Hogyan mondhat le valaki az apjáról jogilag?
A helyzet a következő: párom apja mindent eljátszott a gépen : a lakást is stb. Hosszú ideje nem fizet számlákat és hajthatatlan, nem tudunk vele mit csinálni és a 6 hós gyerekem mellett nem is akarok már veszekedni.
Mi külön lakunk az én lakásomban, de ha az öreg nem fizet a bankoknak, akkor mindent a fiainak kell fizetnie. Nem tárgyal velünk magyarul leszarja ki mit fog fizetni, ő csak minden fizu után játszik a gépen, amíg van pénze.
Hamarosan albérletbe megy, mert nem lesz a lakás.Emiatt szeretném, ha a párom valahogy jogilag lemondhatna a faterről, mert ő nem fog, én pedig nem azért gürizek , hogy az ő játékát kifizessem.
Kérem!!! Jogi segítségre lenne szükségem!
Ha valaki tud ilyet vagy tanácsot adni írjon, köszönöm.
Anyósomat nem is kell írni, mert ő vele együtt csinálja a hülyeségeket.
Köszönöm!
Ilyen nincsen. Csak akkor ha a férjedet valaki örökbe fogadná. (ha ilyen létezik felnöttkorban)
De miért kell neki bármit is fizetnie? Ha nem adós társ, nem kezes és nem közös háztartásban laknak akkor semmi sem kötelezö. Söt ha meghal fater akkor is az örökség erejéig kell csak a tartozásokat kifizetni.
Találtam egy oldalt: [link]
Talán ezek az emberek tudnak neked segíteni mind lelki, mind jogi szempontból.
Na most megvagy. :-)
"Írtam egy kérdést: Hogyan mondhat le valaki az apjáról?-na ez az egyik ok amiért nem lehet ilyen papírom, különben az ükunokám is adós lenne, de ha nem lenne ilyen gond, már lenne papírunk a házasságról."
Emiatt nem kell aggódnod. Egy, ahogy felettem is írták már, nem kell kifizetned az adósságait, csak az örökség erejéig. Kettő, el sem kell fogadniuk a fiúknak az örökséget. Ekkor lakást sem és semmi mást sem kapnak, de semmi kötelezettség sem terheli őket. Ilyen egyszerű.
Asszem kicsit megnyugodtam, köszönöm a válaszokat, remélem így van, csak emlékszem a tv-ből egy 28 éves fiúra , akit kiskora óta nevelnek , viszont az első fizetése óta vonják tőle az igazi apja adósságát, mivel az nem mondott le róla, amikor elvették tőle.
Hát ez miatt kicsit megijedtem.
Az anyját kezelik depresszióval, többszörös öngyilkos volt, az apja pedig nem ismeri be, hogy beteg, és megkérdeztük, csak önszántából vihetnek valakit kezelésre, nem lehet kényszeríteni.
A háziorvos be akarta utalni, de elutasította.
Már arra gondoltam lecsukhatnák és a börtönben nincs játékgép.
Még egyszer nagyon köszi a válaszokat. Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!