Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel lehetne ennek véget...

Mivel lehetne ennek véget vetni? Folyt. Lent!

Figyelt kérdés
Az életem nemigazán volt a legjobb.Apámmal sohase jöttem ki jól!Mindig dagadt disznónak hívott,meg hogy minek eszel már megint,ilyenekkel illetett.Aztán megcsalta anyukámat,és és lelki terrorral öngyilkosságba hajtotta.de túlélte.Most vele lakok.apám családjával nem tartjuk a kapcsolatot.Amikor utoljára(4 éve) találkoztunk,azt mondta,"+hát így.." és ,hogy nem lesz belőlem semmi,csak egy wc pucoló!Ez volt 8. vége előtt pár héttel.9.ben találkoztam vele egyszer,és olyan düh jött rám,hogy azt hittem felrobbanok!Legszívesebben nekimentem volna,és nem érdekelt volna,hogy sokkal erősebb nálam.Ez akkor volt.De még most is dühít.Csak azért hajtok mindig,hogy én legyek a legjobb,hogy neki megmutassam,pedig ő ezt nem látja,mert nem tartjuk a kapcsolatot ugye.Az ő rokonai közül pedig az anyjával ellenünk fordították az unokatesóimat.Vele se beszélünk,amit nagyon sajnálok,hisz a gyerekkoromat velük töltöttem.Sokszor gondolom azt,hogy bár ő végzett volna magával,de neki sikerült is volna!Nem értem,hogy mit vétettem,hogy nem érdemlk meg egy családot.Most csak mi meg a mamáék maradtunk!Apám cigizik.Nem egyszer álmodtam,hogy bekerül a kórházba,tüdőrákkal,és senki se nyitja rá az ajtót!De én bemegyek,és elmondom neki,hogy mennyire vittem,aztán a szemébe nevetek,hogy ő egyedül fog meghalni,és a kutya se fog ránézni,és sajnálni.Még mindig ha arra gondolok,hogy mi lenne ha szembejönne velem,a gyomrom görcsbe rándul,zsong a fejem,és olyan düh lesz úrrá rajtam...Én attól tartok,hogy tényleg nekimennék...Mert nem igazság,hogy még az egész végén úgy állították be a falunak,hogy ő az áldozat!!!!És hogy anyukám a rossz!És a nagyon idióták bevették!Tudnátok segíteni?Mert egyépként nem vagyok ilyen idegbeteg.Nem akarok életem végéig ezen rágódni!Pszichológus,meg ilyenek kizárva,mert rettegek tőle,hogy bezárnak,nem mintha olyan dilis lennék,csak apám anyámat be akarta örökre zárattatni a zárt osztályra.Hogy vessek ennek véget?
2009. júl. 14. 22:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsi kicsit hosszúra sikeredett:)
2009. júl. 14. 22:10
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Pedig csak egy pszichológus tudna segiteni.

Attól nem kell félned, hogy bezárnak - csak ugy nem lehet senkit se bezárni, mégha apád ezzel fenyegetözött is. A helyzeted nem tul jó, de nem annyira különleges, hogy egy pszichológus csodálkozzon rajta, vagy téged ezért bolondnak ill. idegbetegnek tartson.

2009. júl. 14. 22:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát apám eltudta volna intézni,csak az volt a szerencsénk,hogy a rendőr nagybátyjám ott volt,és "elbeszélgetett" a pszichiáterrel.
2009. júl. 14. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Eltudom képzelni, hogy mit érezhetsz.Az apámat nem láttam lassan már 11 éve.Fogalmam sincs mit tennék, ha szembe jönne velem az utcán.Szerintem már gyerekként sem szerettem.Soha nem bántott fizikailag, érzelmileg, lelkileg annál inkább.Ha már 4 hoztam nem nézhettem tvt, nem játszhattam.Állandóan féltékenykedett, aztán mégis ő csalta meg az anyánkat.Amikor szó nélkül elment, utána 1 évig nem voltam hajlandó az apa szót a számra venni.Anyu magát hibáztatta, pedig nem volt miért.Nehéz volt, de most már megvagyunk.Igaz nekem még vannak testvéreim is.Keress valakit, bárkit akivel beszélhetsz erről.Apáddal meg ne törődj.Ne engedd, hogy tönkre tegye az életed.
2009. júl. 14. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

Üdv a klubban...

