Mit tegyek? A barátom lánya utál.
Igaz, fiatal vagyok, de azért írok.
Kell idő, míg elfogad. Ez most azért is tarthat szerintem több ideig, mert ilyenkor kezdődik a korai kamaszkor... Ezt is figyelembe kell venni, gondolom tudod mivel jár :) Még 1-2-3 év, míg túl lesz rajta. Meg még kicsi, hogy felfogja az egészet. Nehéz lehet neki is. Tudom, mert nálunk is ilyesmi van, csak itt Anya van és új nevelőapa. Húgom eléggé kivan...
16/L Honey
Mi az hogy mindent megteszel? Érdek haverságot szeretnél, vagy jóban lenni vele? Ha veszel neki egy pulcsit, azzal szerintem nem fogod tudni megvásárolni a jóindulatát. Lehet hogy ezért gondolta hogy buta liba vagy? Másrészt furcsa szituáció lehet a kislánynak hogy apa barátnője alig idősebb nála, és a szitu érezteti vele mennyit számít az a nyolc év.
Azt próbáltad-e már hogy őszinte tisztelettel kezeled a kislányt, egyáltalán nem nézed le, viszont nem akarsz nála állandóan bizonyítani, nem pitizel, (mivelhogy nincs is rá szükséged), viszont egyenlő vitapartnernek tekinted, stb?
Remélem ha segíteni nem is, egy kis motivációt adtam.
Ha tartós kapcsolatod lesz a pasival, akkor számíthatsz rá, hogy ez bizony mindig így lesz, sőt lehet még rosszabb is... :-[[
Ne gondold, hogy csak ez a kiscsaj viselkedik így, bármelyik másik elvált apuka gyereke(i) hasonlóan piszkálják/fúrják az "új nőt".
Számítanod kel rá, hogy egy elvált férfi a gyerekei után hosszú évekig köteles gyerektartást fizetni, látogatni fogja őket, ajándékokat fog nekik venni, nyaralni viszi őket, stb. Akkor is, ha majd közös gyerekeket lesz, pedig te jobban szeretnéd, ha a közös gyereketekkel töltené minden idejét!
Nagyonis megértelek, hogy ez egy 20 éves lánynak "túl sok", én a helyedben nem is vállalnám fel!
Miért nem veled egykorú pasival jársz, akinek nincs elvált felesége és gyereke?!
Én a helyedben azon is alaposan elgondolkodnék, hogy mire számíthatok egy drogos, link pasival (füvezik, zenélésből él meg)...
Milyen jövőt lehet egy ilyen pasira alapozni?!
Ugye, nem akarod, hogy a te gyereked egy ilyen drogos apától szülessen, aztán a következő elhagyott feleség te lennél? 8[
Nem értem mi volt neked ezen a válaszon provokatív.
Nem én írtam,de nem tudom minek tesztek fel kérdést,ha csak a pozitív kritika érdekel.Akkor írd oda a végére,hogy csak megnyugtató válaszokat várok.
Szia!
Hasonló helyzetben vagyok, de engem szerencsére szeret a kislány. Párom 35, én 22 a kislány meg 13 :) Igaz, ő csak kéthetente hétvégén van vele, vagy amikor éppen úgy adódik, meg ugye nyáron többet. Mi távkapcsban élünk ugyan, tehát nem mindennapos a kapcsolatom a lánnyal, de azért ha együtt vagyunk, akkor jól megvagyunk. Annak ellenére, hogy én merek neki nemet mondani (az apja nem tud :S) és teljesen más nevelési elveket vallok,mint apuka és a nagyszülők, mégis szeret. Én következetes vagyok, foglalkozom vele, és persze az apja is megosztja vele a szeretetet, ha ott vagyok, mindkettőnket megölel, megpuszil. Az elején én is féltem, h jajj most kamaszodik, de szerencsére jól megvagyunk.
Szóval sztem próbálj meg önmagad lenni, beszélj vele őszintén, tényleg ne pitizz, mondd meg ha te nem akarod, vagy később, vgy teljesen más gondolsz, tervezzetek hármasban programokat, ahol Apuka kimutathatja, hogy mennyire szeret mindkettőtöket :)
Remélem tudtam segíteni.
Próbáld beleélni magad a barátod lányának helyébe. Van egy anyja, aki nem törődik vele. Van egy apja, aki sűrűn van távol a zenekarával, ráadásul füvezik. (Hát ez igazán remek:-(). Ennek a kislánynak alapból rossz a helyzete, akkor se kap elég figyelmet, ha Te nem lennél a képben. Ilyenkor nem lehet csodálni, hogy a kislány ellenségnek néz téged, hiszen még azt a kis időt, amit az apja elméletileg vele tölthetne, meg kell osztania veled. Nem a személyiségeddel van baja, egész egyszerűen a létezésed ront az ő helyzetén, ezért gyűlöl. Ez nem tudatos, tehát ezt így hiába szeretnéd megbeszélni vele, nem fogja megérteni.
Ebben az esetben legjobb, ha nem erőlteted túlságosan, hogy megszeressen, elfogadjon, befogadjon téged. Még egyáltalán nem biztos, hogy a jelenlegi barátoddal fogod leélni az életed, akkor pedig a kislánynak csak árthatsz, ha megkedvel, utána pedig eltűnsz az életéből. Épp elég lehet neki feldolgozni, hogy a szüleinek se annyira fontos, mint kellene, nem kell őt azzal terhelni, hogy újabb sérelem érje.
A legjobb, amit tehetsz, hogy barátsággal közelítesz hozzá, de nem tolakodóan. Nem kell erőltetni, hogy megkedveljen. Azt majd az idő megoldja, vagy épp az ellenkezője fog bekövetkezni, eltűnsz az életükből.
Annyit érdemes vele megbeszélni, (de nem neked, hanem az apjának!), hogy bármi történik köztetek, neki mindig helye van az életében és bár kötelező téged kedvelni, viszont a tiszteletet, emberhez méltó hangnemet igenis követelje meg tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!