Kirúgjam-e az unokatestvéremet az alábbi esetben?
Van egy 24 éves unokatesom, akit a családi vallalkozasunk egyik boltjaban alkalmazunk. Anyam, a tulaj most egy szanatoriumban nyaral aug. kozepeig, elvileg hozhatok ilyen volumenu donteseket helyette.
Nos, a kiscsaj elegge buta, meg a foiskola befejezese is nehezseget okozott neki.
Kisfonokot jatszik, a baratjat az uzletben fogadja, telefonalgat munkaidoben, es ami nem tetszik, hogy a pekarut es a sutemenyeket puszta kezzel fogja meg, pedig elmondtuk neke ezerszer, hogy mast mar emiatt kuldtunk el. A tobbi alkalmazottal erzekelteti, hogy o kivaltsagos szemely. Egyebkent nem sokkal tobb fizetest is kap.
Anyam kedveli, mert a noverenek a lanya. Az o csaladja allandoan irigykedik rank, es ha kiraknam Gabikat, viszaly lenne, ugyanis nincs penzuk. Raadasul sima erettsegivel sem talalna munkahelyet.
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de undorodom a sajat rokonomtol, sose szerettem a kenyeskedo, nyafogos, agyonsminkelt noket.
Amugy a nagynenemmel is beszeltem mar nem egyszer errol, o leb...ta Gabit, de hatasa nem volt semmi.
mondd meg neki, h kicsit nézzen körbe a világban, és becsülje meg magát jobban, mert manapság a diplomások is nehezen kapnak állást, nemhogy az egyetemről kibukott kis műkörmös libák.
valamint azt is közölheted vele, hogy még 2 dobása van, ha ezt eljátssza, akkor mehet a teszkóba polcot pakolni. már ha felveszik.
Ne rögtön rugd ki,hanem az anyja előtt közöld vele,hogy legközelebb ha meglátod hogy nem ugy dolgozik,ahogy azt a többi alkalmazottól is elvárod,akkor ereshet más melót.
Igy ha legközelebb meglátod,nem mondhatja h nem tudta...
miert lennek ronda? :-) :-) :-) en ferfibol vagyok amugy is.
eleg nekem az anyagbeszerzesen agyalni.
koszi a valaszokat, ezt a kethetes probaidos jatekot meg aprilisban lezavartuk
Ahogy írták, az üzletben nincsen se barát, se család. Te megtettél minden tőled telhetőt, szóltál neki, szóltál a családnak, ezek után te nem vagy köteles „eltartani” egy felnőttet. 24 éves korában már fel kell tudni fognia ezeket. Rúgd ki, a család felé mondd el, hogy ő visszaélt a ti segítségetekkel. Ha a család megharagszik rátok emiatt, akkor sajnos ez van.
Viszont anyáddal mindenképpen egyeztess előtte, és mondd el, hogy ha a rokonát választja, akkor ezzel mind az üzletnek árt, mind a többi dolgozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!