Segíthet egy kapcsolaton ha hosszabb ideig nem találkoznak a párok, vagy ez azt jelenti hogy már nem szeretik egymást?
A párom hamarosan külföldön fog dolgozni,én ennek megvallom örülök,és nem csak a pénz miatt. Elég lapos a kapcsolatunk,és sokat veszekszünk,
elsősorban a pénz miatt. Arra számítok hogy egy pár hónap távollét után javul a helyzet,legalábbis rájövünk mit érzünk egymás iránt!
Maga a távolság nem gond egy kapcsolatban, ha ideiglenes.
De azzal javítani egy kapcsolatot, hogy külön vagyunk...
Ha együtt, egymással nem megy, akkor távol egymástól miért menne?
23N
Szomorú, ha ez kell hozzá.
Javulhat is, romolhat is. lehetséges, hogy elkezditek élvezni a különtöltött időt, és rájöttök, milyen gondtalan is az élet a másik nélkül...
Két külön dologról írsz. "rájövünk mit érzünk egymás iránt!" és "Elég lapos a kapcsolatunk,és sokat veszekszünk, elsősorban a pénz miatt." Hiába jötttök rá, hogy szeretitek egymást, ezzel max elodázzátok azt a problémát, amit meg kellene beszélni, mert anélkül nem megy. Ha nem egyformán álltok a pénzhez az súlyos gond lehet, lényegtelen, hogy szeretitek-e egymást, vagy sem. A távollétnél a beszélgetés egy fokkal hasznosabb lehetne, mert oké, hogy most pénz áll a házhoz, de bármikor el is úszhat, és akkor megint ugyanott vagytok: nem tudtok megegyezni. Ilyen helyzetben meg mindegy, hogy nagyon hevesek-e az érzéseitek vagy sem, mert az egyik fél ígyis-úgyis megalkuvásra kényszerül, ha benne akar maradni a kapcsolatban.
Tisztázza a helyzetet.
Én pl nagyon nem tudom hova tenni a mostani helyzetet a párommal. Valahogy nagyon más, mint régen.
2 éve másfél hétre kiment külföldre dolgozni, és alig vártam, hogy hazaérjen, szinte beteg voltam, hogy nincs velem.
Most is volt egy hetet távol tőlünk nem olyan régen. És rájöttem, hogy nem hiányzik. Most legalább már tisztán látom, valójában mit érzek.
Szeretjük egymást,de már nem azzal a lángoló szerelemmel. Elment a rózsaszín köd!
Veszekszünk a pénztelenség miatt,hogy hónap végén nincs kajára,hogy el kell dönteni számlát fizetek vagy eszek! Én gyesen vagyok a munka helyem megszűnt,az ő munkahelyén kevesebb lett a fizu.
Az anyagi problémák sajnos erősen megbélyegzik a kapcsolatunkat.:(((
Mostanában sokszor mondunk egymásnak olyanokat amit nem kéne,ezért remélem hogy a távolság alatt áttudjuk gondolni a dolgokat!
3. vagyok. A rózsaszín köd mindig elmegy, a lángoló szerelem idővel alábbhagy (ettől azonban még nem szereted kevésbé, csak nincs már meg a kezdeti jajjdeszerelmes vagyok érzés, ami viszont önmagában egy jólműködő kapcsolathoz édeskevés, tehát ne sajnáld). Egyébként is, anyagi nehézségek idején, hogy is lehetne egymásnakesni a konyhapulton és egyebek?
Nincs ezen mit gondolkodni, ilyen a való élet, az anyagi helyzetetek miatt pedig nem vádolhatjátok egymást, mert gondolom, a kicsi kettőtök döntése volt, a fizucsökkenés meg az államé/főnöké. Ettől még nem kellene egymást piszkálnotok, és ezt te is tudod, valószínűleg ő is. Ha most úgy váltok el, hogy "jó lesz a nyugi, mert már megőrülök tőle, hogy ilyen rossz a kapcsolatunk" akkor abból csak eltávolodás lesz, és ez a folyamat máris beindult. Épp tegnap beszélgettünk arról a párommal, hogy az ember nem érezheti mindig 100 fokon a tüzet, annyi baj van, közbeszól az élet, a rózsaszín köd amúgyis egy képlékeny dolog, ami idővel szertefoszlik, a gondok meg erre rásegítenek, de ha két ember valóban összetartozik, akkor nem engedik el egymás kezét. A 'köd' csak egy hormonfelhő, az embereket nem az kellene, hogy összekösse, hanem maga az összetartozás érzése és az elkötelezettség, amit maguk vállaltak.
Tudom, sokszor ordíthatnékunk van, és életünk értelme is csak bosszantani tud a nehéz helyzetekben, de erre valóban rámehettek. Nem a távolségra, nem a közelségre, hanem hogy egymáson töltitek ki a dühötöket és ennek tetejébe még berezeltek attól is, hogy elmúlt a köd... Jólesik megcsókolni, hozzábújni, szépen beszélni vele? akkor tedd. Kérj bocsánatot az eddigi sérelmekért, amit okoztál neki, ha rendes ember, ő is belátja, ha sokszor nem úgy reagált, ahogy kellene. Békében legyetek, mikor kimegy, és akkor szívesen jön majd vissza.
19L
Jaj nagyon remélem hogy igazad lesz kedves utolsó!
A rózsaszín ködöt meg csak írtam,tudom hogy mindenkinél elmúlik,és a helyébe lép valami sokkal fontosabb/értékesebb!
Lapos kapcsolaton nem a távollét segít, hanem a közös programok felélénkítése, több figyelés a másikra...
A veszekedéseken meg annyiban fog segíteni, hogy nehezen tudtok összeveszni, ha nem is látjátok egymást, és kevesebbet beszéltek.
Ha hazajön (és addig nem mentek szét), idővel úgyis kiújulnak a bajok, kivéve, ha mindketten aktívan tesztek ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!