Szüleim tőlem várnak segítséget! Mindig segitettem! De most babát várunk és ugy érzem mi vagyunk a fontosabbak! Mit tegyek?
Áááá, semmiképen ne hagyd ki a döntésből a párodat. Gondold át, hogy mennyire fontos/szükséges nekik a pénz, és hogy tudják-e majd fizetni.
Mire költenék? Miért nem ők veszik fel? Én személy szerint nem szívesen mennék bele.
Bizony, ez nagyon nem stimmel. Különösen az, hogy titokban akarják. Jól érzed, hogy ebben a helyzetben a baba a legfontosabb, esélyes, hogy ha nem kapnak hitelt, ők maguk, az azért van, mert fizetni sem tudnák, és az, hogy még te is törleszd, az nagyon durva... Mégis azt hogy titkolnád el a párod elől? Meg eleve ilyet kérni, hogy hazudj, nagyon nem kóser. Még akkor is, ha semmi gond nem lenne a hitel visszafizetésével, akkor sem.
Ne hagyd magad, mondd meg, hogy nálatok nem szokás egymás közt titkolózni és elképzelhető, hogy hamarosan akár Nektek is szükségetek lehet hitelre és akkor bizony Ti nem fogtok kapni, mert már fut egy a neveden.
Az egyik ismerősömnél ugyanez volt a szitu. Hiába mondtuk neki, hogy ne vegye fel, mégis megtette. 1,5 millió Ft-ról volt szó. A szülei elköltötték, ők meg fizetik, mert a nyugdíjból nem ment a szülőknek. Azóta szépen lassan eladósodtak, és éppen csak nem ment rá a házasságuk.
Nagyon gondold át, a párodnak mindenképpen szólj.
huha..ez nagyon érzékeny téma.. és fontos, hogy a szüleid se bántódjanak meg, mert feltételezem sokat gondolkoztak ezen a kérésen.
Teljesen megértem az aggodalmad és nem volt fair tőlük, hogy azt kérték, hogy titokban... hisz ti a pároddal egy család vagytok..nem tudom, hogy apukád mit szólna fordított esetben.
Szerintem beszéld meg a pároddal, mondd el neki a helyzetet és hozzátok meg a döntést közösen (ezek után akár a szülők tudta nélkül)..
Ők valószínűleg azért nem kapják meg a hitelt, mert idősebbek vagy másikat fizetnek..beszélj velük is, hogy pontosan mire kell..és hogy ebben nem tudsz segíteni, de talán találtok egy másik megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!