Manapság jó érzéssel tölti el az embereket, ha beszólogathatnak az utcán másoknak, mert irigyek? Ti visszaszólnátok?
Nem szoktam,de a legutóbbi esetet igen is magamra vettem. Hogy hogyan érzik sokan joguknak, hogy mást becsmérelnek teljesen ismeretlenül.
Késő délután volt, a párom eljött értem a munkahelyemre, hogy aznap ne bkv-val utazzak 2 órát,mert épp dolga volt arra,így 20 perc alatt behozott a városba. Ahogy kiszálltam a kocsiból és elindultam direkt,hangosan egy mögöttem levő pár kezdett el beszólogatni,hogy látni, hogy válság van, és igazán kíváncsi lenne arra, hogy miből van pénz erre az autóra.
Drágább az átlagnál, és? Ők kézen fogva sétáltak, a párom rohant tovább dolgozni. Nem akartam visszaszólni, de az igazságtalanságuk nagyon bántó tud lenni. Láttam, hogy a barátnője kellemetlenül is érezte magát,amiatt, hogy egy ilyen, mind külsőleg, mind a megnyilvánulásai alapján belsőleg tekintve egy talpig "úriember" oldalán büszkélkedhet. Áradt a rosszindulat az egyébként életerős férfiból, az éremnek azonban 2 oldala van, ők andaloghatnak együtt,mi nem, mert dolgozni kell, pont azért, hogy előrébb jussunk. A miből van kérdésre pedig nem akartam más tollával ékeskedni, hogy 3 diplomás, céltudatos ember, és általában tudással,munkával lehet pénzt keresni.
Tudom, hogy az országban válság van, sokaknak okoz problémát a megélhetés, nincs munkahely, de talán ha nem ilyen rosszindulattal fordulnának az emberek a világ felé, jobb lenne a helyzetük.
tudom nehéz nem foglalkozni az ilyen beszólásokkal pedig az igazság az hogy nem érdemes rajtuk rágódni.
én pl. modellkedek és nincs rossz alakom, de olyan emberek szoktam beugatni az utcán akikre...na hát nem mondanék semmit. legutóbb egy kb. 150 kilós, tiszta narancsbőr csaj üvöltötte utánam hogy milyen ocsmány, görbe anorexiás lábam van :)
én meg az a kis rágódós, önbizalomhiányos ember vagyok.
kiraktam ide anonim a lábam hogy mondjanak véleményt és egytől-egyik pozitív volt. tehát ennyit erről...
talán azért esett rosszul mert én nem vagyok az a beszólogatós fajta és rosszindulatú sem.
mindegy, ez róluk állít ki szegénységi bizonyítványt és nem azért, mert nincs drága kocsijuk.
egyáltalán nem volt szép, hogy beszóltak...
de látod kérdező, te is olyan következtetéseket vonsz le, amit szintén nevezhetünk rosszindulatúnak. miért gondolod, hogy az adott pár nem dolgozik? az, hogy abban az adott pillanatban épp sétáltak nem jelent semmit, de te mégis azt gondolod, hogy csak meresztgetik a feneküket.
te is ugyan úgy tele vagy előitélettel.
azt hiszed, hogy csak a te meg a párod güriztek ennyit, és más nem?
kérlek, ne sajnáltasd magad...
Jah, legalább az általad leszólt pasi törődik a nőjével, azt nem a munka az első neki.
Nekem volt olyan párom, aki munkamániás volt. Szakítottam is vele. Tudom, hogy közhely, de nem minden a pénz. Lehet, hogy nekik nincs milliós kocsijuk mint nektek, de boldogabbak is lehetnek nálatok, akiknek nincs idejük egymásra sem.
Az a tapasztalatom, hogy az ilyen emberek általában elkeseredettek. Sokan dolgoznak 12 órákat, s alig vannak megfizetnek. Alig van pihenőjük, a munkahelyen is csak a sok stresszel szembesül.
Én is diplomás vagyok,26 éves koromig tanultam. Nincs se kocsim, se házam. Gürizek egy gyárban, s a mostani fizetésem 69 ezer Ft volt.
Hiába tanul valaki sokat, nem mindenkinek van szerencséje egy jól fizető álláshoz.
Nem is sajnálom viszont senkitől az autót, ha becsületesen megdolgozott érte, inkább attól, aki lop, csal, másokat kihasznál úgy gazdagszik meg.
Múltkor velünk is hasonló eset történt. Nem akarom írni, hogy milyen autónk van, mert így is le fognak pontozni, akkor meg egyenesen minuszos leszek; legyen elég annyi, hogy amerikai tipusú, és nem az alsó kategória. Szóval kiszálltunk belőle, és egy nő megszólított, hogy tudja, kik vagyunk, meg hogy éttermünk van, de hogy lehet az, hogy mi egyszerű tulajok vagyunk, ő meg 16 órákat robotol egy gyárban, és mi vagyunk a gazdagabbak. Megemlítettem neki, hogy az étteremben összesen 4 alkalmazottunk van, 2 pincér és 2 szakács. Az adóbevallást, a pénzügyi elszámolásokat, könyvelést, beszerzést, reklámozást, tárolást és még sok más mindent mi végzünk el, úgyhogy szerintem megdolgoztunk azért, amink van (jelzem, lenne rá keret, hogy felvegyünk még alkalmazottakat, de ez van, zsidók vagyunk :)).
Nem kell az ilyenekkel foglalkozni, a magyar ember mindig is féltékeny volt. Ezért mondja mindenki Amerikára, hogy sz*r, mert az amcsik jobban élnek, mint mi. Ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!