Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18. életév betöltése, hogyan...

18. életév betöltése, hogyan tudnék eljönni otthonról. Jogi következmények, ha nem engednek el a szüleim?

Figyelt kérdés
Olyan gondom lenne, hogy hamarosan betöltöm a 18. életévemet és mindenféleképpen el szeretnék itthonról költözni ( a hely is megvan hova, de a szüleim megmondták, hogy ha kell 20 éves koromig bezárnak a szobámba, mert nem mehetek innen sehova. Jogilag ez hogyan megoldható? Hallottam már olyanról, hogy ha nem engednek el, vagy hazarángatnak az személyi szabadság korlátozása. De mit lehet ez esetbe tenni? Szép szóval nem fogok tudni itthonról eljönni. D.
2012. júl. 6. 13:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem csoda, ha nem akarnak elengedni. Látszik, nem érted meg a dolgokat.
2012. júl. 6. 13:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, komolyan ilyet tenne? És neki jó lenne ha ezért bevinnék és végig kellene mennie a sok jogi procedúrán?

Csak fenyeget, mert tudja, mást nem tehet. Megjegyzem, ezek nem egy normális szülő szavai, aki szereti a gyerekét és jót akar neki. Én is el akarnék menni a helyedben, és szó nélkül tenném, üzenetet hagyva.

Ha pedig tényleg beváltja a fenyegetéseit, akkor bilincsben viszik el.

2012. júl. 6. 13:32
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

miért szeretnél elmenni?

milyen érdekük fűződik ahhoz, hogy náluk maradj?

érdekelnének az okok.

szerintem akkor érdemes elköltözni, ha már el tudod tartani magad valamilyen szinten, és nem balhézol össze az ősökkel. ők az egyetlen biztos pont az életedben. a barátod nem biztos, hogy örökké veled marad, és támaszkodhatsz rá, akármilyen nagy is most a szerelem.

2012. júl. 6. 13:35
 14/21 A kérdező kommentje:

De értem, mert hülye nem vagyok.Kérdeztem, mert pontosan nem tudtam dolgokat..

Meg nem is úgy szándékoztam, hogy haragban váljunk el, mert szeretem őket.

2012. júl. 6. 13:38
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Beszeld meg ezt szerintem egy felnottel,aki kivulallokent latja a dolgokat ugyanakkor ismer teged es a helyzetedet!

/Mondjuk egyik jo fej tanaroddal, ismerossel../

2012. júl. 6. 13:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !
2012. júl. 6. 13:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem, hogy ilyen szülők mellől le akarsz tiplizni, viszont nem gondolom, hogy a legjobb módját választod. Hidd el, hogy nem lesz jó dolog kiszolgáltatva lenni egy ki tudja milyen fiúnak, 18 évesen még fiatal vagy ahhoz, hogy megítélhesd, milyen ember a barátod, és hogy bizonyos helyzetek mit hozhatnak ki belőle. Feltételezem, hogy nem egy milliomos, és ha még téged is el kell tartania, az talán nem is fog neki menni, és hidd el, napirenden lesznek a konfliktusok, sőt azt sem zárnám ki, hogy meg fog alázni, esetleg tettlegességig is fajulhat a dolog akár. A legnormálisabb emberből is állat dolgokat hozhat ki a tény, hogy valaki teljesen ki van neki szolgáltatva. Sajnos. Tehát én azt gondolom, nem így kellene otthonról elkerülnöd, inkább menj el tanulni másik városba vagy akármi, de ne hagyatkozz egy pasira, ne ő legyen az egyedüli támaszod.
2012. júl. 6. 13:54
 18/21 anonim ***** válasza:

1. Ha betöltötted a 18-at, akkor egyszerüen egyik regggel elmégy tölük és a barátodhoz egy haza délután.

2. Ha odajönnek hözöngeni, akkor kihivod a rendörséget, és akkor elküldik, meg felvilágositják öket, hogy neked jogod van ott lenni, ahol akarsz, nekik meg nincs jguk téged (meg a barátodat) zaklatni, mert akkor öket fogják megbüntetni.

3. Viszont ha elköltöztél, akkortól nem várhatsz tölük semmiféle támogatást, se anyagilag, se máshogy. Ha netán szétválnának az útjaitok a barátoddal, akkor sem kötelesek többé befogadni.

4. Bezárni nem zárhatnak be, mert akkor simán fel lehet öket jelenteni, és komoly büntetés jár érte.

5. Értelmesebb megoldás lenne, ha megbeszélnétek, te, a barátod, a szüleid meg a barátod szülei.

Mellékesen nem értem, miért kell neked okvetlenül 18 évesen elköltözni, föként ha még tanulsz. Ki fogja fizetni az ellátásodat meg az iskolai dolgaidat?

2012. júl. 6. 13:56
 19/21 anonim ***** válasza:
55%
Azért ezt jól gondold meg! Mi lesz, ha szakítotok? Szépen visszamész, mintha semmi nem történt volna? Ez nekik és neked is kellemetlen lenne. (Feltéve, ha egyáltalán visszafogadnának...) Mert magadat nem tudnád eltartani az biztos.
2012. júl. 6. 14:02
 20/21 A kérdező kommentje:
Ismerem a barátomat elég rendesen ( tudom..mindenki ezt mondja a barátjáról vagy akit szeret ), elég sok borzasztó dolgot éltünk már meg EGYÜTT 2en,minden szituációban láttam már, teljesen ki ismertem, és már több éve vagyunk együtt, soha nem történt semmi megalázó, mindig egymásra voltunk utalva !!!! és az együtt élés sem lenne idegen a számunkra, mert már laktunk együtt, jó nem olyan sokat, de az is számit. És azért vagyok biztos abban, hogy vele akarok lenne, mert amint már írtam, mi mindig egymásra voltunk utalva, csak egymásra számíthattunk amióta imserjük egymást..és már ezerszer átgondoltuk ezt a mizériát, nem vagyunk felelőtlenek, hiába gondolja azt sok ember.
2012. júl. 6. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!