Érettségizők! Ti kaptatok valami ajándékot a családotoktól a sikeres érettségiért?
Figyelt kérdés
Meglepődtem, mert a mi családunkban mindig nagy ajándékozás megy ilyenkor érettségi után (ez volt tesómnál, unokatesóknál is), viszont az ismerőseim még csak hírből sem hallottak ilyet, hogy valakit "megjutalmaznak" az érettségiért.2012. júl. 11. 23:33
11/18 anonim válasza:
Dehogy kaptam. Elég volt nekem a vizsgaelnök dícsérete a 100%-os szóbelikért. Amúgy tényleg nem piszkálódás, mert ahány ház, annyi szokás, és én tudok más örömének is örülni, de az első vizsgámra kétszer annyit tanultam, mint az egész érettségire (aláírom, nehéz volt idén!), és már az érettségi idején is tudtam, hogy nem nagy szám. Nem is örültem volna, ha túlértékelik. Mondjuk a szüleimet az sem nagyon érinti meg, hogy államin vagyok az ELTE-n, és jó jegyeim (4-5) vannak, ez már rosszabbul esik :-)
12/18 anonim válasza:
Egy aranygyűrűt kaptam a nagymamámtól. Legféltettebb kincsem ma.
13/18 anonim válasza:
Ballagásra kaptam ajándékot, de érettségire nem, szerintem ez általában nem is szokás. Vagy hát nem tudom, azt kaptam, hogy elmentem bulizni, és anyukám adott némi pénzt rá, de gondolom nem ilyesmire gondoltál :)
14/18 anonim válasza:
Sem ballagásra, sem érettségire semmit nem kaptam, pedih 5-ös lett, még egy szelet csokit sem. De még gratulálni sem gartuáltak. Aki aztírta hogy ésszerű megajándékozni a gyereket mondjuk egy külföldi nyaralással én annak azt mondom hogy ha nincsen a családnak pénze még egy roh@dt vonat jegyre sem a balatonra, aaz hogy menjen külföldre nyaralni????
15/18 A kérdező kommentje:
Gondolom képletesen kell érteni a külföldi utat. Ha mondjuk arra van pénz, hogy elküldik állatkertbe, akkor kapja azt a gyerek, vagy ha csak egy strandra, akkor pedig azt. Szóval Nem kell háborogni egyből.
2012. júl. 12. 21:46
16/18 anonim válasza:
Én vagyok a 4-es, igazából annyira alapnak érzem azt, hogy elvégeztem a középiskolát és leérettségiztem, hogy nem vártam el érte semmit. :)
17/18 anonim válasza:
családi szeretetet, elismerő mosolyokat és bizalmat kaptam :)
És ez nekem bőven elég :)
18/18 anonim válasza:
Nem. Nalunk egyebkent sem szokas tanulmanyi eredmenyeket jutalmazni. Nem azert kell tanulni, hanem mert amit megtanulunk, azt senki sem veheti el tolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!