Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti meg tudnátok bocsájtani?...

Ti meg tudnátok bocsájtani? Hogyan tudnám kevésbé szeretni?

Figyelt kérdés
Van 3 Gyermekem, 2 közös a Párommal. A két közös nagyon apás. Én imádom a páromat és tudom, hogy el kellene válnunk, de sajnos nem tudok Tőle elszakadni. Szóval a problémánk oka a nagy Fiam, Akivel Párom sajnos sehogy sem tud kijönni. Fiam is rossz, szófogadatlan. De Párom sajnos már levesbe dugta a fejét, megütötte a fejét, stb...
2012. júl. 10. 15:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
87%
Próbálj erőteljesebben fellépni az ellen, hogy bántsa a fiadat. A verés nem megoldás semmire, hogy a leves témáról már ne is beszéljünk... ettől nem fog a fiad megjavulni, csak megutálja a nevelőapját (de meg is értem). Van jópár módja annak, hogy hassunk egy gyerekre. Persze az gyakran időigényes, és sok türelem kell hozzá. Ez valószínűleg a párodban nincs meg. Tény, hogy tökéletes ember nincs, de azért hogy ezt művelje a fiaddal, nálam kicsapta a biztit.
2012. júl. 10. 15:48
 22/41 A kérdező kommentje:
Már volt, hogy leültünk megbeszélni, de az lett a vége, hogy Párom később járt haza. Direkt túlórázott, hogy ne, hogy összevesszenek.
2012. júl. 10. 15:49
 23/41 anonim ***** válasza:
59%
Családterápia? Mert itt ez az egész nem a fiadról szól, hanem rólatok együtt...
2012. júl. 10. 15:50
 24/41 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom, mi lehet a megoldás. Én a szakembert javasolnám.

Amúgy én ugyanilyen helyzetben voltam gyerekként, apámhoz menekültem aki feljelentette mostohámat... elég csúnya ügy volt.

2012. júl. 10. 15:54
 25/41 anonim ***** válasza:
60%
Csalásterápia? Hülyeség.. Voltunk már mi is. Semmit nem érő emberek pofáznak bele a magánéletetekbe amiről semmit sem tudnak. Egy 12 éves gyerekeknek igen is nagy tragédia,hogy elvesztette az apját (nem tudom hogy meghalt-e,vagy csak a kapcsolatot nem tartják,ha tartják is nem eléggé). Itt nem a gyerek a hibás. Ha nem az az ember,aki levesbe nyomja a mostohafia fejét. Az meg,hogy 'a párom keze hamar eljár' az ellen meg tenni kell. Neki kellene megérteni,hogy türelmesnek kell lenni a gyerekhez különben csak rosszabb lesz, a közös családi programok télleg jók. Példáúl ilyen időben egy strand. Bocsánat ha durva voltam. De ideges típus vagyok,bár a leveses részt nem tudnám megtenni.
2012. júl. 10. 15:56
 26/41 anonim ***** válasza:
77%

A saját gyerekeit is veri? Téged is? Ha igen, nem tudom, hogy tudod egy kicsit is szeretni. Ha nem, akkor pedig a fiadat nem szereti, márpedig alap, hogy neki téged a gyerekeddel együtt kell elfogadnia. Ha ez nem megy, akkor lapát.

Itt a párodnak is akarni kéne a megoldást, nem csak neked. Neked pedig jobban a sarkadra kéne állnod.

2012. júl. 10. 16:59
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnélek megbántani, de hogy lehet egy gyerekverőt szeretni??

Tisztességes, fejlett országokban a gyermekbántalmazás bűncselekmény.

Minden felnőtt embernek kötelessége megtanulni féken tartani az indulatait, és agresszió nélkül kommunikálni. Ez emeli ki az emberi fajt az állatvilágból. Nem a gyereket kell pszichológushoz küldeni, hanem a férjet, hogy megtanuljon ember módra viselkedni. A gyerek nem tehet róla, hogy gyengébb, és nem tudja megvédeni magát. Mit tanulnak a gyerekek az ilyen "embertől"?

Szerintem válj el, és mentsd meg a két másik gyerekedet is a gyerekverőtől. Meg persze magadat is, mert az agresszív ember nem áll meg a gyerekeknél, mindenkit üt, aki nem engedelmeskedik neki és gyengébb nála... bár szerintem a gyerekverés nagyobb bűn mint a nőverés, mert a gyereknek esélye sincs elmenekülnie. Hogy ne szeresd annyira? A helyzetet már jól látod, hogy válnod kell. Gondolj mindig arra, hogy ez egy olyan ember, aki visszaél az erőfölényével. És az ilyen ember gyáva és jellemtelen. Gyáva és jellemtelen embert pedig nem érdemes szeretni.

2012. júl. 10. 17:23
 28/41 anonim ***** válasza:
65%
Én előrehozom, hogy nő vagyok és nem szeretem a gyerekeket, és nem akarok sajátot, és idegesítőnek tartom őket... DE milyen anya az, aki hagyja hogy a gyereke fejét LEVESBE DUGJÁK (???? ilyet sem hallottam még) és utána azon gondolkozik, hogy talán kevésbé szeretni? Abban a pillanatban ott kellett volna hagyni. Már ne haragudj de van neked eszed?
2012. júl. 10. 17:40
 29/41 A kérdező kommentje:

12 éves gyermekemmel tartja a kapcsolatot az édesapja.

A saját gyermekeit és engem nem ver.

A gyermekbántalmazás nálunk is bűncselekmény.

Váljak el? De ezzel megcsonkítom a másik két Lányomat is.

2012. júl. 10. 18:47
 30/41 anonim ***** válasza:
75%

Te komolyan olyan emberrel élsz, aki a saját gyerekedet nem szereti, és bántja?

Mellesleg nem csoda, hogy a fiad így viselkedik, ő sem hülye, tudja, hogy a párod utálja.

2012. júl. 10. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!