Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnak azonosítani, ha...

Hogyan tudnak azonosítani, ha a végrendeletbe foglalt nevem, címem. Stb. (nem tudom mi még) megváltozott?

Figyelt kérdés

Amikor a végrendelet készült még kicsi voltam, azóta férjhez mentem, elköltöztem, megváltozott a nevem, az állandó címem, sőt, még a szem. ig. számom is..

Így hogy fognak beazonosítani, mint örököst ha egyszer eljön az ideje?

Megmondom őszintén, hogy kicsit aggaszt ez a dolog, mert Én nem vagyok vérszerinti unokája a nagymamámnak, viszont egyenesági leszármazottja nincs, csak egy húga, és az Ő családja, akik undorítóan viselkedtek nagyimmal, telefonon is csak addig hívták, amíg adott "kölcsön" pénzt. Amikor a pénz "elfogyott", Ők is eltűntek..

Ráadásul, ha úgy alakul, nagyim ápolása is Rám marad, ezek után nem szeretném, ha a végrendelet hibája miatt esetleg a húgáék örökölnének, akik soha egy szalmaszálat sem tettek keresztbe nagyimnak.. Sőt..

Vélemények? Hol tudnék erről tájékozódni?

2012. júl. 12. 16:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Jaj, de tudnak egyesek okoskodni, főleg ismeretlenül!!

Nem, nem vagyok pénzéhes, és igenis szoros a kapcsolatom a nagymamámmal, mert engem Ő nevelt fel, vagyis a nagyszüleim! 3-13 éves koromig a nagyszüleimmel éltem.. Szinte már a lányuk voltam, nem is az unokájuk, ezért végrendelkeztek már amikor egészen kicsi voltam, és ebben kizárólag Én vagyok örökös. Nem Én jópofiztam, és nyaltam segget az örökségért, így nőttem fel, hogy: "Egyszer minden úgyis a Tiéd lesz!" Egyszerűen így döntöttek..

Miért volnék ÉN pénzéhes??

Amikor papám meghalt anyukám is örökölte a köteles részt, amivel nincs is semmi gond!

És már kérdeztem Tőle, hogy nem lesz e ebből majd bonyodalom, hogy nem fog stimmelni néhány adat? Nem nagyon tudott mit mondani, annyit mondott, hogy biztosan nem!

Valaki félre értette.. nem az Én testvéremről van szó, hanem a nagyiméról, és az Ő családjáról!

Azt sem értem mi a baj azzal, hogy azt írtam, hogy ha úgy alakul Rám marad az ápolása is.. akkor is megtenném, ha nem lenne örökség, ugyanis az Én szaros seggemet is Ő törölgette, Ő virrasztott amikor beteg voltam.. stb. Ez a minimum! Csak úgy értettem, hogy nem biztos, hogy így lesz, mert nem mindenki egy hosszú, betegség után megy el, amikor rászorul mások segítségére! Így gondoltam!

Ja, és igen, ha már egész életemben ezt hallottam, és úgy szerettek a nagyszüleim, ahogy, és Rám írattak mindent, maguktól, akkor igenis ragaszkodom hozzá, mert Én vagyok az egyetlen ember, aki mindennap 2x felhívja, mert aggódom érte, 82. éves, de nem a pénz miatt! Az csak egy plusz! A szeretetről, és a szoros kapcsolatról van itt szó! Életem legmeghatározóbb 10 évét Velük töltöttem!! Erről van itt szó!

És nem fogom hagyni, hogy a semmirekellő húgáék majd jöjjenek a markukat tartani! Már csak egy rövid sztori:

Amikor papám meghalt nagyim érthetően rettenetesen ki volt borulva! Még el sem temettük papámat, amikor telefonon hívta a húga. Nagyim sírva mondta Neki, hogy bárcsak Ő is meghalna a papám után! Erre a válasz ez volt:

"Jaj, nehogy meghalj Nekem, most akartam 100.000Ft-ot kölcsönkérni!"

Ennyi arról a famíliáról.. Nah, ezért nem akarom, hogy bármi közük legyen az örökséghez.. Ezért kérdeztem, nehogy az legyen, hogy nem találnak meg, és akkor a vér szerinti rokon örököl.. mert nem érdemli meg!!!!

És meg lehet kövezni, de igenis sokat segítene rajtunk az a kis pénz.. kin nem segít, ha örököl???? A mai világban??

2012. júl. 12. 22:59
 12/16 anonim ***** válasza:
A nagyid húga nem örökölhet addig, amíg egyenesági leszármazott van, és az örökbefogadott gyerek meg a vérszerinti közt nincs különbség. Szóval a nagyi húgától nem kell félned. De nagyidnak elsősorban nem te vagy az örököse, hanem anyukád/apukád (bocs, nem tudom, melyikük édesanyja) meg ha van több gyereke nagyidnak, akkor ők. Végrendeletben is legfeljebb a felét tudja rád hagyni, a többi kötelesrész a gyerekeinek.
2012. júl. 13. 03:24
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi a normális választ! :)

Neki nincsenek gyerekei! A papám volt anno a 2. férje, és sem az elsőtől, sem papámtól nem született gyereke! Papámnak volt viszont egy lánya az 1. házasságából, Ő az Anyukám! De nem fogadta örökbe hivatalosan soha, csak nevelte Őt 6-7 éves korától! Már örökölt, a lakás 25%-át, és egy kisebb összeget papám után, de Mi úgy tudjuk, hogy ha mamám is elmegy, akkor már nem fog, mert nincs köteles rész! Anyukámnak hivatalosan nincs Anyja.. Szóval így van ez Nálunk!

Még egyszer köszi a normális választ!

2012. júl. 13. 04:53
 14/16 A kérdező kommentje:
Ezt jó hülyén írtam.. van Édesanyja, de ugye meghalt..
2012. júl. 13. 04:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Miután közted és a "nagymamád" között vérszerinti kapcsolat nincs, így te csak és kizárólag akkor örökölsz, ha van végrendelet róla. Az örökhagyónak világosan, kétséget kizáróan kell megnevezni az örököst: születési név, születési hely és idő, valamint anyja neve kell hogy szerepeljen. Ha minden vagyonáról rendelkezik is, a köteles rész járni fog mindenképpen a törvényes örökösnek: le-és felmenő, valamint oldalági leszármazottaknak. Ez a "rendes" örökség 1/4 része. Tehát ha pl 1.000.000.- járna az örökösnek, akkor 250.000.- re igényt tarthat.
2012. júl. 13. 06:33
 16/16 anonim ***** válasza:
A kötelesrész nem a negyede, hanem fele az egésznek, de itt nincs erről szó. "Kötelesrész illeti meg az örökhagyó leszármazóját, házastársát, bejegyzett élettársát, továbbá szülőjét." Leszármazottja nincs a nagyinak, férje meghalt, szülei gondolom már szintén nem élnek, akkor az egész felett ő rendelkezik.
2012. júl. 16. 00:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!