Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lett ilyen érzékeny?

Miért lett ilyen érzékeny?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi lett a férjemmel (29) nem beszél szinte senkivel, nincs életkedve. Mindenkit elküld, nem akar a barátaival lenni, legszívesebben egyedül tölti a napokat, néha még a gyereket és engem is elküld onnan ahol éppen van. Látom rajta, hogy baj van de nem mond senkinek semmit, csak csendben ül és néz maga elé. Szinte soha nem mutatja ki az érzéseit, ma viszont elsírta magát előttem ami egyáltalán nem jellemző rá. Már 10-15 éves korunk óta ismerjük egymást, 11 éve vagyunk együtt de most láttam kb másodszor sírni, pedig nem is beszéltünk és nem csináltunk semmit, csak ültünk egymás mellett. 3-4 hete csinálja ezt, de megijeszt a viselkedése. Arra gondoltam, hogy lehet hogy megcsal, de nincs semmi erre utaló jel és boldogok vagyunk (vagyis mostanáig). Mindig időben itthon van, a telefonjában sincs semmi (muszáj volt belenéznem). Mostanában túl érzékeny, 1-2 szóval meglehet bántani amikkel ezek előtt viccelődtünk, ha valami apró dolgot nem mondunk el neki akkor megsértődik, ha mondjuk neki, hogy szeretjük akkor furán reagál. Nem lehet vele beszélgetni, csak úgy van. Még veszekedni sem lehet vele (nem mintha akarnék). Zavar, hogy nem mondja el, aki bejön hozzánk annak is rossz kedve lesz. Mit csináljak? A szülei, barátai is észrevették és tőlem kérdezősködnek. Számtalanszor kérdeztem már, de nem válaszol, vagy terel.
2012. júl. 8. 21:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

én az előbbiekhez hasonlóan depresszióra, betegségre, munkahelyi gondokra gondoltam és még kettőre...

29 éves korban is előfordulhat az a bizonyos Kapuzárási Pánik, ami ráébreszti a férfit arra, hogy lekötötte az életetét, gyerek, feleség, már nincs csajozás, bulizás heteken keresztül stb. ( bár kétlem, hogy ez lenne a probléma)

a másik a kiégés. Ha a munkahelyén, a karrierjében nincsen kihívás, megpróbáltatás, továbbképzés, stb. akkor lehet azt érzi, hogy élete végéig minden nap ugyan azt a monoton melót dolgozza, mint általában. Vagy a házasságban nincs romantika, szenvedély, az is közrejátszhat.

Egy ismerősöm férje is hasonló állapotban volt, és ő sem akart beszélgetni. Később kiderült, hogy üzletelt valami illegális dologban, adósságai voltak és félt a rendőrségnek jelenteni. Később kiderült és a feleséggel megtudták oldani.

Szerintem menjetek el egy hangulatos helyre romantikázni és mond el neki, hogy nagyon fontos a számodra és hogy mi a baj, beszéljétek meg, mert egy kapcsolat alapja az őszinteség, a kommunikáció. Muszáj erről beszélni. Ha ekkor is hárítja, akkor tényleg szakemberre lesz szüksége.

Vegyél egy szexi fehérneműt, a gyerek a hétvégét anyósnál, szülőknél töltse, hogy egymásra tudjatok hangolódni. Délig alvás, ágyba reggeli, csináljátok a kertben, a fürdőszobába, konyhába, lépcsőházba, akárhol!!! Vegyél illatos masszázsolajat, kamasutra füstölő, stb. Legyen egy kis extrém a dologban. Sajnos ilyen helyzetben a nők hajlamosak kétségbe esni ( ami érthető) de fogalmuk sincs, hogy mennyi mindenre képesek, ha határozottak és magabiztosak!!:)) Sok sikert!!!!

2012. júl. 12. 15:03
 12/12 anonim ***** válasza:

Gyuszkóval értek egyet: az unokatestvér halála komolyabb, mint gondolod: ha valaki meghal,az nagyon erősen előhívja bennünk a szorongást, depressziót, halálfélelmet, a családtagjaink halálától való rettegést, a betegséggel kapcsolatos szorongást... Talán van valami tünete, amiből ő arra gondol, hogy akár halálos beteg is lehet...

Segíts neki, húzd ki, nemjó spirál az, amibe így bele lehet kerülni. BESZÉLJEN, beszélje ki magából, hogy mi nyomasztja. Ha neked nem bírja elmondani, nézzen körül, hogy kinek tudnáelmondani. Pzsichológusra szükség lehet.

Kívánom, hogy legyetek újra boldogok!

2012. júl. 12. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!