Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Életképtelen vagyok, mert a...

Életképtelen vagyok, mert a szüleim mindig mindent eldöntenek helyettem, ki akarok ebből törni, hogyan?

Figyelt kérdés
2012. júl. 12. 21:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Utolsó, hány éves vagy?

Na, pontosan erről "beszélek"! Hogy rátelepszenek az emberre, nem hagyják levegőhöz jutni!

2012. júl. 12. 22:24
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem aztán nulla önbizalmam van, de ha valamit nem akarok, azt nem erőltetik rám, akárhogy pusmognak a fülembe Anyámék.

Ha nem akarsz valamit, mondj nemet és kész. Jó olyat csinálni amit mondjuk nagyon nem akarsz, de hát Anyádék addig mondják még megunod és inkább belemész? Vagy van amit nagyon akarsz, de Anyádék ismét közbeszólnak ezért nem csinálod meg? Aztán pedig megbánod...

Miért olyan nehéz ellenállnod? Arra jöjj rá! Szerintem még nem voltál velük erélyes. Szerintem nagyon gyerekként tekintenek rád, akinek megmondják mit kell csinálni, mert az úgy jó ahogy a felnőtt mondja. Legalább is szerintem ilyesmi is lehet a dologban.

2012. júl. 13. 00:21
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
MÁr így is kicsit késő, de azért még nincs minden veszve. Ha így folytatod, hogy hagyod hogy mindenbe beleszóljanak, nem akarlak elkeseríteni, de sose lesz belőled rendes ember. Képtelen leszel egy normális párkapcsolatra, és önálló döntésekre, jönnek majd a pszichés zavarok, stb. nagyon jó hogy érzed a problémát, hogy ez nem jól van. De mindenképp ki kell ebből törni. Úgy kezdd hogy elhatározol egy dolgot, amiben kitartasz velük szemben. Csak arra az egy dologra koncentrálj, hogy sikerüljön megmaradnod a saját véleményed mellett. Ha sikerül, jöhet a következő. Bármivel zsarolnak, nem hagyd magad, mert iszonyú élet vár rád akkor. Ezt te is tudod, hisz azért kérsz segítséget. Akár még pszichológushoz is elmehetsz, ő majd segít hogy ebből hogy törj ki, mert nagy baj lesz ha így marad. Anyukádék sajnos tönkre tesznek ezzel a viselkedéssel, ezt elmondhatod nekik. Könyveket is kéne olvasnod az önállóságról, leválásról, és nekik is. NÉzz körbe a neten, és ne hagyd hogy tönkre tegyenek.
2012. júl. 13. 12:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki így éli le az életét. Barátnőm anyja elmúlt 60, és még a nagyi terrorizálja (hol járt, miért jött félórával később, stb.). Ezen csak te tudsz segíteni. Nehéz lesz, küzdelmes, de tarts ki! Ülj le, döntsd el, mit akarsz. És tedd meg. Jó lenne egy barát, vagy valaki, aki mondogatja, hogy képes vagy rá, meg tudod tenni, és nem csak hantából, hanem mert tényleg hiszi. A pszichén rengeteg múlik. Amúgy szerintem is menni fog. :-) Hajrá!

37/N

2012. júl. 19. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!