Nem, ezen pszichológus nem tud segíteni, ha apádnak befolyása van. Az én apám is hasonló, miatta anyu tényleg bekerült egyszer... Csak ők együtt élnek (anyu anyagilag nem tud függetlenedni, hála állambácsiéknak...), én meg velük (még), plusz van egy öcsém, akinek apám kinyalja a fenekét (ő a fiú)...

Ugyanezt megkaptam, mint te, csak engem utcaseprőnek "szántak"...

Nem tudom, milyen a baráti köröd, vagy mivel kötöd le a szabadidődet, de engem a baráti köröm rángatott ki abból, hogy apámat levegőnek tudjam nézni, és ne legyenek rosszabb gondolataim. Ezzel a baráti körrel együtt zenélek immáron 10 éve, szóval időm egy részét le is köti alaposan, a színpad meg egy teljesen más világ, amiből ki tudom zárni végre a rossz hatásokat. Újra tudok az álmom megvalósításán dolgozni, és apám olyannyira nem érdekel, hogy ha örökölni fogok tőle bármit is, vagy lemondok róla, vagy szétosztogatom jótékonyságra olyan rászoruló gyerekeknek, akikkel hasonlóan rosszul bánt a családjuk. Ez majd attól függ, hogy marad-e apám után adósság, vagy nem, mert ha nem, akkor az utóbbi, de ha marad, akkor az előbbi, fizessen csak öcsém, aki mindig is apám kedvence volt (és ezzel vissza is él)...

Azt tudom tanácsolni, hogy keress olyan baráti kört és hobbit, ami így leköt, mint engem az enyém, és ennek segítségével ha elfelejteni nem is fogod, de levegőnek tudod nézni apádat (ezzel neked lesz jobb, nem fogsz idegeskedni miatta), és lesz célod, és el tudod érni, hogy azt ne kövesd el majd te a gyerekeddel, amit ő veled megtett (ugyanis míg benned él a tüske, akaratlanul is megteszed, ha már levegő, akkor nem).

2009. júl. 14. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Az apád benned komoly károsodásokat okozott a fejlődésed során. Ezt te szerencsére felismered, tudod. Az első lépés a dolog kiheverése felé, hogy érzékeled a problémát és látod, hogy itt valami nincs rendben.

"Tudnátok segíteni?Mert egyépként nem vagyok ilyen idegbeteg.Nem akarok életem végéig ezen rágódni!Pszichológus,meg ilyenek kizárva,mert rettegek tőle,hogy bezárnak,nem mintha olyan dilis lennék,csak apám anyámat be akarta örökre zárattatni a zárt osztályra.Hogy vessek ennek véget?"

Nem vagy idegbeteg. A történeted, sajnos, elég átlagos: sokan élnek így.

Nem idegbeteg vagy elmebeteg vagy, csak éppen teljesen valószínűtlen, hogy így valaha boldog és kiegyensúlyozott ember leszel.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a pszichológusok elmebetegekkel foglalkoznak és "bezárják" az embereket. Egyrészt, az elmebetegekkel inkább a pszichiáterek foglalkoznak. Másrészt senkit sem "zárnak be", csak vagy azt, aki ezt kéri, vagy azt, aki ön- és közveszélyes (öngyilkossági kísérletei vannak vagy másokat megtámad). Másokat NEM zárnak be. (Ha az apád elhiteti veled, hogy a pszichológusoktól félni kell, ezt azért teszi, mert tudja, hogy egy pszichológus megszabadíthatna tőle. Vö. ezt azzal, ahogy a szcientológus szekta üldözi a pszichiátriát.)

