Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kirúgjam-e az unokatestvéremet...

Kirúgjam-e az unokatestvéremet az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Van egy 24 éves unokatesom, akit a családi vallalkozasunk egyik boltjaban alkalmazunk. Anyam, a tulaj most egy szanatoriumban nyaral aug. kozepeig, elvileg hozhatok ilyen volumenu donteseket helyette.

Nos, a kiscsaj elegge buta, meg a foiskola befejezese is nehezseget okozott neki.

Kisfonokot jatszik, a baratjat az uzletben fogadja, telefonalgat munkaidoben, es ami nem tetszik, hogy a pekarut es a sutemenyeket puszta kezzel fogja meg, pedig elmondtuk neke ezerszer, hogy mast mar emiatt kuldtunk el. A tobbi alkalmazottal erzekelteti, hogy o kivaltsagos szemely. Egyebkent nem sokkal tobb fizetest is kap.

Anyam kedveli, mert a noverenek a lanya. Az o csaladja allandoan irigykedik rank, es ha kiraknam Gabikat, viszaly lenne, ugyanis nincs penzuk. Raadasul sima erettsegivel sem talalna munkahelyet.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de undorodom a sajat rokonomtol, sose szerettem a kenyeskedo, nyafogos, agyonsminkelt noket.

Amugy a nagynenemmel is beszeltem mar nem egyszer errol, o leb...ta Gabit, de hatasa nem volt semmi.

2012. júl. 18. 13:59
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
75%
Én ultimátumot adnék neki de nem rúgnám ki, mert az a főnök dolga, nem a helyettesé.
2012. júl. 18. 14:21
 12/32 A kérdező kommentje:
hmm... probalj meg te normalisan gepelni tabletrol, raadasul nekem (sorry a nagy arcert) van 1 szakmam es 2 diplomam. Egesz eletemben arra neveltek, hogy a tudast nem veszik el tolem.
2012. júl. 18. 14:22
 13/32 anonim ***** válasza:
90%

mondd meg neki, h kicsit nézzen körbe a világban, és becsülje meg magát jobban, mert manapság a diplomások is nehezen kapnak állást, nemhogy az egyetemről kibukott kis műkörmös libák.

valamint azt is közölheted vele, hogy még 2 dobása van, ha ezt eljátssza, akkor mehet a teszkóba polcot pakolni. már ha felveszik.

2012. júl. 18. 14:24
 14/32 anonim ***** válasza:
90%
Szép dolog a családi összetartás, de egy igénytelen, tapló eladóval a saját üzletük sikerét is kockáztatják. Nekem legalábbis elég egyszer bemennem egy olyan élelmiszerboltba, ahol flegmán bánnak velem, ráadásul nem bánnak higiénikusan a termékekkel... Ha így folytatja a viselkedését, vevőket veszíthettek, és rámehet az üzlet sikere. Ér annyit ez a liba? ...
2012. júl. 18. 14:24
 15/32 anonim ***** válasza:
86%

Ne rögtön rugd ki,hanem az anyja előtt közöld vele,hogy legközelebb ha meglátod hogy nem ugy dolgozik,ahogy azt a többi alkalmazottól is elvárod,akkor ereshet más melót.

Igy ha legközelebb meglátod,nem mondhatja h nem tudta...

2012. júl. 18. 14:36
 16/32 A kérdező kommentje:

miert lennek ronda? :-) :-) :-) en ferfibol vagyok amugy is.

eleg nekem az anyagbeszerzesen agyalni.

koszi a valaszokat, ezt a kethetes probaidos jatekot meg aprilisban lezavartuk

2012. júl. 18. 14:40
 17/32 anonim ***** válasza:
75%

Ahogy írták, az üzletben nincsen se barát, se család. Te megtettél minden tőled telhetőt, szóltál neki, szóltál a családnak, ezek után te nem vagy köteles „eltartani” egy felnőttet. 24 éves korában már fel kell tudni fognia ezeket. Rúgd ki, a család felé mondd el, hogy ő visszaélt a ti segítségetekkel. Ha a család megharagszik rátok emiatt, akkor sajnos ez van.

Viszont anyáddal mindenképpen egyeztess előtte, és mondd el, hogy ha a rokonát választja, akkor ezzel mind az üzletnek árt, mind a többi dolgozónak.

2012. júl. 18. 14:41
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Rég ki kellett volna rúgni. Vagy megtanulja megbecsülni a munkát vagy menjen isten hírével. Mindenki más megélhetése ne egy hül.e p.csán múljon...
2012. júl. 18. 14:44
 19/32 anonim ***** válasza:
89%
Nem olyan rég láttam egy kérdést, hogy miért rossz, ha egy cég nem teljesítmény, hanem kapcsolatok alapján alkalmaz valakit; hát ezért rossz. Én kirúgnám, rokon ide vagy oda, ha nem képes tisztességesen dolgozni többszöri figyelmeztetés ellenére sem, akkor ne doglozzon nálatok, pláne több fizetésért, mint a kollégái. Üzletben nincs barátság vagy rokonság, hanem főnök van és alkalmazott. Semmi oka nem lenne a családjának rátok haragudni, az is csak őket minősítené, ha emiatt felháborodnának. Ti megadtátok a lehetőséget annak a csajnak, ő elbaltázta, majd tanul belőle és a következő munkahelyén majd azt csinálja, amit a főnöke mond.
2012. júl. 18. 14:46
 20/32 anonim ***** válasza:
76%
meg kell neki mondani, hogy "szereted", de a boltból éltek, nektek fontosabb a bolt, mint hogy ő megsértődik-e. Vagy kesztyűvel fogja meg a sütit, és odafigyel az alapvető szabályokra, vagy repül. Esetleg még el lehet azt is mondani neki, hogy amennyi időt telefonálgatással tölt, az a fizetéséből lesz lekapva. Aztán meglátjuk mit fog csinálni.
2012. júl. 18. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!