Szoktál a családoddal beszélgetni?
Gondolom a legtöbb ember elmesél ezt azt pl.iskolában mi történt,munkahelyen mi történt.
De ezen kívül ki miről beszélget a családdal?
Gondolok itt párkapcsolatokra,politikára,állatok,...stb.
Ha nem akkor miért nem ?
És ha igen akkor miről?
És ki hogy beszél?Ki a legbeszédesebb,idegesítőbb?
Bármire válaszoljatok,csak érdekel :)
Ha gondoljátok kort és nemet is írhattok.
Én általában érdekes dolgokat kérdezek amin mindenki csak nevet..bezzeg a kapcsolatokról órákat tudnak dumálni.
16/L
Mint "gyerek" a családban, nincs erre módom sajnos. Anyám az úr a házban, és ő olyan fajta, aki csak a saját elképzeléseit, szokásait, módszereit, stb tartja jónak és normálisnak, továbbá élete végéig gyerekként fog kezelni.
Nagyon kicsi koromban is folyton dirigált, és ha valamit máshogy láttam, máshogy tettem volna, arra azt mondta, hogy nem így kell, te még csak gyerek vagy, stb. Általában rossznak tart mindent, amit ő másképp tenne. Ilyen őszinte beszélgetésekre sem ereszkedett le a gyerekéhez, hozzám. Így aztán kialakult bennem az, hogy őrizzem magamnak azt, ami fontos számomra, titokban csináljam meg a dolgokat a saját módszereimmel. Szóval kénytelen voltam tudatosan törekedni arra, hogy ne kommunikáljak vele, mert úgyis letöri minden lelkesedésemet, és lekicsinyli a problémákat. Hát így alakult az ki, hogy inkább hallgatok a család jelenlétében. Az, hogy milyen volt a nap, meg az időjárás, meg jött-e a postás, és mit csinált a kutya, mi legyen a kaja, ezek a témák mennek csak.
Kizárólag olyan társat keresek magamnak, akivel lehet bármiről beszélgetni, és ha egyszer talán lesz családom, akkor az beszélgetős lesz. Ha gyerekem lesz, neki majd próbálok jóbarátja is lenni egyben, hogy érezze, bármiről beszélgethetünk, és mellette vagyok. Szerintem ez lenne normális!
Na akkor örülök hogy más is beszélget a családjával :)
4 es : sajnálom hogy te nem tudsz megnyílni anyukád miatt és csak hétköznapi dolgokat tudsz megosztani vele.Nálunk én vagyok az aki semmi bizalmas dolgot nem mond el,pedig anyukámnak el lehetne de én nem tudok, egyszerűen nem megértő hanem inkább kioktat és akkor azzal el van intézve.Ezért beszélünk csak mindennapi dolgokról meg mindenféle másról.A nővéremmel meg legjobb barátnők kb.
Jó ha az embernek van egy gyereke akivel tud beszélni :) nekem is lesz majd talán.
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!