Névváltoztatás mennyibe kerül?
Figyelt kérdés
A vezetéknevem akarom megváltoztatni, mert a szüleim hire miatt sehova nem vesznek fel dolgozni, és nem akarom a szüleim után viselni a nevem. Mennyibe kerül? Az illetéken kivül minden egyes okiratot pl. személyi TAJ stb. le kell cserélni? És azt is nekem kell fizetni az illetéken kivül??2009. júl. 8. 22:10
11/12 anonim válasza:
Már 30 ezer Ft-ba kerül ha nem először változtatod meg. Nagyon meg kell gondolni az új nevet.
12/12 anonim válasza:
'Szerinted, ha Te akarsz nevet változtatni a sok okmánycseréért ki fogja helyetted kifizetni az illetéket?' - már miért fizetné ki bárki helyette? Helyettem se fogja senki kifizetni (apám nevelőapjának a nevét kaptam, azt cserélném le, apámmal kicsi korom óta nem találkoztam, nincs amit kezdjek a névvel. Az öreggel azért szeretnék találkozni, de az meg megy más névvel is). Amúgy meg nem értem, miért kap itt mindenki erkölcsi sírógörcsöt. Nem tagadja le a szüleit, de miért venné magára a szüleinek a hírét? Az apák bűneiért nem a gyerekeket kell elővenni stb. És még így is vállalhat velük közösséget, ha akar. Csak mondjuk olyan névvel, amivel felveszik dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!