Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szikrázik a levegő köztem és...

Szikrázik a levegő köztem és a vőlegényem tanúja között!?

Figyelt kérdés

Párom egyik gyerekkori barátjával nagyon jóban vagyunk a kezdetek óta. 2 éve vagyunk együtt, két hónapja járunk jegyben.

Ez a srác volt az első, aki a baráti társaságban nyitott felém, sokat segített a beilleszkedésben. Tényleg bármikor bármiben számíthattunk és számíthatunk is rá a párommal. Nekem is volt már "lelki szemetesládám" és a páromnak is. Terelt már vissza minket egymáshoz. Ugyan nem kezdtük el még szervezni az esküvőt, de a párom már pedzegette, hogy éppen azért, amit értünk tett, őt szeretné felkérni tanúnak.

Tudom, érzem hogy az ideálja vagyok ennek a pasinak nagyon is. Ahogy rámnéz, ahogy beszél hozzám, olykor el is szólja magát, agyon dicsér, hogy ennél jobb nőt nem is kívánhatna magának, olykor ugrat, hogy még lecserélhetem a páromat rá stb. (párom előtt annyira nem szokott elszállni) Mindegy, a lényeg hogy érzem, tudom, utalt rá, hogy nem vagyok közömbös a számára és a legnagyobb probléma, hogy nekem sem közömbös ő. Igyekszem terelni a gondolataimat, nem rá gondolni, stb. Szeretem a páromat és teljesen biztos vagyok benne, hogy vele szeretnék lenni, de komolyan mintha ez valami próba lenne. Az egyik fülemben a kisangyal, a párom az életem, nekem ő kell, a másik oldalon meg a kisördög és a kísértés.

Jó ideje érzem már ezt és igyekszem legyőzni, de sokszor már azt érzem, hogy ezt így nem tudom sokáig csinálni. Sokat találkozunk vele, átjön, átmegyünk, szórakozni megyünk, beülünk valahova. Az feltűnő lenne, ha most hirtelen mindig közbejönne valami, vagy nyilvánosan elkezdeném kerülni. Abban teljesen biztos vagyok, hogy ő nem fog lépni és valószínűleg nyíltan soha nem is mondanánk ki egymásnak, hogy ez a helyzet. Nem tehetjük ezt a vőlegényemmel, nem is akarjuk.

Akkor még is mit kéne tennem, hogy eltudjam felejteni ezt az őrültséget?

2012. júl. 12. 20:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha igy éreznék, akkor nagyon alaposan átgondolnám, hogy tényleg hozzá kellene-e mennem a völegényemhez.

Ugyanis ha már az esküvö elött más férfi ilyen hatással van rád, akkor ott valami nagy baj van a völegényeddel való kapcsolatban, igy megházasodni nem lenne szabad, mert csak idö kérdése, mikor csalod meg a legjobb barátjával - és akkor a botrány meg a válás garantált.

Jobban tennéd, ha szakitanál a völegényeddel, meg a barátját is elfelejtenén, és nem tennéd mindkettöt boldolgtalanná, és nem rombolnád szét a barátságukat is.

2012. júl. 12. 21:06
 2/15 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem semmiképpen ne tedd tönkre a kapcsolatod emiatt. Lehet azért érzed ezt mert be pánikóltál attól hogy esküvő van a láthatáron!
2012. júl. 12. 21:06
 3/15 A kérdező kommentje:

Én nem gondolom úgy, hogy le lehetne élni egy életet úgy, hogy soha ne lenne egy kapcsolatban kísértés. Akkor van baj, ha ennek a kísértésnek valaki nem tud ellenállni, elcsábul. Én egyelőre úgy érzem, hogy igenis tiszta szívemből szeretem a páromat, vele szeretnék, vele AKAROK lenni, nekem ő kell, ő a mindenem, nincs szükségem másra!

Ezt egy próbának élem meg, amit le kell küzdeni és valahogyan túl kell tennünk magunkat rajta, nem elfordulni egymástól azonnal. Nem attól félek, hogy nem bírjuk tovább és egymásra ugrunk, mert ilyen nem lesz soha. Attól félek, hogy ezzel tönkretesszük egymást! Szeretnék megszabadulni ettől a kísértéstől, csak még nem jöttem rá a módjára.

2012. júl. 12. 21:10
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak próba:) Ki kell állnod, hogy valóban a vőlegényed kell e vagy hagynád elmenni egy másik férfiért. Ne kerüld, legyél vele barátságos, de azért mikor már kezdenél elmenni az irányába hűtsd le magad odabent, hogy nem és kész.
2012. júl. 12. 21:12
 5/15 anonim ***** válasza:
90%

Voltam ilyen helyzetben. Örlődtem. Nem akartam megcsalni vagy elhagyni a párom, de úgy éreztem belehalok, ha nem kapom meg a másikat, ha csak egyetlen éjszakára is.

