Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan tudhatjuk, hogy a...

Honnan tudhatjuk, hogy a megfelelő ember mellett vagyunk?

Figyelt kérdés
gondolok itt arra, hogy miből tudod, hogy "ő az". oké, hogy szereted, meg jó vele, meg hasonlók.. de még mi? azért is kérdezem, mert most volt az esküvőnk pár hete.. előtte is sokat gondolkodtam ezeken a dolgokon hiszen mi is már több éve együtt vagyunk, nincs az a nagy fellángolás mint az elején.. olyan mások vagyunk, de mégis szeretjük egymást.. de mostanság is olyan sok minden törtét velünk, sok a probléma, az esküvő előtti-utána szervezkedések, stb. olyan mintha más lenne minden, mintha kicsit elhidegültünk volna. stb.. volt valaki hasonló cipőben? vagy ez csak egy tipikus idegesség azért mert már feleség vagyok? előre is köszönöm a válaszokat... 29/N
2012. júl. 11. 11:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ha legalább annyi objektív mint amennyi szubjektív érvet fel tudsz sorolni mellette.

én onnan éreztem, hogy el tudtam képzelni magunkat családként. láttam magamban, hogy hogyan viszonyul majd a leendő gyerekünkhöz, hozzám.

vagy pl megnéztem hogy mások hogyan viselkednek a kapcsolataikban. rájöttem, hogy nekem senki más nem kéne, csak ő, mert ő adja meg nekem azt, amitől boldog leszek.

mondjuk én pont ezért nem szeretnék esküvőt, mert félnék, hogy utána minden megváltozna.

2012. júl. 11. 11:30
 12/14 anonim ***** válasza:
48%

11. Elég szomorú is lenne, ha csak addig tudnátok fenntartani a jó kapcsolatot, amíg nem vagytok jogilag is elköteleződve. Az ilyen esetekben helytálló inkább a házasságellenesek legfőbb szlogenje: "az csak egy papír".

Ha valaki ezt konkrétan NEM MERI meglépni, ott valószínűleg mégsincs meg az 'ősbizalom'. Magamban, a páromban, a kapcsolatunkban. (a potenciális lepontozóknak és fujjolóknak: más az, ha valaki azzal indokolja, hogy nem házasodik, hogy egyszerűen nincs szükségük rá Érthető. "Félek a házasságtól" - ez nem érthető.)

Én mindig azt mondom, hogy a kapcsolat jövőjét nem a gyűrű, a papír befolyásolja, hanem a két fél viselkedése. (mivel jobb/rosszabb egy papír nélküli élettársi viszony gyerekekkel, közös házzal, közös kasszával, érzelmekkel, emlékekkel, mint az, ahol mindez hivatalossá van téve? Jogi hercehurca nélkül akkor sem igazán lehet megoldani, ha papír konkrétan nincs)

Felesleges rákenni a házasság intézményére azt a rengeteg rossz kapcsolatot, ami körülvesz minket, hisz minden azon a két emberen múlik, aki a kapcsolatot alakítja. Nem az anyóson, nem a kormányon, nem a munkanélküliségen, hanem az elköteleződésen és a folytonos munkán, amit a kapcsolatba fektet MINDKÉT FÉL EGYFORMÁN.

(a kérdésre már válaszoltam. 9. )

2012. júl. 11. 11:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Az ember nem szokott tipikusan ideges lenni ha már feleség. Max akkor ha szíve mélyén nem is ezt akarta. Sokan egyébként pont az esküvő után mennek szét, egy két évre, holott előtte sok évig együtt voltak. A párom is így volt vele kétszer. Utólag bevallotta magának, hogy mindkétszer érezte előre hogy nem kellene, de a nyomás a menyasszony részéről, a társadalmi elvárások belehajszolták a házasságba, és főleg a saját gyávasága. Ezt a tényezőt nem lehet elhanyagolni, mert csak azt lehet belehajszolni valamibe aki hagyja magát, ilyen olyan indokkal. Szóval mindkétszer sok évi együttjárás után házasság, pár éven belül válás. No, velem ilyen problémája nem lesz, mert én nem akarok férjhez menni:-) De a lényeg, hogy mostanra ő is tanult a hibájából, és kimondja ami a szívét nyomja, nem hagyja hogy elnyomja őt bármi vagy bárki. Kicsit hosszan ecseteltem, de nem hangzik valami túl jól a szitud, ezért nem csodálkoznék ha rájönnél hogy nem is ezt akartad igazán. Ne legyen igazam. Amúgy a válasz a kérdésre konkrétan az, hogy onnan tudom hogy ő az igazi, hogy 1000 százalékig biztos vagyok benne, hogy vele szeretnék családot, vele szeretnék megöregedni.
2012. júl. 11. 12:42
 14/14 anonim ***** válasza:
A férjem az első férfi az életemben aki mellett igazán érzem, hogy jó helyen vagyok. Ő az első aki mellett nincs megfelelési kényszerem, nem vagyok stresszes, mindent meg tudunk beszélni és feltétlen bízunk egymásban. 25/L
2012. júl. 11. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!