Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy teheti túl magát egy...

Hogy teheti túl magát egy lány azon, hogy 13-14 éves kora között rendszeresen molesztálta egyik hozzátartozója?

Figyelt kérdés

Nos, azóta már eltelt jó pár év, és persze tudom, hogy én rontottam el ott az egészet, hogy nem mertem szólni a szüleimnek rögtön az első ilyen eset után, tehát az illető folytathatta az egészet több mint egy éven át...:(

Utána, mivel egyre erőteljesebben tudtam tiltakozni ezellen, abbahagyta... Szerencsére annyira durva nem történt, de épp elég ahhoz, hogy megviseljen. Az eset pár évre rá derült ki, amikor bevallottam... na de nem ez a lényeg, hanem, hogy eléggé gátlásossá és visszahúzódóvá tett ez az egész, legalábbis gondolom emiatt vagyok ilyan... Ezen hogyan tudnék változtatni?

2009. júl. 13. 22:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

semmiképp nem szabad annyiban hagyni, még ha vele nem is foglalkozol, magadban tegyél rendet egy szakemberrel.

Én ott rontottam el, hogy nem tettem semmit, és a mai napig vannak ennek következményei.

Nálam annyi volt, hogy 13 voltam, apám legjobb barátja 50 körül, és fogdosott, bele akart nyúlni a nadrágomba, csókolgatta a nyakam. Amennyire tudtam ellenkeztem, így a nadrágomba nem tudott belenyúlni.

Ez volt a 2. eset, mert előtte amikor náluk voltunk akkor a melleimet fogta meg. Évekkel később mondtam meg anyukámnak, aki nem tett semmit. Apám azóta sem tudja, és ezzel az emberrel dolgozik azóta is, és barátok.

Nekem már lett kapcsolatom, 2 gyerekem is van, de kihat rám.

Pl amikor a férjem megcsókolja a nyakam, egyből ellenkezek. Ösztönösen így reagálok rá, még 8 év után is. Azóta vagyunk együtt.

Ő tud róla, és nem is szól érte.

Mondta nekem ez az ürge, hogy jól nézek ki, stb, én utána elkezdtem zabálni, hhogy ne tartson szépnek, és 85 kilóra híztam, akkor mentem férjhez, most 100 vagyok.

Csak hogy ne tetszek senkinek.

Nem rég öttem rá, hogy ezért zabáltam, ezért híztam el.

Most 22 éves vagyok, és azon gondolkodom, hogy elmegyek dokihoz.

A mindennapjaimat nem befolyásolja, de lelkileg még mindig nyoma van bennem.

2009. júl. 14. 10:24
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jobb időben szakemberhez fordulni, mert a lappangó dolgok, érzelmek, érzések előbb-utóbb felszínre törnek. Meg kell tanulni kezelni ill. feldolgozni ezeket. Ha szüleid tudnak a dologról, akkor - remélem - maximálisan melletted állnak, és segíteni fognak.

Nem tudom, utólag lehet-e feljelentést tenni, amt azért is kellene mérlegelni, mert egy pedofil az idő múlásával is pedofil marad, és ha egyszer nem állt meg, később sem fog... Biztosan most is próbálkozik a molesztálással, és egy bizonyos határt át is léphet, ami inkább már szexuális bűntény kategória is lehet.

Nyíltan, őszintén beszéljétek át szüleiddel, ne söpörjéteka szőnyeg alá, mert idővel komolyabb lehet.

Minden jót!

Üdv!

2009. júl. 14. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!