Aztán egyik éjjel azt álmodtam, hogy megtörtént a dolog, és lebuktunk. Olyan valóságosnak tűnt, ahogy térdrerogyva zokogok, és próbálom visszahúzni a párom, hogy ne menjen el, és bocsásson meg.

Ez az álom döbbentett rá arra, hogy semmilyen kaland, kísértés nem ér annyit, hogy csak egy picit is kockára tegyem a kapcsolatomat.

2012. júl. 12. 21:21
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Nem igazán értem, ha szereted a párod,akkor miért nem állitod le mikor "utalgat"?Ugy érzem nem akarod,hogy abba hagyja,hogy ennek vége legyen.Szerintem el kellene gondolkodnod,hogy tényleg a vőlegényedet akarod e.Ennek igy elöbb utobb szerintem tudod mi lesz a vége ,és talán akarod is csak nem vallod be magadnak.
2012. júl. 12. 21:25
 7/15 A kérdező kommentje:
Mint említettem csak egy megérzés, hogy ő így érez, de igen erős megérzés. Elég kellemetlenül venné ki magát, ha letámadnám, hogy bocs ezt hagyjad már. Ha a megérzéseim helyesek, neki akkor is fontosabb a párommal való barátsága és így a mi kapcsolatunk, sem hogy beismerje, hogy igen is érez valamit, csak hülyét csinálnék magamból.
2012. júl. 12. 21:47
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várj azzal az esküvővel. Elhiszem, hogy nagyon szereted a párodat, de ha egy másik férfi így megmozgat lelkileg, akkor nem biztos, hogy itt az ideje, hogy hozzámenj a jelenlegi vőlegényedhez. Én a helyedben adnék időt magamnak. Sodródj az árral, aztán az élet eldönti. Egy biztos, mindig a szívedre hallgass, akkor nem bánsz meg semmit! Én azt vallom, hogy vannak rokonlelkek és vannak, akik bár szeretik egymás, sohasem lesznek egy hullámhosszon. Lehet, hogy a vőlegényed barátjával soha nem lesz semmi, de amíg érzelmileg megmozgat, addig várj az esküvővel. Később folyton azon fogsz kattogni, mi lett volna, ha........... Remélem, jó tanácsot adtam.
2012. júl. 12. 23:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én dettó ebben a szituációban voltam,csak nálunk nem kérte fel a párom esküvői tanunak a haverját.Nézd,én ezt csináltam három évig,egyre szerelmesebbek lettünk egymásba.Én vagyok az,akit elítélhettek,mert én is az elején úgy éreztem,hogy a párom kell és hűséges vagyok és blabla,de aztán rájöttem,hogy nem érezhetek így egy olyan kapcsolatban,ahol tényleg szeretem a páromat.Én szakítottam és bizony nem sokkal utána össze is jöttünk.Becsülettel elmondtam a páromnak,hogy hogy érzek,elmondtam,hogy nem tudom,hogy a másik fiú mit érez,de részemről nem őszinte és tisztességes ez a kapcsolat.Párom nagyon szomorú volt,de mit tehetett volna megértette.Azóta mindkettőnknek van családja,én a bizonyos havernak a felesége vagyok két gyönyörű lányunk van.Volt barátomnak is van egy kedves felesége és egy gyönyörű kislánya.A történet morbiditása az,hogy azóta is összejárunk,mindkét család és nem bántjuk egymást,sőt...Persze az elején nem ment ez ilyen könnyen,az exemnek meg kellett tudni bocsájtani,mert bizony hiába nem történt fizikai megcsalás,lelkileg összetörtem őt rendesen.Szégyeltem is magamat ezerrel sokáig,de higyjétek el nem volt szándékos.Ma sem tennék másként és egyáltalán nem bántam meg,hogy így döntöttem.Most is azt vallom,hogy ha valaki kifelé kacsingat,akkot ott nincs meg a megfelelő kötődés és ha az ember szerelemből házasodik,akkor az a kapcsolat rengeteg mindent kibír,mert ebből a régi szép szerelemből él,ebből táplálkozik.
2012. júl. 13. 07:43
 10/15 anonim ***** válasza:

ma 07:43-as: Ez az egyetlen tisztességes megoldás, amit te tettél - nyiltan megmondani, hogy nem megy tovább, mert nem vagy biztos az érzéseidben, és becsületesen lezárni a kapcsolatot.

Éppen azért, mert ezt megtetted, maradt meg a barátság és ezért tudtok a mai napig is összejárni. Ebben nem látok semmi rosszat vagy morbid dolgot, hanem éppen ellenkezöleg, értelmes, érett emberek módjára viselkedtek mindannyian.

2012. júl. 13. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!