnálom is, mert nem akarom terhesen egyedül hagyni, de mellette sem akarok lenni.

mit tegyek? maradjak mellette és törődjek bele hogy ilyen kapcsolatom van?

2012. júl. 23. 16:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy ezért kellett lepontozni? Mert leírtam, hogy védekezni kéne meg hogy ha már így alakult akkor a gyerekért felelősséggel tartozik?
2012. júl. 23. 17:01
 12/23 anonim ***** válasza:
31%

Puhatold ki, hogy mik a szándékai a terhességével. Ha el akarja vetetni vagy bizonytalan, akkor megpróbálhatod rábeszélni, hogy tegye meg.

Ha meg akarja tartani, akkor érdemes mellette maradnod, és majd meglátod hogyan alakul a kapcsolatotok. Ha jó irányba változik, vagy megszereted annyira a babát, hogy nevelni is akarod majd, akkor jobb, ha beletörődsz, és velük maradsz. Ha inkább csak azt érzed, hogy egyre jobban eltávolodtok, és még a gyerek is csak gyengíti a köteléket, akkor otthagyod őket.

2012. júl. 23. 17:01
 13/23 anonim ***** válasza:
35%
én nem tudnék elhagyni egy terhes nőt. gondolj bele mekkora trauma lenne neki,lehet elvetélne,ezt nem teheted meg vele. ha eddig vele voltál,kutya kötelességed támogatni. ráérsz őszinte lenni ha megszületett a baba és ki tudja még változhat is az érzésed.
2012. júl. 23. 17:45
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

egy barátom volt hasonló cipőben. a kapőcsolat elején szerelmes volt,maztán nyűglődtek. a lány terhes lett/védekezés mellett,van ilyen/ pasi örlődött.. de elhagyni nem akarta,gondolta majd ha megszületik a baba,megbeszélik stb. megszületett. a pasi elolvadt. és beleszerelmesedett a nőbe mert olyan oldaláról ismerte meg amit eddig-nyilván-nem tapasztalt meg. és az apaság érzése elvarázsolta. onantól ők egy család és azóta már van egy kislányuk is. 12 éve vannak együtt

ne hagyd most el,várj,pár hónap hamar elmegy,addig figyeld az érzéseidet,járj el vele uh-ra,vizsgálatokra,vegyél részt ebben. aztán ha megszületett a pici és akkor sem érzed h velük lennél,még léphetsz. harag így is-úgy is lesz bármikor lépsz le,de terhesen nagyon nem szép magára hagyni szerintem

2012. júl. 23. 17:49
 15/23 anonim ***** válasza:
65%

Én arra lennék kíváncsi,mikor fogják már fel végre a felnőtt emberek,hogy egy gyerek nem játékszer,ha megszületett életed végéig felelősséggel tartozol iránta. Akinek ez nem tetszik,az húzzon fel egy kib@szott óvszert,nem poénból találták ki.

Mit tegyél? mondd el minél hamarabb neki,hogy eldönthesse fel akarja e egyedül nevelni,vagy elveteti. Természetesen lesznek kötelezettségeid,de jogaid is a saját gyereked felé ha megtartja.

2012. júl. 23. 18:17
 16/23 anonim ***** válasza:
75%

Elég nagy k***ög vagy. Van fogalmad róla, hogy ezzel mit okoztál? Lehet, hogy nem vagy szerelmes a barátnődbe, de azért arra gondolhatnál, hogy mit tettél vele. Vagy egyedülálló anya lesz, vagy elmegy abortuszra, ami sok nőnek szintén nagy trauma. Ahelyett, hogy időben elé álltál volna, és közölted volna, hogy nem szereted, és békén hagyni. De pont ilyenkor jut eszedbe? Undorító.

Én nem mondom, hogy maradj vele, mert semmi értelme nem lenne, csak azt nem értem miért ilyenkor jut eszedbe, miért nem előbb.

2012. júl. 23. 18:30
 17/23 anonim ***** válasza:
73%
Egy ismerősöm is ilyen helyzetben volt. Hogy direkt esett-e teherbe a csaj, vagy sikertelen volt a védekezés, nem tudni, de ott is mire szakítottak, derült ki, hogy terhes a csaj. A pasit nem érdekelte, akkor is lépett. Gyerektartást fizet, de soha nem látogatja a lányát, aki már kamasz. Aztán pár év múlva elvett egy másik nőt, már a harmadik gyereküket várják. A kisebbek talán nem is tudnak a féltesójukról. Csak úgy tekint arra a gyerekére az apa, meg a neje, mint egy probléma, ami miatt levonnak havi X ezer forintot a fizuból.
2012. júl. 23. 18:34
 18/23 anonim ***** válasza:
85%

Ó IGEN, igen, igen! Ezért érdemes eljátszani a nem vagyok szerelmes, de ha ló nincs jó a szamár is, meg az úgysem leszek szerelmes, de kapcsolat az kell játékokat!

Nehéz dolgod lesz. Egy nő akit nem szeretsz meg a gyereked, vagy egy nő akit szeretsz, a gyereked meg mással. Hát én nem tudom mit válassz.

2012. júl. 23. 18:47
 19/23 anonim ***** válasza:
43%
Te egy igazi belevaló pasi vagy.Önző és gyáva. Nem kellett volna eljátszani, hogy szereted. Védekezni kellett volna. Beszélj vele, hátha még nem késő az abortuszra. Zárd le a kapcsolatot és kérj bocsánatot, bár erre nincs, Így átverni valakit.
2012. júl. 23. 19:16
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

ismerek hasonló történetet.

5 hónapja volt együtt a lány a fiúval, a csajszi nagyon szerelmes volt, sztem direkt esett teherbe, a csávó meg szimpla idióta volt, h nem védekezett.

amint kiderült, a srác kezdett kihátrálni a kapcsolatból. a lány 5 hónapos terhes volt, mikor szétmentek.

elhatározta, hogy ha már így van, megtartja a gyereket. pár hétre rá elvetélt. talán a sors akarta így, de sztem ez még a jobbik eset. azóta sem jött helyre teljesen, de az idő majd segít. elvégre még csak 23 éves.

mindketten hibásak vagytok. neki nem szabadott volna védekezés nélkül szexelnie, ahogy neked sem, pláne, ha tudtad, h nem ő az igazi.

tanácsot nem tudok adni. beszélgessetek, akkor kiderül, h mi lenne a legjobb megoldás. mindenesetre ne hagyd egyedül ezzel a teherrel.

2012. júl. 23. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!