Hogyan szoktassam le a szüleimet a gyűjtögetésről?
A sprektum csatornán mindig meg az "élve eltemetve" sorozat. Gyűjtögetőkről szól. Ott kapsz infót,hogy mit tegyél..Ha csak kidobálod a dolgokat az nem jó megoldás,mert úgyis visszaviszi,vagy még többet halmoz fel.
Elég sok részt néztem már,és sokszor nekem az jön le,hogy inkább lustaságból gyűjtögetnek. Mivel képtelenek elkezdeni a rendrakást.
Én azért gyűjtögettem régebben, mert "valamire biztos jó lesz". Amúgy lelkileg nem voltam rendben.
Jártam pszichológushoz, arra jutott, hogy azért ragaszkodom ennyire a tárgyakhoz, mert nincs meg az érzelmi biztonságom a szüleim részéről (nem foglalkoztak/foglalkoznak velem).
Ezt a választ más, hasonló kérdésekhez is elküldtem, mert az élet írta:
Iszonyatosan komoly, szinte már az életet veszélyeztető mértékig tud elfajulni a gyűjtögetési mánia. A szegény öreg (és sajnos zizzent) szomszédunk kertjét kétszer ürítette ki az önkormányzat, többször kellett fordulni a billencs Kamaz-okkal, pedig nem is volt olyan hű de nagy terület. Másodjára már az öreget is vitték, szociális otthonba, mert a szemét tetején éjszakázott, életveszélyesen lefogyott, ill. majdnem megfagyott. Önkritika gyanánt pedig itt vagyok én, aki több, mint 20 évig szedett össze lomtalanításokon és szeméttelepeken különféle elektronikai alkatrészeket, mondván, egyszer milyen jó lesz valamire... Ördögi dolog, mert rengeteg "forintosítható" érték is van köztük, használtam is belőlük, de a legjava itt maradt a nyakamon kolonc gyanánt. És az a durva, hogy a mai eszemmel se tudnám megmondani, hogy érdemes-e a régebbi korok tisztességgel megcsinált alkatrészeit, tárgyait összeszedni, tény és való, hogy olyan minőségben már soha nem lehet beszerezni dolgokat. Dobjunk fel egy pénzt, hogy eldöntsük :) .
Ja, és még valami: "gyűjtögetős" lakásba vendéget hívni vagy lehetetlen, vagy pedig erőteljes sikoltófrászt eredményez :D !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!