Életképtelen vagyok, mert a szüleim mindig mindent eldöntenek helyettem, ki akarok ebből törni, hogyan?
Utolsó, hány éves vagy?
Na, pontosan erről "beszélek"! Hogy rátelepszenek az emberre, nem hagyják levegőhöz jutni!
Nekem aztán nulla önbizalmam van, de ha valamit nem akarok, azt nem erőltetik rám, akárhogy pusmognak a fülembe Anyámék.
Ha nem akarsz valamit, mondj nemet és kész. Jó olyat csinálni amit mondjuk nagyon nem akarsz, de hát Anyádék addig mondják még megunod és inkább belemész? Vagy van amit nagyon akarsz, de Anyádék ismét közbeszólnak ezért nem csinálod meg? Aztán pedig megbánod...
Miért olyan nehéz ellenállnod? Arra jöjj rá! Szerintem még nem voltál velük erélyes. Szerintem nagyon gyerekként tekintenek rád, akinek megmondják mit kell csinálni, mert az úgy jó ahogy a felnőtt mondja. Legalább is szerintem ilyesmi is lehet a dologban.
Van, aki így éli le az életét. Barátnőm anyja elmúlt 60, és még a nagyi terrorizálja (hol járt, miért jött félórával később, stb.). Ezen csak te tudsz segíteni. Nehéz lesz, küzdelmes, de tarts ki! Ülj le, döntsd el, mit akarsz. És tedd meg. Jó lenne egy barát, vagy valaki, aki mondogatja, hogy képes vagy rá, meg tudod tenni, és nem csak hantából, hanem mert tényleg hiszi. A pszichén rengeteg múlik. Amúgy szerintem is menni fog. :-) Hajrá!
37/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!