Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merjek tőle megint kölcsönkérni?

Merjek tőle megint kölcsönkérni?

Figyelt kérdés
Van egy nagypapám, nagynénémékkel közösen gondoskodunk róla, mozgássérült sajnos. 4 unokája van összesen, mindenki éli a saját életét, a 4 unoka közül én állok hozzá legközelebb. Kértem már tőle kölcsön pénzt, nem keveset, de most megint gondban vagyunk. Azon gondolkozom kérek tőle újra, mástól nem nagyon tudok, neki meg elég jó nyugdíja van, költeni nem költ semmire, csak gyűjtögeti a pénzt a fiókjában. Magától nem ad, de eddig ha kértem, adott. Valószínűnek tartom, és szerintem ő is tudja, hogy nem fogjuk tudni visszaadni neki. Merjek még így tőle kérni? Arra gondoltam elmondom őszintén mire kell, és hogy miért vannak anyagi gondjaink, hogy tényleg tudja, nem elherdálni akarom.
2012. júl. 18. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
28%
Hát figyu, a te nagypapád, ha van is neki és "nincs rá szüksége" és jó is a kapcsolatotok, akkor szerintem kérhetsz és biztos szívesen is ad. Ha gondba lennék, bár nekem már csak a nagymamám él, én is őszintén elmondanám és kérnék tőle, max részletekbe adnám vissza.
2012. júl. 18. 15:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak már ég a pofám, hogy megint kölcsönkérni megyek hozzá. Én örülök annak, hogy a többi unoka nincs ilyen helyzetben, de ha egyszer sz.rban vagyunk. Mellesleg az egyetlen dédunokája a mi lányunk. Az a baj, hogy részletekben is nagyon sokára,vagy soha nem fogom tudni visszaadni...
2012. júl. 18. 15:46
 3/6 anonim ***** válasza:
38%
Ha jó viszonyban vagytok, kérj. De legyél őszinte: mond meg neki, hogy már a korábbit sem tudod visszaadni és ez sem kölcsön lenne, hanem ajándék.
2012. júl. 18. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, miért vannak folyamatos anyagi gondjaitok. Mert rendben, kérsz, ad, megint kérsz, megint ad, de ez így nem mehet a végtelenségig. A dédunoka is aranyos lehet, de már csak miatta sem élhetnétek így. Férjed dolgozik?
2012. júl. 18. 16:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Beszélj vele és ha nem tudod vissza adni neki akkor azt is mondd meg neki. Így korrekt vele szemben is ha elmondod az igazat.
2012. júl. 18. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Miért írod többször is, hogy kölcsönkérés, mikor magad mondod, nem tudnád visszaadni neki, nyilván az eddigieket sem adtad vissza. Ez pénzkérés, nem kölcsönkérés. A kölcsönt vissza szokás adni...
2012. júl. 18. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!