Pszichológiai segítség nélkül nem fogsz kijönni ebből a helyzetből. Önmagában nem sokat ér, ha racionálisan felfogod, mi történt, és elmeséled itt. Itt max. elláthatunk sekélyes jó tanácsokkal (melyek közül az első és legfontosabb, hogy az apáddal és "szövetségeseivel" minden kapcsolatot kerülj), de neked a fő bajod az, hogy nem tudsz megszabadulni az élményeidtől, a gondolataid az apád körül forognak. TUDOD, hogy ez a probléma, MÉGSEM tudod leállítani. És pont ilyen helyzetekre való a pszichológus. A pszichológus nem süti rád, hogy idegbeteg vagy, és nem zár be: ugyanis nem vagy sem ön-, sem közveszélyes, és nem is kérted a felvételed a kórházba. Eseted még csak nem is különösebben bonyolult vagy súlyos (rengeteg ember van, aki úgy nőtt fel, hogy az apja verte, kínozta, éheztette, megerőszakolta stb.)

"apám anyámat be akarta örökre zárattatni a zárt osztályra"

Be akarta. De sikerült neki? Ne hidd el a hülyeségeket, amiket a nyilvánvalóan nem százas apád locsog.

Vagy igénybe veszed pszichológus segítségét, és akkor évek kemény munkájával eltörölheted azokat a sérüléseket, amiket a személyiséged elszenvedett. Vagy elhiszed az apád fenyegetőzéseit, és akkor nem lépsz ki ebből a történetből, hanem az egész hátralevő életed az apádról fog szólni. Apád pont ezt az utóbbit várja tőled.

2009. júl. 15. 04:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Én tapasztalatból írtam, hogy pszichológus ezen nem segít... Aki azt hiszi, az még nem volt ilyen helyzetben, és nem járt pszichológusnál ilyen helyzet miatt. Ha a pszichológus sose élt így, akkor fel nem tudja fogni, min ment keresztül az illető, aki hozzá fordul segítségért, és így segíteni se tud. Nekem a háziorvosom, aki nem pszichológus, csak egy egyszerű háziorvos, többet segített pár jó tanáccsal és saját életéből vett tapasztalattal, mint anno a pszichológus, akihez elmentem. A háziorvosom meg azért tudott többet segíteni, mert ugyanezeket átélte ennyi idősen, mint én (meg mint a kérdező), őt apja nem akarta, hogy orvos legyen, és kézzel-lábbal ellene volt, semmivel nem segítette, és ma az egyik legjobb orvos, akit ismerek (már nyugdíjas, de még praktizál).

Ne papoljon itt senki pszichológusról, mert tanácsot úgy nem lehet adni egy bajba jutott embernek, hogy nem is tudjuk saját vagy közeli ismerősön keresztüli tapasztalatból, milyen, csak könyvekből. Ez olyan, mint ha könyvből akarnánk álmot fejteni, de lehetetlen, mert nem mindenkinek jelentik ugyanazt a képek (van, aki fél a kutyától, más meg imádja).

Kérdező, továbbra is tanácsolom a baráti kört, a sok időt lekötő hobbit, és ha gondolod, írj nekem (helpyou@anonym.hu).

2009. júl. 15. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

Ne ennek a f*regnek mutasd meg, hogy mi lesz belőled... ugyanmár...az ilyet le kell lőni. Csakis saját magadért tegyél és dolgozz, tanulj.

Az ilyet csak lek*pni lehet, ez nem szülő ez egy gyenge jellemű piti puhap*cs. Nem férfi, hanem egy gyenge ember.

Abba viszont nehogy beleessél, hogy ilyen pasit válasszál mint az apád.

Anyukádnak meg réges-régen lekellett volna lépnie és beadni a válópert. Esetleg egy másik (normális) pasi védelmében maradni.

2009. júl. 15. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!