Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? (13/L)

Mit csináljak? (13/L)

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy kiidegesít anyám. Mondom neki csináljon jobb kaját erre nem csinál. Most volt a szülinapom pénteken,és kérdezem tőle "Csinálsz cigánypecsenyét?"

Azt mondja: "Majd csinálok vasárnap." Pedig csak ezt kértem. Nem kaptam már 6éves korom óta tortát. "Majd megtartjuk"

Ma vasárnap van, erre b@szott csinálni. De én csinálom a munka felét,valamelyik nap nem is főz.. Nem képes a bátyámnak dezodort venni, bűzlik mint az állat.. A bátyám meg az öcsém nem kapnak zsebpénzt,mivel rosszul tanulnak. Nekem kell fésűt vennem,ha eltörik,nekem kell dezodort vennem,nekem kell cipőt,ruhát vennem. Úgy kapok zsebpénzt,ha hozok egy 5-öst. Ha 1-est hozok -300Ft,ha 2-est -200,ha 3-ast akkor -100,ha 4-est hozok,semmit sem kapok. Ha 5-öst hozok,kapok 100Ft-ot. Ezt jövőtől megszüntetik,mert nekem nem kell zsebpénz..Miből vegyek magamnak cuccokat? Mit csináljak? És igazságtalan. A bátyám is,meg az öcsém is. Azt nézik,hogy hogy legyen nekem a legrosszabb! Elegem van. Mondja az énektanárom,hogy jó a hangom,szeptembertől kéne magántanár,b@sznak intézkedni. Azt akarják,hogy egy műveletlen legyek? Fogszabályzó kéne,nem kapok. Pedig telne rá. Nem fagyiztam még idén mert ez nem vesz,se dinnyéztem. Semmit sem kapunk,csak ha apu hazajön Németből és hoz édességet. Már úgy érzem nincs itt semmi keresni valóm,a pokol is jobb volna.

2012. júl. 15. 12:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Brace yourselves, angry mothers're coming
2012. júl. 15. 12:05
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem olyan vészes. Az én anyám sem főz, mivel nincs nagyon pénzünk nem kapunk semmit szülinapokra, maximum nagyimtól egy kis pénzt, amiből ruhát, dezodort, sminket veszünk. Zsebpénzem egyáltalán nem volt soha, 13évesen az ment hogy ha összejön tíz ötös, választhattam egy regényt.

Mondjuk próbálj meg beszélni vele, hogy dezodorra, szükségetek van, és nincs rá pénzetek, mond meg hogy kellemetlen izzadtam emberek közé menni, ezt azért biztos megérti. Próbáld meggyőzni hogy ruhákra külön szeretnél pénzt, mert a zsebpénzedet szeretnéd elrakni későbbre. A tesóid id beszélhetnének vele, gondolom nekik se jó így. Azzal pedig hogy a jegyek függvényében kapsz pénzt, szerintem nem tudsz mit kezdeni, ezzel nevelni próbál, meg elérni hogy jó tanuló legyél. Fagyit meg ilyeneket meg vegyél a zsebpénzedből, vagy menj el vele vásárolni és a boltban javasold hogy vegyetek egy dobozos fagyit, esetleg egy dinnyét.

2012. júl. 15. 12:15
 3/19 anonim válasza:
100%

Hát, ahogy így elolvastam szerintem nem feltétlenül túl udvariasan beszélsz vele. Amúgy van fogalmad róla mennyibe kerül egy fogszabályzó? mert nem épp egy fagyi ára :D Szerintem szimplán azért nem akarnak intézkedni mert nagy kiadás lenne. A dezodor.. hát nem akarom a bátyádat hibáztatni de nekem se anyukám veszi a dezodort , úgy ahogy gondolom neked se apukád a tampont :) És a dezodor meg nem pénz kérdése, mert nem ezen múlik az elszegényedés hogy megveszek-e legalább egy tesco gazdaságos dezodort, ha nem is valami olasz burzsujparfümöt

Tanács: beszéld meg velük normálisan, egy nyugodt pillanatában. Értsd meg hogy nem enged meg mindenkinek mindent a családi büdzsé. Remélem tudtam segíteni :)

19F

2012. júl. 15. 12:18
 4/19 anonim ***** válasza:
32%

1. Az anyád nem "ez"

2. 13 évesen valóban nem kell zsebpénz, mert ilyenkor még a szülő veszi meg neked mindazt, amit jónak lát.

3. 13 évesnek nem kell dezodor. Fokozottan rákkeltő, nem kell már gyerekkorodtól mérgezni magad vele, mert aztán felhalmozódik a benne található alumínium a hónalj nyirokmirigyeiben, aztán 30 évesen mehetsz az orvoshoz rosszindulatú daganattal. Ha izzadsz, fürödj! Moss hónaljat szappannal naponta többször! Szerinted régen hogy volt? Vagy pattintott kőkorszakban találták fel a dezodort szerinted?

4. Főzni nem kell mindennap, mi sem főzünk, ezt nem tudom, hogy találtad ki. Annyit kell főzni egyszerre, hogy több napig tartson, illetve hétköznap nem árt 1-1 kiflinap sem, hogy a szervezeted ne legyen mindig leterhelve, főleg így nyáron.

5. Fogszabályzó drága mulatság, azt kérj apudtól, aki jobban keres Németországban. Hogy mire telne, azt te gyerekként valószínűleg nem tudod helyesen felmérni.

