18. életév betöltése, hogyan tudnék eljönni otthonról. Jogi következmények, ha nem engednek el a szüleim?
Ugyan már, komolyan ilyet tenne? És neki jó lenne ha ezért bevinnék és végig kellene mennie a sok jogi procedúrán?
Csak fenyeget, mert tudja, mást nem tehet. Megjegyzem, ezek nem egy normális szülő szavai, aki szereti a gyerekét és jót akar neki. Én is el akarnék menni a helyedben, és szó nélkül tenném, üzenetet hagyva.
Ha pedig tényleg beváltja a fenyegetéseit, akkor bilincsben viszik el.
miért szeretnél elmenni?
milyen érdekük fűződik ahhoz, hogy náluk maradj?
érdekelnének az okok.
szerintem akkor érdemes elköltözni, ha már el tudod tartani magad valamilyen szinten, és nem balhézol össze az ősökkel. ők az egyetlen biztos pont az életedben. a barátod nem biztos, hogy örökké veled marad, és támaszkodhatsz rá, akármilyen nagy is most a szerelem.
De értem, mert hülye nem vagyok.Kérdeztem, mert pontosan nem tudtam dolgokat..
Meg nem is úgy szándékoztam, hogy haragban váljunk el, mert szeretem őket.
Beszeld meg ezt szerintem egy felnottel,aki kivulallokent latja a dolgokat ugyanakkor ismer teged es a helyzetedet!
/Mondjuk egyik jo fej tanaroddal, ismerossel../
1. Ha betöltötted a 18-at, akkor egyszerüen egyik regggel elmégy tölük és a barátodhoz egy haza délután.
2. Ha odajönnek hözöngeni, akkor kihivod a rendörséget, és akkor elküldik, meg felvilágositják öket, hogy neked jogod van ott lenni, ahol akarsz, nekik meg nincs jguk téged (meg a barátodat) zaklatni, mert akkor öket fogják megbüntetni.
3. Viszont ha elköltöztél, akkortól nem várhatsz tölük semmiféle támogatást, se anyagilag, se máshogy. Ha netán szétválnának az útjaitok a barátoddal, akkor sem kötelesek többé befogadni.
4. Bezárni nem zárhatnak be, mert akkor simán fel lehet öket jelenteni, és komoly büntetés jár érte.
5. Értelmesebb megoldás lenne, ha megbeszélnétek, te, a barátod, a szüleid meg a barátod szülei.
Mellékesen nem értem, miért kell neked okvetlenül 18 évesen elköltözni, föként ha még tanulsz. Ki fogja fizetni az ellátásodat meg az iskolai dolgaidat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!