Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem érti meg anyám,...

Miért nem érti meg anyám, hogy azért nem látogatom meg őket, mert gyűlölöm az apámat?

Figyelt kérdés

18 éves voltam, mikor úgy döntöttem, elköltözöm otthonról, mert egyszerűen nem bírtam az apámmal kijönni. Mániákus rendmániás volt, képes volt minden apróság miatt üvöltözni, neki sosem volt rend, egy előlhagyott nadrág miatt már üvöltözött. Kb. 10 éves korom óta gyűlölöm őt.

Most 20 éves vagyok, és egyszer sem látogattam meg őket, mert nem hiányoznak. Apám telefonszáma tiltólistán van, Facebookon törölve, ha az utcán látom, inkább elfordítom a fejem. Anyám múltkor mondta, hogy apámnak születésnapja lesz majd, menjek át felköszönteni. Énmeg megmondtam neki, hogy felőlem fel is fordulhat a születésnapján, és leraktam. Lehet, hogy durva, de tiszta szívemből gyűlölöm az apámat, és soha nem fogom neki megbocsátani, hogy évközben akármilyen eredményekkel, sikerekkel bizonyítottam, a szemében mindig is csak egy darab sz*r voltam, akinek azonnal ugrania kell, ha neki cigi kell a boltból, a háztartási munkába való besegítésem nála nem jelentett semmit, ha hazajött, első dolga volt körülnézni mibe köthet bele. Ha visszagondolok ezekre, egyre jobban felgyülemlik bennem a harag. Emlékszem még arra is, hogy már 16 éves koromban volt egy füzetem, melyben "dögölnél meg apám" feliratokat írtam, és sose bántam volna, ha tényleg megtörténik.. Na mindegy.

Szóval, ezerszer elmondtam anyámnak, hogy addig nem fogok átmenni meglátogatni őket, amíg az a szemét apám is ottvan. Mert ha meglátom, elmegy az életkedvem, egy undor fog el. Hogyan adjam elég nyílvánvalóan a tudtára ezt?

2012. júl. 4. 17:06
 1/8 A kérdező kommentje:
Jah, 20/F
2012. júl. 4. 17:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezen kívül, amiket leírtál, tett valami mást is apád, ellened?

Pl elitta a kajádat, ütött, vert, nem engedett iskolába, nem vett neked cipőt, inget. Ütötte anyádat? Vagy mégis, mi ez a hatalmas gyűlölet? Egyébként saját apád, vagy valamilyen másod apa?

2012. júl. 4. 17:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Elég szomorú, hogy így érzel apukád iránt, de nem ítélhetlek el emiatt hiszen nem é éltam át az életedet, bár a leírtak alapján ez kevés ok arra hogy ennyire utáld szerintem.

Mondd meg anyukádnak, hogy ő bármikor elmehet hozzád, apukád nélkül.

2012. júl. 4. 17:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Ó, szóval igyon/verjen engem, vagy anyámat ahhoz, hogy onnantól kezdve egy apa már rossznak számítson? Mert manapság elég sűrűn találkoztam olyannal, hogy gyakorlatilag a gyerek örüljön, hogy az apja aznap nem használt gumit.
2012. júl. 4. 17:16
 5/8 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy leírva ez semmi. Napi szinten gyomorgörcsben voltam éveken át, mit vág a fejemhez, kinek hordott el a háttammögött semmirekellőnek. És a folytonos probléma, a rend: Egy beteges mánia. Egyszer elől volt hagyva egy félpár zokni, erre aztmondta, ha én a disznóólat szeretem, lakjak is úgy: és megfogta a szemeteskukát és kiöntötte a szobám közepére.

Ha valami véletlenül elkerülte a figyelmem, egy nagyon-nagyon kis apróság, már az neki disznóól volt, és üvöltözött miatta.

Máshol ha hazajön az apa, és otthon van a fia, gondolom az első az, hogy köszön neki. Na hát itt nem az volt. Rögtön elkezdte nézni, mi az amibe beleköthet, beteges kényszerét lelte benne. Idegroncs lettem tőle, nem mertem délután aludni, mert ha elől volt az ágyneműm, akárcsak egy párna, már üvöltözött velem.

2012. júl. 4. 17:19
 6/8 A kérdező kommentje:
És van egy kisöcsém is. Jaj szegény, ha belegondolok, hogy ezzel az apának nem nevezhető idiótával még mennyit kell élnie, mire el tud majd költözni..
2012. júl. 4. 17:31
 7/8 anonim ***** válasza:

ne haragudj, hogy nem csak a kérdésedre válaszolok!

hogy lehet ilyen gyűlölettel élni? nem tudom, miért anyukádat bünteted, aki pelenkázott,18 éven keresztül etetett, iskolázott, félig felnevelt...szóval külön laksz, dolgozol, amiket leírsz, egyáltalán nem egy felnőtt szavai.

apádat nem ismerem, de ha anyud vele van, biztosan vannak jó tulajdonságai is. sajnálom, hogy nem voltál otthon boldog, a szüleid elrontottak valamit. Tesód nincsen, ugye? Tovább kell lépned! Most, hogy enni éve elköltöztél, már nem mindegy a rendmániája? Anno talán nem tudott másról beszélni veled, nem voltak közös dolgaitok? Van beteges rendmánia, amivel pszichológushoz kellene menni, de ha a gyerek 10 éven keresztül hergeli magát valaki ellen, az is beteges! Neked káros legfőképpen.

Most azt várod el anyától, hogy váljon el, akkor hajlandó vagy hazamenni látogatni?

Ha ne adj isten egy rokonod meghalna, elmennél a temetésre, ha apád ott van? Volt ilyen eset a nyolc év alatt?

Konkrét kérdésre válaszolva anyáddal találkozzatok nálad, vagy akárhol máshol.

2012. júl. 4. 18:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát az én apám se normális! Neki is szokása a kukát kiönteni, szétrugni, mert valami nem tetszik.

És higyjétek el, hogy van olyan, amit szégyell leírni az ember. Még így névtelenül is. Nem fog leírni mindent, mert szégyelli.Én is ilyen vagyok. Inkább hallgatok, mert már Lexikon terjeelmű írásom lenne, ha apám összes mocsokságát, amit velem tett leírnám.

2012. júl. 10. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!