Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy félek az...

Miért van az, hogy félek az elköteleződéstől?

Figyelt kérdés
Van egy barátom több éve már és valahogy mégsem akarok házasságot,gyereket stb. és valahogy azt is nehéz elképzelnem,hogy akkor most már csak ő és senki más. Korábban nem éreztem ezt.Akkor azt gondoltam képes leszek egy emberrel leélni az életem. Nem tudom,hogy bennem van-e a hiba vagy csak a barátomat nem érzem az igazinak??? Lehet,hogy ha a megfelelő emberrel lennék akkor jönne minden magától?Jól érzem magam így egyébként,csak néha elfog a bizonytalanság,mert semerre sem halad a kapcsolatunk (se összeköltözés,se eljegyzés),de néha nem is tudom,hogy akarnám-e egyáltalán. Más is érez ilyet? 25 L
2012. júl. 20. 12:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha így érzed, nem ő az igazi. Tapasztalatból tudom, volt olyan kapcsolatom, ahol nem láttam a közös jövőt, később másik kapcsolatban pedig már két randi után. Azóta házasok vagyunk. :)
2012. júl. 20. 13:16
 2/8 A kérdező kommentje:

és ahol nem láttad a közös jövőt,vele meddig voltál?

Néha látom a jövőt talán,mert elég jól elvagyunk,de attól mégis félek,hogy akkor mostmár csakis ő?

2012. júl. 20. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Mert nem ő az igazi.

Én 4 évig voltam együtt egy expasival,az elején még szerelem,rózsaszin köd,azt éreztem,hogy tudnám életem végéig szeretni.Aztán teltek az évek,és elmúlt,kézzel-lábbal tiltakoztam az érzés ellen,de beláttam,nem ő az.Szétmentünk.Ekkor 24 voltam.

Aztán összetalálkoztam párommal,wszerelem volt,de az érzés később,majd 1 év elteltével jött elő,hogy igen,ezt a férfit akarom életem végéig.És a szerelem bár lecsitult,mély szeretet és szerelem keveréke,az érzés megmaradt több év után is,összeházasodtunk,és nem múlik az érzés hogy együtt megöregedést akarok.

2012. júl. 20. 13:29
 4/8 A kérdező kommentje:
hmm irigyellek utolsó:) magamat meg utálom a bizonytalanságom miatt.
2012. júl. 20. 13:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Addig jó volt, amíg a "kémiai szerelem" tartott, utána kezdődtek a gondok. Láttam, nem egyezik a jövőképünk, a terveink, a személyiségünk. Időközben megismertem a későbbi férjemet, és akkor jött a felismerés, mi is a bibi. Ahogy láttam a szakadéknyi különbséget a két pasi között (abból a szempontból, mennyire illünk egymáshoz), leesett, hogy az ex mellett nincs semmi keresnivalóm.

Az exszel közel 3 évig tartott, egy-másfél év után éreztem, hogy talán mégsem ő az igazi.

2012. júl. 20. 13:34
 6/8 A kérdező kommentje:

és ha nálam meg a kémiai szerelem nincs,de szinte minden más igen meg erős a szeretet? az elég lehet?

jó lenne tisztán látni a dolgokat,de ez lehet,hogy csak utólag fog menni majd.

2012. júl. 20. 13:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Elég lehetNE.

De bizonytalan vagy,igy nem elég.

2012. júl. 20. 13:51
 8/8 DiLiBoGyÓ_03 válasza:

Olvasd el ezt a könyvet: Marian Keyes: Angyalok!

Hasonló dolog van a nővel benne, nem akar gyereket, más tetszik neki fiatal kora óta aki cserben hagyta, de nem lövöm le a poént.

Sztem segíteni fog!

2012. szept. 19. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!