Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogyha az...

Mit csináljak, hogyha az anyám nem hagyja, hogy magánéletem legyen?

Figyelt kérdés
Nem hagyja, hogy bezárjam a szoba ajtómat, de kopogni persze nem képes és azt mondja, hogy nincs miért kopogjon, mert nincsen fiúm! De ez engem nagyon zavar, mert egyáltalán nem képes megérteni, hogy szeretném, hogyha lenne egy kis magánéletem. Nem merem bezárni az ajtómat, mert hisztérikus rohamokat kap és úgy csapkodja az ajtómat, mint egy őrült csak azért, mert nem látja egyből, hogy mit csinálok és ha szólni merek neki, akkor azt mondja, hogy kidob engem itthonról, mert nekem semmi jogom nincs ahhoz, hogy itt lakjak. Én tényleg elköltöznék, de egyedül nem tudnék fenntartani egy albérlet és nincs senki, akivel közösen összeköltözhetnék. Most például azt találta ki, hogy költözzek az új barátnőmhöz! Mintha az ő szüleinek jó lenne még egy teher. Egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak! 22 éves vagyok, de semmit nem enged meg! Még azt sem, hogy arra költsem a saját pénzemet, amire akarom és az zavar, hogy már küzdeni sem tudok. Annyira belém nevelte, hogy csak neki van igaza, hogy már szinte teljesen beletörődtem, hogy én egy senki vagyok és, hogy nincs semmi jogom semmihez, mert minden az övé és örüljek, hogy egyáltalán élek. Bocsi hogy ilyen hosszú lett, de már tényleg nem tudom, hogy mit csináljak! Ti mit tennétek a helyemben?
2012. júl. 12. 12:39
 1/3 Problem? ***** válasza:
100%
Zárat raknék a szobám ajtajára,és elmagyaráznám a helyzetet.Ő még kislányként tekint rád.
2012. júl. 12. 12:44
 2/3 Perfectrush válasza:
74%

A helyzet igazságtalannak hangzik, de figyelembe kell venned, hogy már felnőtt vagy és még mindig az ő házukban laksz. Így sajnos joga van oda nyitogatni és akkor, amikor akar. És még az is korrekt, hogyha van fizetésed, akkor beleadsz a rezsibe valamennyit és kész.

DE! Az, hogy a SAJÁT pénzed nem költheted, amire akarod az felháborító. Semmiképp se hagyd. Ha a tied, akkor az a tied és azt kezdesz vele, amit akarsz.

Én a helyedben úgymond "meghúznám" magam, amíg nem jön egy jó lehetőség, hogy lelépjek. De az én megkeresett pénzemet nem fogja senki kisajátítani. Szóval azt nehagyd.

A kopogásra próbáld fokozatosan rávenni, mondjad neki és kérjed meg szépen naponta, mert sajnos az ilyen embereknél nem tudsz mit csinálni. Mindig csak te leszel a hibás ők sosem (saját tapasztalat).

Kitartás!

2012. júl. 12. 12:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
átérzem a problémádat és bár én már szabadultam a háztartásából még sincsen életem és ha így folytatódik, elveszítem a férjemet és a kicsimet. :_(
2012. júl. 12. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!