Haragos szomszédok egy kutya miatt. Elviselhetetlen. Mit tegyek?
Hát te meg szólj, hogy tanítsa meg a kutyáját, hogy ne ugason ha más kutyák arra mennek.
Te közterületen sétáltatod a kutyádat. A postást is kiabálja, mert azt is megugatják kutyák.
ÈN azt gondolom ez nem a tehibád, hogy az ö kutyája megugatja más kutyáját.
Közterületről nem tilthat ki. Mond meg neki, hogy közterületen vagy, és ha nem bírja kezelni a kutyáját, minek tartja. Nekem is volt ilyen mikor még élt a kutyám, hogy azért szidtak le, mert az ő kutyájuk úgy viselkedett mint egy idegbeteg. Az ilyen emberek azt hiszik, körülöttük forog a világ.
Nem szeretem az ilyen embereket...
Hogy te milyen rendes vagy! Sétáltatod és nem csak úgy kiengeded lófrálni.
Én pl. már annak is örülnék, ha csak sétáltatná valaki az utcában a kutyáját. Nálunk az a szokása egy-két öregnek, hogy a kis keverék-kavarék-vakarék kutyájukat a nap legkülönbözőbb órájában kieresztik (felváltva ám). Kutya ki: végigrázatja az összes többivel a kerítést, közben odasz...ik az én, vagy a másik szomszé kocsibejárójára. Jól kikakilja magát, oszt hazamegy.
Nem szólok érte, ha a gazdája 70 évesen ilyen dili, hogy nem veszi észre, hogy más takarítja az ő kutyája sz-át, akkor most minek szóljak.
Ezt csak azért írtam le, hogy értsd, mennyire tudnék örülni egy kulturált kutyasétáltatónak.
Közterület: ha a kutyád be van oltva, pórázzal és szájkosárral viszed, akkor semmit sem szólhat a szomszéd. Nem is éjjel viszed, gondolom...
Egyébként meg az ő kutyája ugat. Beszélje meg vele....
Az én kutyám a hátsó kertszomszéd két tacskójával szokott őrjöngeni naponta kb 2szer, de most kezdjünk el a szomszéddal acsarkodni, hogy melyik kutya kezdte?
Sétáltatás közben nekem is szóltak már egy helyen, hogy ne engedjem a kutyámat nekidurranni a kapunak (ott bent két moszkvai őrkutya és egy keverék vizsla van) holott nem is a kapu mellett megyünk, hanem direkt a túloldalon a gazban. Ja és a kutyám egy kb 15 kgos labradorszerűség:)
Ha hajlasz egy kompromisszumra: vidd át a túloldalra a kutyád, vagy próbálj minél messzebb a kerítéstől közlekedni. Persze igy is ugatni fog a kutyája, de legalább látja a baromira ráérő szomszéd, hogy Te próbálsz tenni az ügy érdekében.Amúgy a szomszédod kérésének semmi létjogosultsága nincsen, hiszen az ő kutyája a dolgát végzi, Te meg közterületen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!