Nem akarok verszerinti gyereket vallalni. Nagyon elitelendo dolog ez? Bovebben lent.
A csaladomban elvetve talalni normalis embert. Van minden, ami kell: elmebetegseg, alkoholizmus stb. Anyam-apam se normalis. Felnek verszerinti gyereket vallalni, mert esetleg rajuk hasonlithat.
Parom csaladjaban is latom, hogy mennyi szenvedest okoz a testvete, akit az anyukaja ugyanugy nevelte, mint ot megis tiszta apja. Lusta, bunkp, kotekszik, egyetemrol kirugtak stb. Latom, hogy az edesanyja mennyit szenved vele. Llegutobb, amikor megint kiborult miatta, rajottem, hogy nem tudnek turelemmel viseltetni a gyermekem irant, ha o is igy hasonlitana a szuleimre, akik sok szenvedest okoztak nekem.
A parommal is beszeltem errol es megerti a felelmem.
Barkinek beszeltem errol eddig, meg volt dobbenve, hogy hulye vagyok. Tenyleg az vagyok?
Már meg is van a leendő picid pár kérdéssel feljebb:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Koszonom a valaszokat! Bevallom, sikerult megnyugtatnotok egy kicsit. Beleasom magam a gyermekpszichologiaba.
Apocalypto: Koszi, de igazabol egy azsiai, mondjuk japan babanak jobban orulnek, az esetleg nincs raktaron? :)
nem feltétlenül múlik minden a nevelésen... ismerek olyan családot ahol a szülők nagyon redesek, az egyik gyerek olyan mint ők, a másik meg egy züllött, tiszta szégyen...
én megértelek. én sem vállalnék saját gyereket, egyrészt mert olyan betegségem van amit örökölne nagy eséllyel (nem pszichés) másrészt mert attól félnék, az én természetemet örökölné (eléggé zárkózott, félénk típus vagyok, folyton azt hallom vissza olyanoktól akik nem ismernek hogy "beképzelt" meg "fura" vagyok és így csak mégjobban bezárkózom és egyre rosszabb lesz)... nem akarnám hogy ilyen élete legyen mint az enyém.
szívesen örökbefogadnék, de még hosszasan átgondolom, képes lennék-e őt jól nevelni.
Tudod nekem az a véleményem, hogy amikor megszületik a gyereked, próbálod ösztönösen másképpen nevelni mint ahogy téged neveltek. Értem én ezalatt, hogy ami rossz példát láttál azt kiküszöbölöd, amit te nem kaptál meg azt próbálod megadni neki, és itt nem az anyagi dolgokra gondoltam.
Élő példa vagyok rá én magam is, apám alkoholista volt, az ex párom is, sőt apósom is az volt, és sem én sem a fiam nem lett az pedig ő is már 19 éves, és egyszer sem volt még berúgva, sőt nem is olyan beállítottságú, hogy vonzónak találná ezt az életet. Szóval általánosítani szerintem nem kellene hogy ha ők olyanok akkor az én gyerekem is olyan lesz majd.
De ha nem akarsz sajátot persze az is a te döntésed, de sok olyan kimarad szerintem az életedből ami csodálatos dolog. Várni amíg megszületik, az első pillanat amikor a kezedben tartod és sorolhatnám még:)
Nem rábeszélni akarlak de szerintem még gondoljátok át a pároddal ezt a döntést, mert idegen gyerek is ugyan olyan felelősség mint egy saját:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!