Édesanyám után örököltem erdőt/szántót. Én viszont a lányomat akarom örökösnek. Mi a legegyszerübb megoldás? /Még nem volt hagyatéki! /
Azt sem kell elfelejteni, hogy csak 1-2 éve szól úgy az illetéktörvény, hogy a közvetlen családtag részére ajándékozott vagyontárgy ajándékozási illetéke = O % = O Ft. Azelőtt (amíg világ volt a világ) az ajándékozási illetéket is fizetni kellett, és ki tudja, meddig fognak hatályban lenni a jelenlegi törvények????
Egyáltalán nem biztos, hogy a következő 15-20 évben sem fog változni. Lehet, hogy már jövőre, ki tudja? (Orbánon kívül)
Köszönöm minden tudatlannak, aki lepontozott azért, mert azt mondtam, hogy nem lehet lemondani az örökségről annak megnyílta után.
Akkor most minden nagyon okos ember olvasgasson kicsit, mielőtt kinyitná újra a száját: [link]
Felhívnám a figyelmeteket különösen erre: "az örökhagyóval kötött írásbeli szerződésben lemondhat az örökléséről."
És erre: "A törvény lehetőséget biztosít az örökös számára, hogy az öröklés megnyílta után az örökséget visszautasítsa."
Tehát ilyenkor már lemondani nem tud, csak VISSZAUTASÍTANI!!
És én ezt írtam, mellesleg olyan jogi tanácsokat is adtam, amiért máskor jó sokat fizetnek az ügyfelek...
Erre ti lepontoztátok. Gratulálok.
Egy jogász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!