Hogyan tudnak azonosítani, ha a végrendeletbe foglalt nevem, címem. Stb. (nem tudom mi még) megváltozott?
Amikor a végrendelet készült még kicsi voltam, azóta férjhez mentem, elköltöztem, megváltozott a nevem, az állandó címem, sőt, még a szem. ig. számom is..
Így hogy fognak beazonosítani, mint örököst ha egyszer eljön az ideje?
Megmondom őszintén, hogy kicsit aggaszt ez a dolog, mert Én nem vagyok vérszerinti unokája a nagymamámnak, viszont egyenesági leszármazottja nincs, csak egy húga, és az Ő családja, akik undorítóan viselkedtek nagyimmal, telefonon is csak addig hívták, amíg adott "kölcsön" pénzt. Amikor a pénz "elfogyott", Ők is eltűntek..
Ráadásul, ha úgy alakul, nagyim ápolása is Rám marad, ezek után nem szeretném, ha a végrendelet hibája miatt esetleg a húgáék örökölnének, akik soha egy szalmaszálat sem tettek keresztbe nagyimnak.. Sőt..
Vélemények? Hol tudnék erről tájékozódni?
"akik soha egy szalmaszálat sem tettek keresztbe nagyimnak"
Attól még az egyenes ági leszármazót, is örökölni fog. Bár kétséges mennyire érdemli meg.
Nem pénzéhes, miért volna az? Ő ápolja a nagyit, miért örökölne a tesó, és egyenek, ha semmit sem tesznek a nagyiért? Csak a markukat tartanák, de dolgozni azt nem?
Kérdező: a végrendeletből kis is lehet tagadni valakit, tehát nem feltétlenül fog örökölni a testvéred, sem egyéb. A kitagadásnak azonban szigorú alaki szabályai vannak, csakis úgy érvényes, ahogyan a hatályos Polgári Törvénykönyvben le van írva. Ha nem felel meg, akkor a testvéred is örököl, és a többiek is, a köteles részt, ami a törvényes örökrész fele.
Úgy kell megfogalmazni a végrendeletet, hogy abból egyértelmű legyen a végrendkező akarata.
Meg fognak találni, éppen a fent leírtak szerint: anyja neve, születési idő pontosan, hely. A haláleset után a közjegyző kerestet téged, ha örökös vagy, és biztosan meg is fog találni.
8!
Olvasd csak: "Ráadásul, ha úgy alakul, nagyim ápolása is Rám marad". Nem ápolja, csak LEHET, hogy MAJD fogja.
De ha most aggódik a végrendelet miatt, akkor igencsak kérdéses, hogy egyáltalán van e valamilyen kapcsolata a nagyival... Ellenkező esetben szólhatna neki, hogy át kellene írni a nevet. Nem????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!