2012. júl. 15. 12:22
 5/19 anonim válasza:
100%

13 évesen egy fityinget sem kaptam, pedig ilyen módszerrel mint amilyen nálatok van meggazdagodtam volna. Most sem kapok semmilyen zsebpénzt, inkább elfogadom a helyzetet, hogy nem állunk jól anyagilag és igyekszem édesanyámnak is a legtöbbet segíteni, ugyanis a házimunka nem erről kéne szóljon, hogy valamit valamiért.

Nem mellesleg tudom ajánlani dezodor helyett a fürdést, zuhanyzást, és akkor senki nem bűzlik.

Tudom, itt a kamaszkor, 13 évesen nehéz nem azt hinni, hogy neked a legrosszabb, és a pokol is jobb volna, de hidd el, vannak akiknek még ennyi sem jut.

2012. júl. 15. 12:22
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem ilyen hangnemen beszélnél még talán sajnálni is tudnálak. Mit csinálj? Változtass a látószögeden. Én ha azt gondolom, hogy rossz a sorsom, könyvet olvasok, valami jó szar helyzetben levő emberekről tudom ajánlani a "Vadvirágok" című sorozatot Virgin G. Andrews-től. Ha ilyen az anyád már rájöhettél volna, hogy nem számíthatsz rá, csinálj magadnak tortát meg kaját a hűtőt azért csak feltölti néha napján legalább tojással vajjal meg liszttel. Másrészről az egyik exem ennél is roszabb körülmények között volt, és sose panaszkodott, sőt védte az anyját. Nem kapott semmi zsebpénzt, a jegyekért se (nem mintha jó tanuló lett volna) Miközben az anyja cigizett, bulikba járt, és olyanokat csinált, hogy befestette a haját, nem tetszett neki és elment másik festéket venni. Nem volt számítógép, telefon se valami új mégse panaszkodott semmire.

Meg mi az hogy csináljon anyád jobb kaját? Szerintem nem véletlenül főz úgy valaki ahogy főz nem gondoltál még bele hogy nem tud jobbat? Ha íztelen akk meg ízesítsd után az ízlésednek megfelelően. Az én anyum is marhára sótlanul főz mégse cseszegetem. A bátyád meg vehetne magának dezodort ez nem anyádtól függ én se várom el hogy mindent megvegyenek nekem lemegyek és megveszem ami kell. Nyár van pénzt nem nehéz szerezni kutyasétáltatás fűnyírás szomszédoknál és máris megvan rá a keret ha anyuka nem ad. Egyébként ez a tanulásos pénz jutalom is igazságtalan. A hármasnál nem kéne pénzt kapni és egyenlő arányba kéne lennie az 5-1 és 4-2-esnek. Így én se kérnék "zsebpénzt" érte. Egyébként te pont abban a korban vagy amikor csak azt látod hogy neked mennyire rossz és ellened van az egész világ. Én is emléxem még amikor 13 éves voltam. Irogattam a naplómban hogy mit fogok máshogy tenni mint anya de ha most belegondolok nem is volt olyan rossz. Egyébként szerintem az éneklést egyedül is lehet tanulni. Az ének tanár annyit csinál, hogy játszik skálát, és neked hangoktól kell énekelni ugyan azt a dallamot és csak szövegeket ad. Ha annyira szeretnél énekelni magadtól csinálnád. Egyébként lehetséges, hogy nem álltok olyan jól ahogy te azt látod. Vagy te figyelemmel kíséred a bevételt meg a kiadásokat? Mert nekem pl ez 13 évesen sose jutott eszembe.

2012. júl. 15. 12:23
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

sokkal hatásosabb lenne a szöveg, ha nem ilyen ocsmányul "beszélnél"

nem mellesleg, te is tudsz magadnak kaját csinálni, nem kisbaba vagy

8/19 anonim ***** válasza:
89%
Fura szüleid vannak. Amúgy meg ők akartak gyereket tehát nyilvánvaló,hogy a higéniai és egészségügyi ellátást is nekik kéne fizetni. Ha meg tudod oldani költözz kollégiumba.
 9/19 anonim ***** válasza:
74%

Hát kislány, ha ilyen stílusban nyilvánulsz meg otthon is, nem csodálkozom, hogy nem kapsz semmit.

Tudod is, mit jelent a "b@szott"? Mert minden második mondatodban benne van...

"ez" - itt az anyukádra gondolsz?

A magán-énektanár pedig tudomásom szerint nem feltétlenül szükséges az élethez, sem pedig a műveltséghez

(a helyes fogalmazás már annál inkább, de neked az nem igazán megy).

Tanulj meg viselkedni, utána követelőzz!

2012. júl. 15. 12:43
 10/19 anonim ***** válasza:
59%

Én teljesen együttérzek veled Van olyan a környezetedben aki tudna neked segíteni? Ismerős ? Vagy tanár vagy a családvédelmis Az ének tanáros meg ne hagyd ott kérdezgesd a suliba hogy mit csinálj A fogszabályzóval beszélj a fogorvossal hogy mondja el a szüleidnek mért fontos az

Nem tudom hogy tudtam segíteni e Ami tetszik hogy kiállsz a véleményedért és hogy fontos neked a tanulás

2012. júl. 15. 12:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!